Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

εξ αδιαιρετου αγροτεμαχιο


peskvas

Recommended Posts

Καλησπέρα. Απο ένα αγροτεμάχιο 27 στρεμμάτων εξ αδιαιρέτου εκτός σχεδίου,  είμαι ιδιοκτήτης των 6 στρεμμάτων... Οι συνιδιοκτήτες είναι 10 άτομα....πως μπορώ να ανεξαρτοποιηθώ? υπόψην στα 27 στρέμματα δεν υπάρχει κτίσμα...πήγα σε δικηγόρο και με σύστησε να πάω σε συμβολαιογράφο...πήγα και μου είπε είναι μεγάλη ιστορία, έλα τον άλλον μήνα...Δεν κατάλαβα ποια είναι η μεγάλη ιστορία...ποιός είναι ο τρόπος ρε παιδιά να φύγω απο το εξ αδιαιρέτου?.

Link to comment
Share on other sites

αυτο που θελεις να κανεις ειναι "κατατμηση" σε αυτοτελη τμηματα ενος αγρου,  στον οποιο  εσυ εχεις  ποσοστο εξ αδιαιρετου περιπου 22%,

   και υπαρχουν και αλλοι 10  εξ αδιαιρετου συνιδιοκτητες σε ολον τον αγρο

 

για να γινει αυτο, θα πρεπει

- να μην απαγορευεται απο τις σχετικες διαταξεις της περιοχης, με βαση το "ελαχιστο" εμβαδον κατατμησης που οριζεται για την περιοχη.

- να συμφωνουν οι υπολοιποι

 

επομενως

 -  θα πας στον μηχανικο σου με το συμβολαιο σου και το τοπογραφικο του αγρου

και θα δει εάν υπαρχει δυνατότητα κατατμησης και -αν ναι- με ποιόν τρόπο μπορει  να  "μοιρασθουν"  τα τμηματα, ωστε να ειναι αξιοποιησιμα.

 

"Μετα ενα μηνα", ξαναπας στον συμβ/φο, για τα υπολοιπα "τυπικα"

.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

1) Έρευνα από μηχανικό αν επιτρέπεται η κατάτμηση (αρτιότητα, εκτός σχεδίου κλπ)

2) Συννενόηση ΚΑΙ με τους 10 υπόλοιπους ιδιοκτήτες για την κατάτμηση βάσει τοπογραφικού

3) Μετά από αυτά πρέπει να πας σε συμβολαιογράφο (ή και πριν αν θέλεις να τον συμβουλευτείς για το τι άλλα χαρτιά χρειάζονται)

 

Να υπενθυμίσω μόνο ότι το εξ'αδιαιρέτου σημαίνει ότι είσαι συνιδιοτήτης ΕΝΟΣ οικοπέδου/γηπέδου με τους υπόλοιπους. Το ποιο ακριβώς είναι το κομμάτι που σου αναλογεί, αν έχει το απαιτούμενο πρόσωπο κλπ κλπ είτε αναγράφεται ρητά στα συμβόλαια, είτε πρέπει να συμφωνηθεί από τους άλλους 10.

Όντως πρόκειται για πολλή δύσκολη υπόθεση....

Link to comment
Share on other sites

Κυριε δημητρη αυτο ειναι το τοπογραφικο....μηπως πρεπει να κανω ανωμαλη δικαιοπραξια? Το δικο μου ειναι το Ε=5390

 

Αγαπητέ peskvas

1) Δεν επιτρέπεται η συναλλαγή οιουδήποτε είδους μέσω του φόρουμ. Ανεβάσατε το τοπογραφικό και περιμένετε συγκεκριμένη συμβουλή από δικηγόρο??

2) Έχετε ακάλυπτα ΟΛΑ τα ονόματα, τηλέφωνα και άλλα προσωπικά στοιχεία πάνω στο τοπογραφικό!!! 

Παρακαλώ διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής

Ευχαριστώ Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Αυτο που έχουν παει σε μηχανικους, δικηγορους, έχουν παρει προσφορες αλλα δεν δινουν δουλεια και ψαχνουν με κουτοπονηρια μεσα στα forum για "κατι καλυτερο", με ξεπερνάει!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτο που έχουν παει σε μηχανικους, δικηγορους, έχουν παρει προσφορες αλλα δεν δινουν δουλεια και ψαχνουν με κουτοπονηρια μεσα στα forum για "κατι καλυτερο", με ξεπερνάει!!

για εμενα το λες αυτο φιλε? για ποια κουτοπονηρια αναφερεσαι?   εγω καθοδηγηση ζητησα και τιποτα παραπανω..... θελεις να σου δωσω την δουλεια?     πολυ ευχαριστως..... σου δινω τηλεφωνο και μιλαμε..... αλλα θα μου κανεις καθαρη δουλεια, και οχι οπως μου ειπε ο δικηγορος μπορω να σου κανω την δουλεια με μαιμουνια...

Link to comment
Share on other sites

ηδη εχεις δυο απαντησεις, μια  απο μενα και μια απο τον φιλο Γιαννη [που ειναι ταυτοσημες]

 

χρειαζεσαι μηχανικο

αυτος θα σου πει αν και πώς "χωριζεται"

 

 τα υπολοιπα με τον συμβολαιογραφο σου

 

καλη συνεχεια

Link to comment
Share on other sites

  εγω καθοδηγηση ζητησα και τιποτα παραπανω..... θελεις να σου δωσω την δουλεια?     πολυ ευχαριστως..... σου δινω τηλεφωνο και μιλαμε..... αλλα θα μου κανεις καθαρη δουλεια, και οχι οπως μου ειπε ο δικηγορος μπορω να σου κανω την δουλεια με μαιμουνια...

Η καθοδήγηση δόθηκε επαρκώς νομίζω από τον Δημήτρη και μένα. Επαναλαμβάνω ότι στο φόρουμ μας δεν γίνεται επαγγελματικό αλισβερίσι βάσει κανόνων συμμετοχής.

Το θέμα κλειδώνεται καθόσον κατά την γνώμη μου δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει και επιπλέον υπάρχουν άλλα δεκάδες παρόμοια θέματα....

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.