Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α18] Χώροι με μειωτικό συντελεστή (Υπόγεια, σοφίτες, πατάρια)


Recommended Posts

συν/φε Anton_civeng

(εντελώς φιλικά και πιστεύω και χωρίς την από μέρους παρεξήγηση μου)

 

άλλο τι λέει ο νόμος και η ΚΥΑ και

άλλο τι κάνει το σύστημα ΤΕΕ

(που παραδόξως και παρανόμως αυξάνει τα πρόστιμα και

αν δεν πληρώσεις τη διαφορά κολλάς και δεν μπορείς να προχωρήσεις

ούτε σε βεβαίωση μεταβίβασης ούτε στην οριστική υπαγωγή)

 

Οπότε τελικά τι κάνουμε σε αυτες τις περιπτώσεις. Το συστημα του ΤΕΕ δεν άλλαξε και ουτε προκειτε προφανως να αλλάξει. Τι προτείνετε?

Στην αρχη μας λέγανε οι περισσοτεροι να περιμένουμε,περασε ένα μεγαλο χρονικο διαστημα και δεν άλλαξε κατι..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

 

Σε μεζονέτα διώροφη:

Έχω αλλαγή χρήσης σε υπόγειο (από αποθήκη σε κατοικία)

Επίσης στο ίδιο υπόγειο υπέρβαση ύψους αλλά όχι αλλαγή ύψους, απλώς θεμελειώθηκε πιο ψηλα και υπερβαίνει το μεγιστο της περιοχης

 

Επειδή είναι υπόγειο με χρήση αποθήκη μπορεί να πάει με μειωτικό συντελεστή?

Επίσης αν και δεν είναι το σωστό φόρουμ, στο άρθρο 19 λεει οτι για αλλαγή χρήσης απο βοηθητική σε κύρια υπολογίζουμε μόνο την Υ.Δ. για τα τετραγωνικά που έγινε αλλαγή.

Μπορώ δηλαδή να δηλώσω Υ.Δ. χωρίς να βάλω καθόλου αλλαγή χρήσης?

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι  υπολογισμός προστίμου για το υπόγειο που μετατράπηκε σε κατοικία θα έχει μειωτικό συντελεστή.

Σχετική ανάλυση στο θέμα μπορείς να δεις εδώ--> http://www.michanikos.gr/topic/35844-%CE%B118-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5/page-77?do=findComment&comment=782136 .Δημοσίευση #769 καθώς και στην επόμενη σελίδα στη δημοσίευση #775 του συναδέλφου Αnton_civeng

Η υπέρβαση δόμησης που θα χρεώσεις θα αφορά τη μικτή επιφάνεια του υπογείου (συμπεριλαμβανομένου των περιμετρικών του τοιχίων).

Δεν εφαρμόζεις συντελεστή αλλαγής χρήσης 1.4 στην προκειμένη παράβαση. Χρεώνεις Υ.Δ

Επειδή έχεις θεμελίωση όλης της οικοδομής σε ψηλότερη στάθμη και η υπέρβαση δεν προήλθε από την μη εκχωμάτωση του περιβάλλοντος χώρου, μια κοινώς αποδεκτή προσέγγιση μέχρι στιγμής από μεγάλο μέρος συναδέλφων είναι να χρεώσεις τον ψηλότερο όροφο με την υπέρβαση ύψους (επιλογή χωρίς υπέρβαση δόμησης στον τελευταίο όροφο και χρήση συντελεστή προσαύξησης ύψους 0.2 ή 0.4, ανάλογα με το τι υπέρβαση ύψους προκύπτει).

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

συν/φε Anton_civeng

(εντελώς φιλικά και πιστεύω και χωρίς την από μέρους παρεξήγηση μου)

 

άλλο τι λέει ο νόμος και η ΚΥΑ και

άλλο τι κάνει το σύστημα ΤΕΕ

(που παραδόξως και παρανόμως αυξάνει τα πρόστιμα και

αν δεν πληρώσεις τη διαφορά κολλάς και δεν μπορείς να προχωρήσεις

ούτε σε βεβαίωση μεταβίβασης ούτε στην οριστική υπαγωγή)

 

Συνάδελφε ΚΑΝΑ δεν υπάρχει κατ αρχήν θέμα παρεξήγησης στον διάλογο   όταν αυτός γίνεται  με την παράθεση στοιχείων και επιχειρημάτων. Αντιθέτως έτσι ο διάλογος ή και ο αντίλογος γίνεται παραγωγικός και μπορεί να καταλήξει σε χρήσιμα προς εφαρμογή  συμπεράσματα πράγμα που έχει πρωτεύουσα αξία.

Στο συγκεκριμένο θέμα της πλατφόρμας του ΤΕΕ θυμάμαι προ καιρού ότι είχα σχηματίσει αυτήν την εντύπωση από μεταφορά δήλωσης που είχαμε κάνει με συνεργάτη συνάδελφο. Δεν έχω τώρα πρόχειρη την περίπτωση για περισσότερα στοιχεία κι ελπίζω  να μη πρόκειται για μία ακόμη ανεκπλήρωτη υποχρέωση του ΤΕΕ όπως αυτή του συνυπολογισμού παλαιότητας στα πρόστιμα κατ.13 που ακόμη περιμένουμε από την εποχή του  4014……

Link to comment
Share on other sites

Να φρεσκάρουμε λίγο τις γνώσεις μας;

  1. Σε μεζονέτα σε επικλινές έδαφος που το έδαφος έχει ξεμπαζωθεί από μπροστά, όχι όμως από πίσω και εν μέρει από τις δύο πλευρές, αυτό θεωρείται "ξεμπάζωμα" (με 500ρικο) ;
  2. Επίσης μεζονέτα, που το έδαφος περιμετρικά του υπογείου έχει "μερικώς ξεμπαζωθεί" (είναι σαν τάφρος δηλαδή), είναι παράβαση; Εν τέλει πόσο "μεγάλη" πρέπει να είναι η "τάφρος" για να θεωρήσουμε παράβαση ξεμπαζώματος;
Edited by Julius Caesar
Link to comment
Share on other sites

Την απάντηση θα την δώσεις αν έχεις τα εγκεκριμένα σχέδια και δεις από τις τομές και το Δ. κάλυψης,  ποια υψόμετρα προβλέπονταν να υλοποιηθούν στο διαμορφωμένο έδαφος.

Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι αναφέρεις. Ξεμπάζωμα με αναλυτικό για το υπόγειο και ενδεχόμενη παράβαση ύψους αν η οικοδομή θεμελιώθηκε ψηλότερα.

Link to comment
Share on other sites

Το υπόγειο είναι στη στάθμη που προβλέπονταν από την ΟΑ. Το βασικό ερώτημα είναι πόσο "ξεμπάζωμα" θεωρείται μία παράβαση και πόσο μπορείς να παραβλέψεις.

Link to comment
Share on other sites

Γενικότερα δεν παραβλέπεις τίποτα.

Το θέμα είναι ότι δεν θα βρεις σχεδόν κανένα κτήριο να μην έχει παραβάσεις έστω και μικρές.

Συνεπώς αν είσαι σε δίλημμα για το αν πρέπει να χρεώσεις ένα ξεμπάζωμα σχετικά χαμηλού βάθους, θα βάλεις και διαφοροποιήσεις κουφωμάτων και άλλων παραβάσεων και θα "φουσκώσει" ο λογαριασμός, οπότε τα 500 ευρώ θα πιάσουν τόπο.

Συνήθως ένα ξεμπάζωμα γίνεται για να αποκαλυφθεί η χαμηλή όψη του υπογείου και να μετατραπεί σε μια άνετη και ηλιόλουστη κατοικία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

κατα αδεια : ισογειος οικοδομη 60τμ  με τμημα υπογειου 30 τμ .Εχουν κατασκευαστει τα 60 του ισογειου και περαν των 30 του υπογειου αλλα 30 καθ ολη την επιφανεια της κατοψης δηλαδη συν 20 τμ επιπλεον και ολα αυτα βρισκονται  εκτος  <<υπογειας σταθμης>> απο 3 πλευρες ενω απο την <<πισω >> ειναι τελειως μεσα

προταση τακτοποιησης :

30τμ  μειωτικο (τα της αδειας ) υδ

30τμ τα επιπλεον  υδ αλλα με μειωτικο η κανονικο

20 υδ υκ ...+Δ κτλ

καποια αλλη γνωμη/προταση  ?

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Τα 30 της άδειας τι ακριβώς είναι; αυτά δεν είναι νόμιμα;

 

Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.