Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προγραμμα για εισαγωγη μετρησεων


Recommended Posts

Καλημερα σε ολους

 

Εχω ενα αρκετα παλιο οργανο χωρις καταγραφικο. Γραφω στο χερι για καθε σημειο αποσταση και γωνια.

Μετα περναω αυτες τις μετρησεις σε ενα προγραμμα epilisi το οποιο τρεχει σε παραθυρο DOS.

Μεσα απο το ιδιο προγραμμα κανω δημιουργια αρχειου ταχυμετριας και Ταχυμετρια. 

Στη συνεχεια το αρχειο που δημιουργει το πρωτο προγραμμα το ανοιγω σε δευτερο προγραμμα το οποιο επισης τρεχει σε παραθυρο DOS με ονομα apodosi το οποιο και μου δημιουργει ενα αρχειο dxf  το οποιο τελικα ανοιγω με το autocad

 

Υπαρχει καποιο προγραμμα ετσι λιγο πιο καινουργιο ρε αδερφε για να κανω την παραπανω διαδικασια (δεν μιλαω για το περασμα των μετρησεων στον υπολογιστη. Αυτες μονο χειροκινητα μπορω δυστυχως)? Περα απο το οτι ειναι χρονοβορα με αναγκαζει να διατηρω υπολογιστη με windows xp γιατι σε πιο καινουργια windows δεν τρεχουν τα συγκεκριμενα προγραμματα.

 

Φυσικα δεν μιλαω μονο για δωρεαν προγραμμα.

 

Ευχαριστω για το χρονο σας.

Link to comment
Share on other sites

Το προγραμμα που λες κανει ραπορταρισμα σημειων. Εγω δεν εχω φτασει στο σημειο να εχω Χ,Υ,Ζ των σημειων. Εχω γωνιες και αποστασεις. Θελω ενα βημα πισω.

Link to comment
Share on other sites

Ήρωας είσαι...

 

Καλημερα σε ολους

 

Εχω ενα αρκετα παλιο οργανο χωρις καταγραφικο. Γραφω στο χερι για καθε σημειο αποσταση και γωνια.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, χρειάζεσαι επιλυτικό τοπογραφικό πρόγραμμα.

Υπάρχουν αρκετά, TΑΧΥΜΕΤΡΙΑ, XRTC, το Apodosi το οποίο ήδη χρησιμοποιείς. Δεν είναι δωρεάν, αλλά ξεκινάς απο 1000 περίπου Ε και ανεβαίνεις. 

Είναι βασικό κατά την γνώμη μου να έχεις επιλυτικό πρόγραμμα, που να μπορεί να σου κάνει συνορθώσεις, οπισθο/εμπροσθοτομίες κλπ κλπ. 

Επίσης κατα την γνώμη μου πάλι, δεν βρίσκω σωστό τον τρόπο εργασίας σου ως προς την τήρηση των σημείων. Δεν είναι δυνατόν να κρατάς χειρόγραφα τις μετρήσεις, μπορεί να γίνουν αναγραμματισμοί, λάθος καταχωρήσεις, κλπ κλπ. που να σου βγούν μετά στο σχέδιο. Και καλά να το καταλάβεις, αν δεν το καταλάβεις? Πρέπει να αυτοματοποιήσεις την διαδικασία. Τι όργανό είναι? Εξωτερικό καταγραφικό δεν μπορεί να συνδεθεί? 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν αξιζει τον κοπο να ξοδευτουν λεφτα για το συγκεκριμενοοργανο. Εχει κλεισει 26 χρονια περιπου απο την αγορα του. Geodimeter πρεπει να ειναι η μαρκα (δεν ειναι δικο μου απλα το χρησιμοποιω οποτε χρειαστει. 

Οταν τελειωσα τη σχολη με την επιδοτηση που ειχα παρει κανοντας εναρξη πηρα gps με το σκεπτικο οτι οργανο υπαρχει. Αλλα τωρα πλεον βλεπω α) οτι ειναι πολυ παλιο β) αρχισε να τα φτυνει (πχ δεν αναβει αν το αφησεις ωρα στο αμαξι-παρει υγρασια κτλ)

Τα προβληματα με τους αναγραμματισμους τα εχω σκεφτει και τα εχω αντιμετοπισει αρκετες φορες. Εχω ξαναβγει για να παρω ενα σημειο πχ πολλες φορες. 

 

Απλα η οικονομικη κατασταση δεν με αφηνει να παω να σκασω 5-6.000 για οργανο. Ισως τωρα με το καινουργιο ΕΣΠΑ.

 

Θα δουμε!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.