Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Radbahn, στεγασμένος ποδηλατόδρομος που ενώνει το Βερολίνο από άκρη σε άκρη


Engineer

Recommended Posts

Προστατευόμενος, χωρίς άγχος και μακριά από τα μηχανοκίνητα οχήματα. Αυτή είναι η ιδέα πίσω από το Radbahn, τον προστατευόμενο ποδηλατόδρομο των 9 χιλιομέτρων, ο οποίος υπόσχεται να συνδέσει το δυτικό με το ανατολικό τμήμα του Βερολίνου περνώντας μέσα από το κέντρο της πόλης.

 

Ο έξυπνος σχεδιασμός του χρησιμοποιεί το χώρο κάτω από την εικονική U1 σιδηροδρομική γραμμή παρέχοντας στους ποδηλάτες προστασία από τη βροχή και το χιόνι, ενώ παράλληλα, τους δίνει την ευκαιρία να απολαύσουν μια όμορφη βόλτα μέσα από τις πιο ζωντανές γειτονιές του Βερολίνου. Οι δημιουργοί του Radbahn πιστεύουν ότι οι άνθρωποι θα ποδηλατούσαν πολύ περισσότερο, αν μπορούσαν να το κάνουν σε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον.

 

«Όποιος έχει ποδηλατήσει στην Κοπεγχάγη ή το Άμστερνταμ καταλαβαίνει ότι σε αυτά τα μέρη, η ποδηλασία έχει πολλά προνόμια και οι ποδηλάτες αναγνωρίζονται επίσημα ως μέρος της αστικής κινητικότητας της πόλης», λένε οι δημιουργοί οι οποίοι ελπίζουν να δείξουν στους πολίτες του Βερολίνου πόσο διασκεδαστικό μπορεί να είναι να περιηγηθούν στην πόλη, μακριά από την έντονη οδική κυκλοφορία.»

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Αυτός είναι και ο λόγος, πάνω στον οποίο ελπίζουν να δημιουργηθούν πολλές δραστηριότητες αναψυχής κατά μήκος της

Radbahn. Μια χαλαρωτική αποβάθρα στο κανάλι, ένα καφέ στο πάρκο Gleisdreieck ή ακόμα και μια μπυραρία. Θα πρέπει να υπάρχουν επίσης ορισμένα ποδηλατικά συνεργεία κατά μήκος του ποδηλατόδρομου, όπου οι ποδηλάτες θα μπορούν να κάνουν κάποιες γρήγορες επισκευές. Μέχρι στιγμής, το έργο φαίνεται πολύ ελπιδοφόρο.

 

«Είμαστε έκπληκτοι από την υποστήριξη που έχει λάβει το Radbahn. Η Γερουσία του Βερολίνου συμφώνησε να εκπονήσει σχετική μελέτη για το Radbahn. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναπτυχθούν τα φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς και οι υποδομές αυτών, ώστε οι πολίτες να έχουν ασφαλείς και διασκεδαστικές αστικές μετακινήσεις. Θέλουμε να κάνουμε το Βερολίνο, τη νούμερο ένα πόλη του ποδηλάτου στην Ευρώπη«, δήλωσε ένα μέλος της ομάδας Radbahn.

 

Το καλό σχετικά με αυτό το σχέδιο είναι ότι το 80% της προγραμματισμένης διαδρομής είναι ήδη έτοιμη προς χρήση. Το μόνο που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο είναι να ξεπεραστούν μερικά εμπόδια δημιουργώντας ένα ζευγάρι κρεμαστών γεφυρών και μεταβάλλοντας την κυκλοφορία.

 

Πιστεύετε ότι κάποια στιγμή θα δούμε αντίστοιχες μελέτες που να γίνονται δεκτές από τους δήμους και στην Ελλάδα;

 

Πηγή: http://sela.gr/radba...s-sto-berolino/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Για την μπυραρία δεν λέει γιατί άντε να συνεχίσει το ποδήλατο μετά. Σε ότι αφορά τον καφέ όμως, μου έφτιαξε την διάθεση. Για την Ελλάδα το βλέπει λιγάκιιιι ακόμα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.