Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κτηματολόγιο Ρόδου


Recommended Posts

Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω για την περιοχή της ω. Ρόδου τα εξή:

Θέλω να αγορασω αγροτεμάχιο που διαφέρει σημαντικά από την εγγραφή στο Ιταλικό Κτηματολόγιο ως προς

α) Το κτηματολόγιο περιλαμβάνει ενα δημοτικο δρόμο χαρακτηρισμένο 

β) είναι μετατοπισμενο 3-4 μ απο την πραγματικοτητα

γ) συνορεύει με ένα ρέμμα, που δεν υπάρχει εδω και 50 χρονια, με ΚΑΕΚ

Στην επέκταση του σχεδιου πόλης (οικισμου) προφανως παιρνουν το δρόμο.

1) Εγω να διεκδικήσω ολοκληρο ή χωρις το δρόμο (επιδρα στα τετραγωνικα δομησης)

2) Σε άλλες περιοχές το ρέμμα ορίζεται από Δ Υδατων κτλ Περιφέρειας. Γινεται αποχαρακτηρισμος και διεκδίκηση (οπως λεει ο παππους οτι του ανηκει)? Οποιαδηποτε νομοθεσια  δεκτη

3) Στο τοπογραφικο που κατατιθεται εγω σχεδιαζω το κανονικο οπως το εδειξε ο παππους ή το μετατοπισμενο που ζητα το κτηματολογιο. Γιατί σε ολα τα κτηματολογια γινεται διορθωση αν πανω απο 10% ενω στης Ροδου συνεχιζουν στραβα και προσαρμοζομαστε στο διπλα.

Ευχαριστω

 

Παρακαλώ άλλαξτε την ειδικότητα του προφίλ σε "ιδιώτης"

Ευχαριστώ, Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

εσυ [ή ο πελατης σου]  εισαι  αγοραστης  "συγκεκριμενου" γηπεδου.....

δεν μπορεις στην συνεχεια να διεκδικησεις...ούτε εχεις λογο, μετα την αγορα, να τρεχεις  να διεκδικησεις/αντιδικησεις με δημοσιο/ρεματα/δαση  δξ  τι αλλο...

 Ο πωλητης σου πουλαει "συγκεκριμενο" γηπεδο...

 

Καλυτερα θα ηταν να μιλησεις  μηχανικο  και με συμβ/φο στη Ροδο...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Μιλαω και δεν βγαζω ακρη για τους λογους που αναφερω παραπανω...δεν αγοραζεις οικοπεδο αγοραζεις μεριδα ιταλικη που ειναι λαθος!

Link to comment
Share on other sites

τι σημαινει "ιταλικη μεριδα'???

το κτηματολογιο το εφτιαξαν οι Ιταλοι αλλα εξακολουθει να λειτουργει μεχρι και σημερα

 

δες αυτο

 

απο τον  συναδελφο Αναστασιο Χαμουζά.

http://www.rodiaki.gr/article/167086/se-kalo-dromo-to-kthmatologio-ths-rodoy

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

1 - Πρώτα από όλα στη Ρόδο όλες οι ιδιοκτησίες αποτελούν Κτηματολογικές Μερίδες, οπότε τα οικόπεδα στη ρόδο μπορείς να τα λες Κτηματολογικές Μερίδες. Εσύ κατά την μεταβίβαση πουλάς η αγοράζεις μόνο την Κ.Μ. με την επιφάνεια που φαίνεται στο κτηματολόγιο και ότι αυτή περιέχει, ο δρόμος είναι δρόμος.

2 - Εάν αυτή είναι εντός εγκεκριμμένου ρυμοτομικού σχεδίου για το οποίο έχει γίνει πράξη εφαρμογής φαίνεται στο Κτηματολόγιο αν έχει αποκοπεί τμήμα υπέρ της ρυμοτόμησης. Εάν είναι εντός προϋφιστάμενου οικισμού η εκτός σχεδίου ισχύει κατά 99,99% το Κτηματολογικό σχεδιάγραμμα, δηλαδή αν λέει οτι υπάρχει δημοτικός δρόμος η τοπική υπηρεσία πολύ δύσκολα θα την αποχαρακτηρίσει για να μπορέσεις εσύ να τον διεκδικήσεις, μέσω χρησικτησίας, διότι αυτή προϋπάρχει από το 1929 όταν και συντάχθηκαν τα εν λόγω σχεδιαγράμματα και με βάση αυτόν μπορεί να έχουν εκδοθεί αρκετές Ο.Α.

3 - Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τα ρέμματα τα οποία αν ενφαίνονται στο κτηματολογικό σχεδιάγραμμα δύσκολα αποχαρακτηρίζονται παρά μόνο οριοθετούνται από την αρμόδια υπηρεσία πολεοδομικού σχεδιασμού.

4 - Τώρα αν κατά την επί τόπου τοποθέτηση του περιγράμματος και των ορίων και την μέτρηση σου και σε συνδυασμό με την τοποθέτηση των γειτνιάζουσων Κ.Μ. διαπίστωσες διαφορά στο εμβαδόν της αποτύπωσης από αυτό που υπάρχει γραμμένο στο Κτηματολόγιο μπορείς να ζητήσεις από το Κτηματολόγιο διόρθωση εμβαδού της Κ.Μ. Σύγκρινε όμως και το περίγραμμα που προέκυψε με το περίγραμμα που υπάρχει στο σχεδιάγραμμα γιατί πολλές φορές το ότι σου το υπέδειξε ο ιδιοκτήτης δεν σημαίνει ότι του άνηκε και πολλές φορές έχει συμβεί χωρίς να το ξέρει να έχει τμήμα οικοπεδου του δίπλα γιατί έτσι έκατσαν τα όρια πριν τόσα χρόνια με διαφορά από τα Κτηματολογικά τα οποία υπάρχουν απο το 1929.

5 - Βέβαια τα εν λόγω σχεδιαγράμματα συχνά έχουν μία τυπική απόκλιση ως προς την επιφάνεια από 1-2m2 έως 7-8m2, η οποία είναι αποδεκτή, εάν είναι παραπάνω ζητάς την διόρθωση και καλό θα ήταν αυτό να γίνει πριν την μεταβίβαση. 6 - Τέλος εμείς στη Ρόδο για να είμασε σώστοι στις συγκεκριμμένες περιπτώσεις μεταβίβασης αυτών των Κ.Μ. αν υπάρχει διαφοροποίηση η οποία προκύπτει και από την εμβαδομέτρηση του σχεδιαγράμματος και πρέπει να γίνει η μεταβίβαση πριν την διόρθωση εμβαδού αναγράφουμε επάνω στα σχεδιαγράμματα "εμβαδό κατά εμβαδομέτρηση........εμβαδό κατά κτηματολογικό τίτλο....". 

 

Με λίγα λόγια εσύ έχεις σαν μπούσουλα το κτηματολογικό σχεδιάγραμμα και με αυτό προχωράς, τοποθετείς στο επι τόπου με τα δίπλανά, μετράς και αναλόγως τι θα προκύψει.

Πιστεύω να σε κάλυψα

Edited by s_a_arch
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

"Γιάννη είμαι και μηχανικός και ιδιώτης" και για να μην βγαζω ακρη εγω που εχω και 10 χρόνια εμπειρία σε μεταβιβασεις φαντασου τι κανει ο κοσμακης στη Ρόδο!

Μετά φταίει ο πολίτης που δεν υπαρχει μη αυθαιρετη κατοικια. anyway!

η μέριδα είναι εκτος σχεδίου αλλά υπό ένταξη, ο δρόμος στο σχέδιο παραχωρείται. Το θέμα είναι αν θα φορολογηθεί ή οχι το συγκεκριμένο κομμάτι.

5. στο Β. Αιγαίο το % είναι 10 για αλλαγές και όχι με τ.μ.

"εμβαδό κατά εμβαδομέτρηση........εμβαδό κατά κτηματολογικό τίτλο....". στην εφορία με ποιο από τα 2 σε χρεώνουν!

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.