Jump to content

Recommended Posts

Posted

Καλησπερα σε ολους,

Θα ηθελα να ρωτησω τα εξης:

Τι πρεπει να κάνει ενας Χημικος Μηχανικος για να :

1. Γινει ενεργειακος επιθεωρητης κι για τις 3 κατηγοριες

2. Για να μπορει να εκπονησει Μελετες Περιβαλλοντολογικων Επιπτωσεων

Ευχαριστω εξ αρχης

Posted

Καλησπέρα και σε σένα!

α) Για να γίνει ένας Χημ. Μηχ. ενεργειακός επιθεωρητής και για τις 3 κατηογρίες, θα πρέπει να πληρώσει και να παρακλουθήσει τα αντιστοιχα σεμινάρια σε κάποιο ΚΕΚ (π.χ. ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ). Μετά πληρωνεις το πραάβολο, δίνεις τις απαράιτητες εξετάσεις στο ΤΕΕ εδώ https://portal.tee.gr/tee/ei/pages/ (μόνο για κτήρια προς το παρόν, τα υπόλοιπα δεν έχουν ανοιξει ακόμα), κάνεις αναγγελία/εγγραφή στο www.buildingcert.gr, πληρώνεις το παράβολοπαίρνεις username, password  και κάνεις επιθεωρήσεις.

β) Για ΜΠΕ πρέπει να βγάλεις μελετητικό πτυχίο στην κατηγορία 27 (απαιτείται και για ιδιωτικά έργα). Περισσότερα εδώ: http://www.ypex-mele.gr/

• Upvote 2
Posted

αν δεν κανω λαθος το σεμιναριο ειναι ψιλο ακριβο. η αμοιβη μετα πως παιζει? ισχυει αυτο που ελεγαν 1 € / τμ με ελαχιστο 150 € και 2€ / τμ για επαγγελματικη?

Posted

Σας ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες σας. 

Έχω βρει σεμινάρια σε ΚΕΚ 555 € κι για τις 3 κατηγορίες.

Όσο για την αμοιβή δεν το γνωρίζω.

Posted

Η αμοιβή ειναι κατόπιν διπραγματευσης εχει φτάσει και 50€ να το δίνουν.. Δεν ξερω με αυτα τα δεδομένα και αν δεν εχεις πελατεία αν αξίζει να ασχοληθείς

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted (edited)

Είμαι 3 χρόνια σε μελετητική εταιρία στο τομέα Oil&Gas κτλ. Η δουλειά έχει πέσει εμφανώς.

Οπότε ψάχνω τρόπους για να αυξήσω περισσότερο το εισόδημα μου ikaros13.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω για το πτυχίο πχ κατηγορίας 27 η άλλα πτυχία ποια κατηγορία

καλύπτει μεγαλύτερο φάσμα η Α' ή Β'-Γ' ?

Ναι το ΤΕΕ κάπου εκεί το χρεώνει από όσο ξερω κι εγώ.

Edited by Vasilis T.
Posted

Η πιό σωστή απάντηση στο αν κάποιος μπορεί να αποκτήσει έξτρα εισόδημα ή να αποσβέσει το κόστος σεμιναρίων, λογισμικού, ετησίων παραβόλων κλπ, δίνεται από το συνάδελφο akaliak στο #4.

Posted (edited)

Καλα σωστος συναδερφε antloukidis αλλα τι να κανεις.

Οπως κι να εχει σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας.

Edited by Vasilis T.