Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α18] Χώροι με μειωτικό συντελεστή (Υπόγεια, σοφίτες, πατάρια)


Recommended Posts

Κάποια άλλη αντιμετώπιση για το παραπάνω.

Τροποποίηση σύστασης χωρίς δήλωση μηχανικού περί μη αυθαιρεσιών δεν γίνεται. Θα δύναται δήλωση περί μη αυθαιρεσιών για μεταβίβαση ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γιατί θέλει τροποποίηση σύστασης ? Κάνεις διαμερισμάτωση - που και αυτό παίζει αν χρειάζεται - εκ μέρους του ιδιοκτήτη της αποθήκης. Εφόσον δεν μπαίνεις μέσα στον κοινόχρηστο δεν χρειάζεσαι συναίνεση. Ο χώρος που τακτοποιείται σου ανήκει από την σύσταση. 

 

Για το αν χρειάζεται....Αν είχε μπει μέσα σε εσένα διπλανή ιδιοκτησία δεν θα το συζήταγα, είναι σίγουρα διαμερισμάτωση παρόλο που είναι αποθήκες. Αλλά η περίπτωση σου παίζεται....θα σε συμβούλευα να ρωτήσεις και το ΤΕΕ που δίνει κάποιες απαντήσεις τηλεφωνικά.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έδινα Βεβαίωση 4178 ανεπιφύλακτα.

Το "πρόβλημα" του μεγαλώματος των κοινόχρηστων χώρων (αύξηση τ.μ. αυτών) θ' αντιμετωπιστεί στο μέλλον, από όλους τους ιδιοκτήτες, κατά τη διαδικασία της απόκτησης της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου.

Βεβαίως απαιτείται και διόρθωση των τίτλων ιδιοκτησίας της αποθήκης (π.χ. με νέα επιμέτρηση κ.λπ. εμβαδόν τάδε).

 

Επειδή όμως υπάρχει αποθήκη με χιλιοστά στο υπόγειο, υποθέτω ότι, θα υπάρχουν κι άλλες επίσης με χιλιοστά. Κι επειδή άλλαξε η επιφάνεια αυτής, είναι πάρα πολύ πιθανό να έχουν αλλάξει και οι επιφάνειες όλων των υπολοίπων. Οπότε και μια λύση, αν καταστεί δυνατή η συμφωνία όλων των συνιδιοκτητών, για δήλωση με διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου, ν' αντιμετώπιζε από τώρα το "...πρόβλημα όλων".

Link to comment
Share on other sites

 

Τροποποίηση σύστασης χωρίς δήλωση μηχανικού περί μη αυθαιρεσιών δεν γίνεται. Θα δύναται δήλωση περί μη αυθαιρεσιών για μεταβίβαση ?

 

 Ποιός σου είπε να κάνεις τροποποίηση σύστασης χωρίς δήλωση;

Εγώ πάντως ΟΧΙ .

Για την τροποποίηση είναι αυτονόητο ότι προηγουμένως θα εκδώσεις απλή βεβαίωση περί μη αυθαιρεσιών για την Ο.Ι της αποθήκης. Είπα και προηγουμένως ότι το να έχεις χάσει κάποια μ2 υπέρ των κοινοχρήστων ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ .

 

 

Γιατί θέλει τροποποίηση σύστασης ?

 

Διότι ΑΛΛΗ αποθήκη έχει τώρα  (μειωμένη κατά κάποια μ2) και ΑΛΛΗ αποθήκη αναφέρει το συμβόλαιό του.  Για να πουλήσει, φορολογηθεί, υποθηκεύσει κ.λ.π  όμως πρέπει το συμβόλαιο του να συμφωνεί με τα σωστά μ2 που του έχουν απομείνει......!

Γι αυτό................................. !!!!!!!..

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή εσύ όποτε κάνεις ρύθμιση σε μία οριζόντια ιδιοκτησία και αλλάζεις τα Μ2 της, κάνεις και τροποποίηση σύστασης ?! Όποτε κάνεις διαμερισμάτωση....κάνεις και τροποποίηση σύστασης ?! Δεν έχει σχέση η ρύθμιση 4178 με την τροποποίηση σύστασης. Η τροποποίηση είναι προαιρετική και εφόσον απαιτηθεί από άλλους ιδιοκτήτες, συναινέσουν κ.τ.λ. . 

 

Ειδικά στην παραπάνω περίπτωση ίσως να μην χρειάζεται καν ρύθμιση αφού η ιδιοκτησία έχει μικρύνει και επομένως ίσως να μην είναι καν αυθαίρετη.

 

Και ακόμη και αν γίνει ρύθμιση, ο χώρος που ρυθμίζεται ( ο κοινόχρηστος που μπαίνει μέσα στην ιδιοκτησία ) ανήκει συμβολαιογραφικά στον ιδιοκτήτη. Ούτα καν συναίνεση δεν χρειάζεται.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή εσύ πηγαίνοντας να αγοράσεις την συστημένη Ο.Ι αποθήκης όπως είναι τώρα και της οποίας το συμβόλαιο  γράφει π.χ 20μ2 ενώ την μετράς και την βρίσκεις 16μ2 !! θα την αγοράσεις; 

και θα φορολογηθείς για 20μ2 ενώ θα πάρεις 16μ2; 

και θα πληρώνεις ΕΝΦΙΑ για 20μ2 ενώ θα έχεις 16μ2;

ή... μετά την αγορά της θα αρχίσεις να γκρεμίζεις και να ξαναχτίζεις τοίχους και  πόρτα, να μερεμετίζεις δάπεδα, να ξανατραβάς ηλ. γραμμές μέχρι τον διακόπτη και την πρίζα που θα έχουν μετατοπιστεί, να βάφεις, κ.λ.π κ.λ.π για να αποκτήσεις τα αρχικά 20μ2 του συμβολαίου σου ; 

Τόσο αυτομαστίγωμα ...;;;;

 

Για το αν χρειάζεται τακτοποίηση ή όχι, αναφέρω παραπάνω το σκεπτικό .

Τα    ".....ίσως να μην χρειάζεται..."  και τα  "Και ακόμη και αν γίνει ρύθμιση..."   δεν δρομολογούν το θέμα, ούτε δίνουν  απάντηση στον ιδιοκτήτη........

Link to comment
Share on other sites

Τι σχεση εχουν ολα αυτα που γραφεις με τροποποιηση συστασης? Τα μ2 που δηλωνεις σε οτιδηποτε ειναι τα πραγματικα. Αν ειναι λιγοτερα απο αυτα που λεει η οικ αδεια...ισως και να μην ειναι αθαιρετα. Σε καθε περιπτωση ο μηχανικος κρινει αν χρειαζεται κατι τακτοποιηση. Αν χρειαζεται βγαζει ενα νεο εμβαδο. Αυτο το εμβαδο αναφερεται στην μευαβοβαση. Το αν θα γινει μετα και τροποποιηση συστασης ειναι ασχετο με τον μηχανικο.

Link to comment
Share on other sites

:shock:   :shock:  :shock:  :shock:

 

 

Άντε καλό μας βράδυ και .......

 

ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ! ............................... :smile:

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

Οοοο....γατούλη με κουράζεις με τα θαυμαστικά και τις φάτσες. 

 

Με λίγα λόγια αν εννοείς ότι πριν γίνει 4178 χρειάζεται τροποποίηση σύστασης διαφωνώ. Αν αυτό έχω καταλάβει. Και τώρα που...ξεκουράστικα τα ίδια σου λέω. 

 

Εσύ παλιά που έκανε 3843...ζητούσες τροποποίηση σύστασης πριν την κάνεις ?!!

Link to comment
Share on other sites

Οοοο....γατούλη με κουράζεις με τα θαυμαστικά και τις φάτσες.

Αν αυτό έχω καταλάβει. Και τώρα που...ξεκουράστικα τα ίδια σου λέω. 

 Αυτό που χρειαζόσουν λοιπόν μάλλον δεν θα ήταν η ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ , αλλά κάποιο  ξελαμπικάρισμα, σ΄αυτό πράγματι έκανα λάθος......

Την σχετική σύγχυση και το μπέρδεμα την μαρτυρά και η ακατάληπτη μουτζουρίτσα με τα μπλε και μαύρα............................

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.