Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στα σκαριά ο μεγαλύτερος πλωτός σταθμός παραγωγής ηλιακής ενέργειας στον κόσμο


Engineer

Recommended Posts

Μετά την ολοκλήρωσή του, το έργο εκτιμάται ότι θα παράγει περίπου 16.170 μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, η οποία είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει τουλάχιστον 4.970 τυπικά νοικοκυριά της περιοχής, και να εξασφαλίσει την αποφυγή απελευθέρωσης στην ατμόσφαιρα 8.170 τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

 

Η Ιαπωνική πολυεθνική κατασκευαστική εταιρεία Kyocera ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την κατασκευή της μεγαλύτερης πλωτής μονάδας παραγωγής ηλιακής ενέργειας στον κόσμο.

Το έργο των 13,7 μεγαβάτ θα κατασκευαστεί στη δεξαμενή του φράγματος Γιαμακούρα στην περιφέρεια Τσίμπα της Ιαπωνίας, και αναμένεται να είναι έτοιμο κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους που λήγει στις 31 Μαρτίου 2018.

 

Το ολοκληρωμένο έργο θα αποτελείται από 50.904 ηλιακούς συλλέκτες των 270 βατ, εγκατεστημένους πάνω στην επιφάνεια γλυκού νερού του φράγματος, και καλύπτοντας μια έκταση περίπου 180.000 τετραγωνικών μέτρων. Eκτιμάται ότι θα παράγει περίπου 16.170 μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, η οποία είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει τουλάχιστον 4.970 τυπικά νοικοκυριά της περιοχής, και να εξασφαλίσει την αποφυγή απελευθέρωσης στην ατμόσφαιρα 8.170 τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

 

Οι ηλιακοί συλλέκτες, με εκτιμώμενο χρόνο ζωής τα 30 χρόνια, θα έχουν τη δυνατότητα να ανθίστανται σε ανέμους ταχύτητας 190 χιλιομέτρων την ώρα και σε μεταβολές του επιπέδου στάθμης του νερού έως και κατά έξι μέτρα, ενώ θα είναι επίσης πιο ανθεκτικά στη διάβρωση από ό,τι οι συμβατικοί ηλιακοί συλλέκτες.

 

Οι πλωτοί σταθμοί παραγωγής ηλιακής ενέργειας είναι ιδιαίτερα σημαντικοί στην Ιαπωνία, καθώς η δυνατότητα εγκατάστασής τους στους άφθονους πόρους γλυκού νερού της χώρας ξεπερνά το πρόβλημα της αυξανόμενης έλλειψης διαθέσιμων εκτάσεων γης που απαιτούνται για την κατάλληλη ανάπτυξη συμβατικών χερσαίων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων.

 

Το έργο θα διαχειρίζεται η δημόσια επιχείρηση βιομηχανικών υπηρεσιών νερού της περιφέρειας Τσίμπα, που εκτείνεται στα ανατολικά του Τόκιο.

 

Πηγή: http://www.naftempor...eias-ston-kosmo

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.