Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ


Sotirisb

Recommended Posts

Σε περιοχή χαρακτηρισμένη γενική κατοικία, εκτός σχεδίου και εντός γπσ,  μπορεί ακίνητο με οικοδομική άδεια (1978) επαγγελματικής αποθήκης να κάνει χονδρεμπόριο ελαίου και ελαιών;






Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis

Edited by Sotirisb
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

Ο λογιστής τι λέει?

Χρειάζεται ειδικές χρήσεις του ακινήτου για αυτή την δραστηριότητα? 

 

 

Ο λογιστής λέει ότι το λογιστικό σκέλος δεν σχετίζεται με τις προϋποθέσεις άδειας λειτουργίας του χώρου....

Θεωρητικά κόβει τιμολόγια χωρίς πρόβλημα....

Το πρόβλημα δημιουργείται αν έρθουν έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές (υγειονομικό,πολεοδομία, κτλ) 

Edited by Sotirisb
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έρχονται ή τους ψάχνουμε;

 

Αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967/8.10.2012 Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και άλλες διατάξεις

 
.....
4. Προέγκριση ίδρυσης για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 80 και 81 του ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114/Α'), όπως ισχύει.
.....
 
(Αν κάποιο λίνκ δεν σου επιτρέπει την πρόσβαση πες το μου για να το αναρτήσω).
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τελικά έχει αντιμετωπίσει κανείς τη περίπτωση χρήση εμπορικής αποθήκης που με βάση τους νέους υγειονομικού όρους λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και πότων ανήκει στη κατηγορία Αποθήκευση - Διανομείς μπορεί να γίνει σε περιοχή γενικής κατοικίας. Το οικόπεδο είναι στο Δήμο Θεσσαλονίκης αν βοηθαει. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Καλημέρα, η ίδια ερώτηση για εντός σχεδίου πόλεως, με χρήση γης στο ρυμοτομικό: γενική κατοικία.

Ρωτάω γιατί υπάρχουν χονδρέμποροι σε τέτοιες περιοχές, πιθανότατα με παλιές άδειες, μήπως όμως υπάρχουν εξαιρέσεις?

Συγκεκριμένα έχω πελάτη που πουλάει λιανικής και θέλει να αλλάξει την άδεια σε χονδρεμπόριο, σε περιοχή γανικής κατοικίας.


Δυστυχώς το ΦΕΚ έγκρισης της αναθεώρησης του ρυμοτομικού αναφέρει ότι υφιστάμενες χρήσεις που αποκλείονται βάσει του παρόντος εξακολουθούν να λειρουργούν στις σημερινές τους θέσεις. Αυτό που προβληματίζει είναι ότι στην πόλη μου, δεν βλέπω πουθενά στο ρυμοτομικό χρήση γης για χονδρεμπόριο...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

@Charlie~Εξαρτάται από τη δραστηριότητα και το είδος των απαιτούμενων εγκαταστάσεων.

Συνήθως τα καταστήματα λιανικής που θέλουν να μεταβούν σε χονδρική, καλύπτονται από αποθήκες χονδρικού εμπορίου χαμηλής όχλησης μέχρι 400 τ.μ. που επιτρέπονται σε περιοχές γενικής κατοικίας βάσει του ΠΔ 59/2018 (άρθρο 3, παρ. 21).

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, στο άρθρο 17 του ΠΔ59/2018 αναφέρει μεταξύ των άλλων τα εξής:

 

"3. Με την επιφύλαξη της παρ. 5 χρήσεις γης που έχουν καθοριστεί µε εγκεκριµένα ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ πριν από την ισχύ του παρόντος βάσει των διατάξεων του π.δ. 81/1980 (ΦΕΚ Α’ 27) και π.δ. 23.2/6.3.1987 (ΦΕΚ Δ΄ 166) εξακολουθούν να ισχύουν όπως καθορίστηκαν.

4. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος η έγκριση ή αναθεώρηση των εγκεκριµένων πολεοδοµικών σχεδίων (ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ, ΤΧΣ κ.λπ.) ακολουθεί τις διατάξεις του παρόντος διατάγµατος, εκτός αν έχει γνωµοδοτήσει το αρµόδιο όργανο (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α./Συµβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασµού). Είναι δυνατό µετά από αιτιολογηµένη εισήγηση της αρµόδιας υπηρεσίας και σύµφωνη γνώµη του αρµοδίου οργάνου (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α./Συµβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασµού) να ισχύσουν οι διατάξεις του παρόντος."
 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πράγματι οι χρήσεις γης έχουν καθοριστεί ήδη, άρα απ' ότι καταλαβαίνω "πάω" με τις παλιές χρήσεις γης και δεν μπορώ να κάνω κάτι για να χρησιμοποιήσω το νεό ΠΔ για τις χρήσεις...

Link to comment
Share on other sites

Γενικά είναι σωστή η παρατήρησή σου συνάδελφε. Τα παλιά ΠΔ αναφέρουν "Εγκαταστάσεις χονδρικού εμπορίου" και "Κτίρια, γήπεδα αποθήκευσης". Η ειδική χρήση "Αποθήκες χονδρικού εμπορίου" που ανήκει στις "Εγκαταστάσεις Εφοδιαστικής (ν. 4302/2014)" του άρθρου 1 του ΠΔ 59/2018, δεν υπήρχε στα ΠΔ του 80 και του 87. Επιπλέον η κατάταξη των αποθηκών ανάλογα με τους  βαθμούς όχλησης βασίζεται σε διατάξεις του 2010 περίπου. Δεν γνωρίζω, όμως, αν αρκούν αυτά για την αιτιολόγηση της νομιμότητας των εγκαταστάσεων που θέλει να έχει ο πελάτης σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.