Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναζητείται τρόπος ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης


Engineer

Recommended Posts

"Aναζητείται ο τρόπος που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης στο πλαίσιο της νομιμότητας, της ίσης μεταχείρισης και της διαφάνειας" απάντησε ο υπουργός ΥΠΕΝ σε σχετική ερώτηση βουλευτών του Ποταμιού σχετικά με το κτηματολόγιο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε έγγραφο που κατατέθηκε από τον υπουργό στη Βουλή "Ο διαγωνισμός ΚΤΙΜΑ13, που αφορούσε τις υπολειπόμενες μη κτηματογραφήμένες περιοχές της χώρας, προκηρύχθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2013 και είχε ως στόχο, αφού γίνει η ανάθεση, να ολοκληρώσει την κτηματογράφηση των περιοχών αυτών σε ένα χρονοδιάγραμμα 6 ετών.

 

Για τη συμβασιοποίηση των εν λόγω έργων, απαραίτητη προϋπόθεση ήταν και είναι η διασφάλιση χρηματοδότησης, μέρος της οποίας, λόγω της τρέχουσας δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας, θα πρέπει να προέλθει από κοινοτική συγχρηματοδότηση. Οι συνεννοήσεις με τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και έχει γίνει σχετική πρόβλεψη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου. Απομένει να συμφωνηθούν οι όροι συγχρηματοδότησης του έργου.

 

Παρόλη τη εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, παραμένει στόχος της Κυβέρνησης η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου έως το 2020 και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συντονίζει όλες τις προσπάθειες για την υλοποίηση του.

 

Ήδη, εντός του Φεβρουαρίου, προβλέπεται η θεσμοθέτηση της βελτίωσης της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας του φορέα υλοποίησης του έργου, της εταιρείας Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση (Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.) σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 4336/2015. Αναζητείται ο τρόπος που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης στο πλαίσιο της νομιμότητας, της ίσης μεταχείρισης και της διαφάνειας."

 

Πηγή: http://www.buildnet....213&artid=17798

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλουν μπορούν να ολοκληρώσουν το κτηματολόγιο και γρήγορα  - αξιόπιστα και χωρίς υπέρμετρο  κόστος Υπάρχουν πολλές ιδέες για να γίνει αυτό και κατά καιρούς έχω γράψει αρκετούς  Αλλά θέλουν ? ή καλύτερα τους αφήνουν τα συμφέροντα ? 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Στο προηγούμενο κτηματολόγιο το πολιτικό προσωπικο της χώρας χρέωνε 50%-60% για τις υπηρεσίες του 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.