Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για τη σπατάλη ενέργειας στα κτίρια


Engineer

Recommended Posts

Με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κινδυνεύει η Ελλάδα εξαιτίας της μεγάλης σπατάλης ενέργειας από τα κτίρια.

 

 

Με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κινδυνεύει η Ελλάδα εξαιτίας της μεγάλης σπατάλης ενέργειας από τα κτίρια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ιταλία και την Πορτογαλία να λάβουν εθνικά μέτρα σχετικά με την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.

 

Ειδικότερα, η Επιτροπή απέστειλε αιτιολογημένες γνώμες στις χώρες διότι έως σήμερα δεν έχουν ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο την οδηγία για την εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Η προθεσμία για τη μεταφορά της οδηγίας 2010/31/ΕΕ στην εθνική νομοθεσία των κρατών μελών έληξε στις 9 Ιουλίου 2012.

 

Σύμφωνα με την οδηγία αυτή, τα κράτη μέλη πρέπει να καθορίσουν και να εφαρμόσουν ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση για τα νέα και τα υφιστάμενα κτίρια, να διασφαλίσουν την πιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και να απαιτήσουν την τακτική επιθεώρηση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.

 

Επιπλέον, σύμφωνα με την οδηγία, τα κράτη μέλη πρέπει να διασφαλίσουν ότι, έως το 2021, όλα τα νέα κτίρια θα είναι «κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας».

 

Αν τα τέσσερα κράτη μέλη δεν συμμορφωθούν με τις νομικές τους υποχρεώσεις εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να τα παραπέμψει στο Δικαστήριο.

 

Πηγή: http://www.skai.gr/n...#ixzz3yMcyuZDP

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Για ποιά ενεργειακή απόδοση - εξοικονόμηση ενέργειας και μπούρδες πολυτελείας  μας λένε.;;!!

Υπάρχει μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας από το να κλειδώσεις το λεβητοστάσιο και να πετάξεις το κλειδί ;..........

Ας πουν στους καλοζωισμένους  των Βρυξελλών ότι σε εκτεταμένες περιοχές των αστικών κέντρων μας αυτό έχει γίνει, ως και το ότι η κατανάλωση πετρελαίου γίνεται πλέον σε μικροποσότητες .......ακριβού αρώματος (-70% !! συνημ).

ΔΕΝ  ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ λοιπόν  η ενέργεια που καταναλώνουμε στα "ενεργοβόρα"  κτίρια, αλλά απλά ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΑΣ από το κρύο...!

επειδή:

 

IT'S THE DEBT CRISIS STUPID.....

 

http://kartesios.com/%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-70-%CE%B7-%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80/

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

:?:  Με ΚΕΝΑΚ και ΠΕΑ , δεν έχουν καλυφθεί οι απαιτήσεις αυτές ?

 

Και εκτός από αυτό σε συνέδριο που πήγα τον Νοέμβριο ανέφεραν οτι έχει περάσει στην νομοθεσία η υποχρέωση για παθητικά κτίρια από το 2020, δεν κατανοώ γιατί λένε οτι δεν έχει ρυθμίσει την νομοθεσία της η Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς που καταφέραμε και απενταξαμε 17000 έργα απο το εξοικονομώ κατ'όικον. Τι θα είχαν να λέγανε μετα οι Ευρωπαίοι? ρεζιλι θα τους καναμε.... 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.