Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σε τροχιά πλέον το παγκόσμιο μάτι των κλιματικών αλλαγών του πλανήτη


Engineer

Recommended Posts

Ένας δορυφόρος ο οποίος θα καταγράφει με απίστευτη ακρίβεια το ύψος των ωκεανών, θα παρακολουθεί ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα και θα στέλνει στοιχεία που αφορούν την παγκόσμια κλιματική αλλαγή, εκτοξεύθηκε με επιτυχία την Κυριακή από την αεροπορική βάση του Vandenberg στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

 

 

Πρόκειται γα τον Jason-3, που βρίσκεται υπό την εποπτεία της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας αλλά και της Eumetsat, ενός ευρωπαϊκού δορυφορικού μετεωρολογικού οργανισμού, οι οποίοι τώρα θα δέχονται τα σήματά του που θα περιλαμβάνουν πληροφορίες τόσο για το ύψος των θαλασσών σε όλα τα σημεία του πλανήτη και με ακρίβεια περίπου δυο εκατοστών όπως επίσης και για την αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων.

 

Παράλληλα, στα στοιχεία του Jason-3 θα υπάρχουν και δεδομένα που αφορούν ταχύτητες ανέμων καθώς και κινήσεις θαλασσίων ρευμάτων, στοιχεία που αποδεικνύονται ιδιαίτερα πολύτιμα για την πρόγνωση ακραίων καιρικών φαινομένων όπως τυφώνες και θύελλες που σχεδόν πάντα έχουν τεράστιο ανθρωπιστικό αλλά και οικονομικό κόστος.

 

Πηγή: http://www.thepressp...gon-tou-planiti

 

Posted Image

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

από την άλλη θα μπορούσε η ανθρωπότητα να μειώσει τις εκπομπές ρύπων και οι μεγάλοι στην κλίμακα τους, αυτοί που καθορίζουν και μπορούν να καθορίσουν τις ενεργοβόρες πηγές, όμως κάποιους νοιάζει μόνο να μαζεύουν λεφτά, αδιαφορόντας για τους ρύπους. Βλάκες, στον πλανήτη που θα ζήσουν τα παιδιά τους, παίζουν με την ίδια την τύχη του πλανήτη. Αναπτύσουν την τεχνολογία τους και μιλάνε συχνά για το πόσες θέσεις θα χαθούν λόγο της ανάπτυξης της τεχνολογίας τα επόμενα χρόνια. Η εξέλιξη και δύσκολα αλλάζει, όταν ο οτε κυκλοφόρησε inernet που τρέχει στα 100mbs, αδιαφορόντας για το μέλλον, στοχεύοντας τον καταναλωτή και ελάχιστοι έχουν μείνει σε μια περιβαλλοντική συνείδηση, προσέχοντας το που θα πετάξουν πιά σκουπίδια. Σβύνοντας κανένα φως. Καταναλόνοντας αιολική ενέργεια. Οι περισσότεροι έχουν τα μυαλά τους στα smartphone και περιμένουν πότε θα βγάλει μια εταιρία καινούριο τηλέφωνο να πάνε στον Γερμανό να το αγοράσουν,

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απλό είναι το πράγμα Arche. Αν όλοι συνειδητοποιούσαμε πως το υψηλότερο ιδανικό, είναι η αξία της ανθρώπινης -και όχι μόνο- ζωής, τότε και τα παιδιά θα αγαπούσαμε (ψέματα στους εαυτούς μας λέμε πως τ' αγαπάμε, αφού παντού και πάντα υπάρχει βία), και τον πλανήτη που μας φιλοξενεί θα προσέχαμε και θ' αγαπούσαμε. Ακόμα τις διαφορές μας, τις λύνουμε με όπλα κάθε είδους και κάθε μορφής βία. Σ' αυτό, διόλου δεν εξελιχθήκαμε ως είδος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.