Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μεταβίβαση ακινήτου με υποχρέωση προσκύρωσης


geokar74

Recommended Posts

Καλημέρα και καλή χρονιά, ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποιος, αν επιτρέπεται να γίνει κανονικά η μεταβίβαση ενός ακινήτου το οποίο όμως έχει υποχρέωση προσκύρωσης από την εφαρμογή του πολεοδομικού διαγράμματος (και να μεταβιβαστεί αυτή η υποχρέωση στον αγοραστή) ή αν θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πράξη αυτής της προσκύρωσης από τον πελάτη μου προτού μεταβιβάσει το ακίνητο.

 

Κάποιες λεπτομέρειες που ίσως να έχουν σημασία είναι ότι: α) το ακίνητο είναι ουσιαστικά ένα κτίσμα, β) βρίσκεται εντός οικισμού, γ) η προσκυρωθείσα έκταση που προκύπτει από την εφαρμογή ενός πολύ παλαιού πολεοδομικού διαγράμματος είναι υποχρέωση προς το δημόσιο.

 

Ευχαριστώ....

Link to comment
Share on other sites

κανενα προβλημα

μεταβιβαζεται όπως ειναι..οικοπεδο εμβαδου....τμ μετα του επ αυτου κτισματος εμβαδου...κλπκλπ..

 με βαση τους τιτλους του. [εχει και βεβαιωση  4178...]

μη οικοδομησιμο μεχρι να συντελεστει προσκυρωση τμηματος/των  με  στοιχεια ....και εμβαδου....δυναμει της υπ΄αριθ......ΠΤ

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Να διευκρινίσω μόνο ότι η διαδικασία για την προσκύρωση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα (λόγω capital control, κτλ) και επομένως δεν υπάρχει κάποιος αριθμός πρωτοκόλλου στην πολεοδομία για την πράξη αυτή. Η διαδικασία σταμάτησε λίγο πριν στείλω τις αμοιβές μηχανικού και έχοντας προηγουμένως καταλήξει με τον αρμόδιο υπάλληλο της πολεοδομίας στο τελικό σχέδιο που θα κατέθετα στην πολεοδομία μαζί με τις ανάλογες αμοιβές για να ξεκινήσει η εν λόγω διαδικασία.

Επομένως σε αυτό που γράφεις "....δυνάμει της υπ'αριθ...." δεν υπάρχει κάποιος αριθμός πρωτοκόλλου. Δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποια σημασία, αλλά το αναφέρω.

 

Πάντως αν κατάλαβα σωστά αυτά που μου έγραψες, θεωρείς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην μεταβίβαση, απλά η υποχρέωση αυτή αναγράφεται στο τοπογραφικό διάγραμμα που θα δώσω, μεταφέρεται στον αγοραστή και καθιστά το ακίνητο μή οικοδομήσιμο για όσο καιρό παραμένει η εκκρεμότητα αυτή της τακτοποίησης.

Link to comment
Share on other sites

..δυναμει της υπ΄αριθ......ΠΤ [πραξης τακτοποιησης...]

 

κατα τα λοιπα,  η αδεια θα εκδοθει μετα την  μεταγραφη της προσκυρωσης

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.