Jump to content

ΠΕΑ σε διαμέρισμα κτιρίου χωρίς σύσταση οριζοντίου

ps.arch

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Σε μία πολυκατοικία στην οποία δεν έχει γίνει σύσταση οριζοντίου μπορούμε να βγάλουμε ΠΕΑ για ένα διαμέρισμα (συγκεκριμένα για αυθαίρετη κατοικία στο δώμα η οποία έχει τακτοποιηθεί με τον 4178) ή θα πρέπει αναγκαστικά να γίνει ένα ΠΕΑ για όλο το κτίριο;

• 8 years later...

Καλησπέρα και από εμένα. Έχω ακριβώς το ίδιο ερώτημα με τον συνάδελφο παραπάνω. Μπορούμε να βγάλουμε ΠΕΑ για επιμέρους ιδιοκτησίες παρόλο που δεν υπάρχει σύσταση ή είναι υποχρεωτικό να βγει για όλο το κτήριο, Στο Ε9 και στην άδεια είναι για δηλωμένα ως ξεχωριστές ιδιοκτησίες.

Καλησπέρα, αν διαβάσεις το παρακάτω νήμα θα καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι μπορείς να βγάλεις ΠΕΑ για τις επιμέρους ιδιοκτησίες.

https://www.michanikos.gr/forums/topic/45638-πεα-σε-εξ-αδιαίρετου-οικοδομή-χωρίς-σύσταση-ιδιοκτησίας/

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Σε κατάστημα τώρα το οποίο πριν ήταν 2 αλλά τώρα έχει γίνει ενοποίηση και έχει γίνει ένα ενιαίο τι κάνω; Στο Ε9 είναι δηλωμένα ως 2 καταστήματα. Δεν μου έχουν πει αν υπάρχει σύσταση καινούρια όμως. Πως προχωράω σε αυτή την περίπτωση; Είναι σημαντικό γιατί αν τα λάβω υπόψην ως ένα είναι πέραν της δικαιοδοσίας μου γιατί είναι άνω των 250 τετραγωνικών και τα 2 μαζί και θα πρέπει να τους πω να απευθυνθούν σε άλλον συνάδελφο.   

Γειά και πάλι, και πάλι δεν παίζουν ρόλο Ε9, συμβόλαια κλπ. Θα επιθεωρήσεις βάσει της υφιστάμενης κατάστασης, ήτοι ως ένα ενιαίο κατάστημα.