Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατανεμημένα επιφανειακά φορτία και βάρος


panabeka

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

χρειάζομαι τη συμβουλή σας πάνω σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. 

 

Το πρόβλημά μου αφορά συσχέτιση κατανεμημένου φορτίου και βάρους. Πώς μπορώ να υπολογίζω είτε το φορτίο είτε το βάρος έχοντας το ένα από τα δύο μεγέθη γνωστά. 

 

Πιό συγκεκριμένα πρέπει να ανυψώσω βάρος 2 τόνων κάνοντας χρήση ενός μοτέρ 2.2Kw /1400rpm και ενός μειωτήρα με i=30 και, βάσει κατασκευαστή, μέγιστης ροπής εξόδου 1370 Nm.

 

Πώς μπορώ να ελέγχω άν το φορτίο που υπολογίζω αντιστοιχεί στο βάρος των 2 τόνων?

 

Το βάρος των 2 τόνων αφορά το βάρος του αντικειμένου που θέλω να σηκώσω, το σύστημα πρόσδεσης του αντικειμένου πάνω στο μηχάνημά μου καθώς και το σύστημα που περιλαμβάνει μοτέρ-μειωτήρα.

 

Το γενικότερο σχήμα της επιφάνειας ανύψωσης είναι ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο 4μ x 2μ. Ο μειωτήρας και το μοτέρ βρίσκονται στο μέσον της μικρής πλευράς. Το σύστημα μοτέρ-μειωτήρας κινείται μαζί με το σώμα ανύψωσης. Η κίνηση είναι κάθετη προς το έδαφος. Τα σώμα ανύψωσης είναι μια πλάκα μαρμάρου 30mm. Το βάρος είναι κατανεμημένο ομοιόμορφα.

 

Ο πρόχειρος υπολογισμός που έκανα ήταν Μ=q*L*l όπου Μ η μέγιστη ροπή (1370 Νm), L=4m, l=2m και βρίσκω q=171,25 N/m. Αυτή την τιμή του φορτίου πως  μπορώ να την ελέγξω ότι αντιστοιχεί στο βάρος (τουλάχιστον) που θέλω να σηκώσω, δηλαδή τους 2 τόνους.

 

Η κατάληξη του πρόβληματος θα έχει ώς υπολογισμό την κατάλληλη ροπή που πρέπει να μου δίνει ο μειωτήρας ώστε να επιλέξω και το αντίστοιχο μοτέρ.

 

Ευχαριστώ πολύ για την αμέριστη βοήθειά σας και το χρόνο σας προκαταβολικά.

 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας.

Ευχαριστώ, hkamp.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.