Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η Τουρκία επιδοτεί τα καύσιμα των αεροπορικών με στόχο την τουριστική ανάκαμψη


Engineer

Recommended Posts

Επιδότηση καυσίμων σε αεροπορικές εταιρίες προσφέρει η τουρκική κυβέρνηση για πτήσεις σε πέντε από τους βασικούς τουριστικούς της προορισμούς στο πλαίσιο των προσπαθειών να προστατεύσει τα τουριστικά της έσοδα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη.

 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι αεροπορικές εταιρίες θα λάβουν 6.000 δολάρια ανά πτήση προς Αττάλεια, Αλάνια, Νταλαμάν, Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) και Σμύρνη κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου τον Απρίλιο και τον Μάιο, δήλωσε την Τετάρτη στο Reuters ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας Μαχίρ Ουνάλ.

 

Η βομβιστική επίθεση στην Τουρκία θεωρείται ότι αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα απειλή στην τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας, που αντιστοιχεί περίπου στο 4,5% της οικονομίας της που ανέρχεται σε 800 δισεκ. δολάρια.

 

«Το μόνο πρόβλημα είναι με την συριακή μεθόριο», δήλωσε ο Ουνάλ. «Η Κωνσταντινούπολη είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στον κόσμο… Οι τουριστικές περιοχές είναι ασφαλείς… Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε ο υπουργός.

 

Πέρυσι, η Τουρκία πρόσφερε αντίστοιχες επιδοτήσεις καυσίμων για πτήσεις από τη Ρωσία, μετά την υποτίμηση του ρουβλίου που έκανε τους καταναλωτές να αναβάλλουν ταξίδια στο εξωτερικό.

 

Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015, οι Ρώσοι αντιστοιχούσαν περίπου στο 10% των ξένων που έφθασαν στην Τουρκία, με τους Γερμανούς να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση με 5,4 εκατ. επισκέπτες ή 15,5% των αφίξεων.

 

Επιπρόσθετα της νέας επιδότησης καυσίμων που ανακοινώθηκε και που θα μπορούσε να παραταθεί και μετά τον Μάιο, η Τουρκία έχει τριπλασιάσει τα μέτρα ασφαλείας σε τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με τον Ουνάλ.

 

Ο υπουργός μίλησε στη Φρανκφούρτη, όπου συναντήθηκε με Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες για να συζητήσουν την από κοινού λήψη μέτρων για την αύξηση της τουριστικής ζήτησης, όπως προωθητικές καμπάνιες το κόστος των οποίων θα καλυφθεί εξ ημισείας από την Τουρκία και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

 

Πηγή: http://energypress.g...stiki-anakampsi

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τελωνιακή ένωση μπορούν να φτάσουν.

 

Σιγά μην την βάλουν μέσα να έχει τους ποιο πολλούς ψήφους από όλους τους άλλους εκτός Γερμανίας

 

Ετσι και αλλιώς τα τουριστικά  φιλέτα τα έχουν πάρει γερμανικές εταιρείες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.