Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Καταγραφή βιομηχανικών ζωνών και φορολογικό εγχειρίδιο


Engineer

Recommended Posts

Την καταγραφή των βιομηχανικών ζωνών της χώρας ώστε να γνωρίζουν οι ξένοι επενδυτές ποια και τι είδους διαθέσιμα κτίρια υπάρχουν καθώς και την κατάρτιση ενός εγχειριδίου για το φορολογικό, προωθεί η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, σε δήλωσή του στο “Πρακτορείο 104,9 FM” και στην εκπομπή “ΑΠΕριττα” με τον Κωστή Παπαδάκη και την Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.

 

“Ενδιαφερόμαστε να καταγράψουμε όλες τις βιομηχανικές ζώνες με έναν τέτοιον τρόπο ώστε να γνωρίζει ένας ξένος επενδυτής τι διαθέσιμα κτίρια υπάρχουν. Γίνεται μια συστηματική δουλειά στο υπουργείο Οικονομίας, αλλά και στο υπουργείο Εξωτερικών αυτό που κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε γρήγορα ένα τέτοιο βιβλιαράκι, όπου να έχουμε πάνω μια φωτογραφία της βιομηχανικής ζώνης, κάτω μια δεύτερη φωτογραφία της χώρας και να προσδιορίζει πού ακριβώς βρίσκεται και να έχουμε όλα τα στοιχεία, όπου κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να αποταθεί στην ΕΤΒΑ ΑΕ για να έχει περαιτέρω πληροφορίες” σημείωσε ο κ. Μάρδας.

 

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης, ο υφυπουργός Εξωτερικών εξήγησε πως είναι πολύ εύκολη για τις βιομηχανικές ζώνες και μπορεί να “περπατήσει γρήγορα, καθώς δεν έχει σχέση με τη διαδικασία αδειοδότησης μιας νέας επιχείρησης. Είναι πιο εύκολη, πιο απλή και κάποιος πολύ σύντομα μπορεί να πάρει την άδειά του, ιδίως σε περιπτώσεις που δεν έχει λήξει η άδεια και κάποιος έχει κλείσει”.

 

Σε ό,τι αφορά το φορολογικό εγχειρίδιο, ο κ. Μάρδας σημείωσε πως “η σκέψη είναι να φτιάξουμε ένα εγχειρίδιο 50 σελίδων, όπου να γνωρίζει κάποιος τι ακριβώς γίνεται σε ό,τι αφορά τις φορολογικές ρυθμίσεις, ποιες είναι οι πάγιες και να έχουμε ένα μέρος, όπου να γίνονται κάποιες αλλαγές να ξέρει κάποιος τι ακριβώς θα γίνει. Αλλά βέβαια πρέπει οι αλλαγές αυτές να είναι ελάχιστες. Να ξέρει κάποιος, έτσι μπαίνει, έτσι αρχίζει, έτσι θα συνεχίσει”.

 

Πηγή: http://web.tee.gr/κα...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.