Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άνοιγμα λογαριασμού όψεως στην ΕΤΕ από Μηχανικό ΤΕ


jimevi13

Recommended Posts

Το ΤΕΕ χορηγεί "Bεβαίωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου με κατάσταση αμοιβών μελέτης – επίβλεψης (όπως προκύπτουν από καταθέσεις στην Τράπεζά μας)"

για μηχανικό ο οποίος ακόμα ΔΕΝ έχει ξεκινήσει να δουλεύει και δεν πληρώνεται ??!!

 

Και αν ναι τι νόημα έχει ?

 

Ρε παιδιά ήμαρτον , ανούσια γραφειοκρατία και στον ιδιωτικό τομέα ?

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά ήμαρτον , ανούσια γραφειοκρατία και στον ιδιωτικό τομέα ?

 

Ποιον ιδιωτικό τομέα;;;; Πλάκα κάνεις έτσι; Η ΕΤΕ είναι το χειρότερο παράδειγμα κακής δημοσιοϋπαλληλίστικης νοοτροπίας, ξεχασμένο από άλλες εποχές αν και ιδιωτική πλέον!!!! Πρέπει να τελειώνει οριστικά αυτό το θέμα πάντως και όχι απλά να γίνουν συμβάσεις και με άλλες τράπεζες, αλλά να διακοπεί αυτή με την ΕΤΕ. Οι άνθρωποι είναι κάτι παραπάνω από ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν,επειδή έφαγα μια φρίκη χθές,έστειλα τους γονείς μου σε δύο διαφορετικές τράπεζες εθνικής,και η μία ζήτησε αυτα που μου έστειλαν με mail και στην άλλη τα παρακάτω,που φαίνονται λίγο πίο νορμαλ:

-Αστυνομική ταυτότητα

-ταυτότητα ΕΕΤΕΜ

-Εκκαθαριστικό εφορίας(το οποίο έχω αλλα δέν έιχα εισόδημα τότε)

-έναρξη εφορίας

-και τις τριμηνιαίες του ΦΠΑ

 

και ρωτάω εγώ τώρα...αφου τώρα έκανα έναρξη,πότε θα προλάβαινα να έχω καταθέσει και ΦΠΑ?????και πώς θα καταθέσω φπα αν δεν μου ανοίξουν αυτό τον λογαριασμό,να πάρω η χρισταινή κανενα φράγκο???

Είμαι παράλογη??????????

Link to comment
Share on other sites

Είμαι παράλογη??????????

 

Όχι, δεν είσαι παράλογη. Αυτοί εκεί στην ΕΤΕ τα έχουν εντελώς χαμένα. Το έχω γράψει και σε άλλο παραπλήσιο thread ότι είναι εντελώς παράλογο να ζητάνε περιοδική ΦΠΑ καθώς δεν είναι δυνατόν (σε κάποιες περιπτώσεις τουλάχιστον) να υποβάλλει περιοδική κάποιος, αν δεν έχει ανοίξει πρώτα λογαριασμό αμοιβών ...για να εισπράξει. Περιοδική ΦΠΑ, είχαν ζητήσει και σε εμένα αλλά τους αγνόησα και πήραν μόνο την έναρξη.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν,σήμερα πήγα και άνοιξα λογαριασμό επιτέλους...Μάζεψα ένα πακέτο χαρτιά και πήγα...Κ τελικά τα μόνο που μου ζήτησε ήταν αστυνομική ταυτότητα,έναρξη εφορίας,κάρτα μέλους ετεεμ και ΑΦΜ..Όλα τα υπόλοιπα τζάμπα τα μαζευα...και να σημειωθεί πως η ίδια υπάλληλος μου είχε ζητήσει βεβαιωση φπα και εκαθαριστικό εφορίας.....Το μόνο που μου μένει είναι να συνδέσω την κάρτα ανάληψης του προσωπικού μου λογαριαμού με τον λογαριασμό μηχανικού...(οικονομί στις κάρτες κάνει η εθνική)..Σας ευχαριστώ για την βοήθεια..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

στο λογαριασμο μηχανικου βαζουμε μονο τα εσοδα μας ως μηχανικοι ή μπορουμε και τυχον εσοδα απο καποια προγραμματα οπως vouchers απο κεκαπελ, οαεδ , εσπα κτλ?

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε έσοδα αρκεί να έχεις στα χέρια σου νόμιμα παραστατικά (για την περίπτωση που ίσως κάποτε ελεγχθεί η κίνηση του λογαριασμού από το ΣΔΟΕ).

Link to comment
Share on other sites

Αν υπάρξει αφορμή για έλεγχο από το ΣΔΟΕ υποθέτω θα γίνει σε ό,τι λογαριασμό έχουμε έτσι δεν είναι? Ή διαφέρει κάτι ο λογαριασμός που έχουμε στην ΕΤΕ ως μηχανικοί από οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό έχουμε σε οποιαδήποτε τράπεζα?

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου μπορεί να κάνει κατάθεση χρημάτων ο οποιοσδήποτε (πχ ο πατέρας, η γιαγιά και πάει λέγοντας) χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες. Ο λογαριασμός μηχανικού, όμως, είναι όψεως άρα επαγγελματικός. Καλό θα είναι, λοιπόν, να μην κάνουμε ό,τι να 'ναι καταθέσεις σε αυτόν...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.