Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόγραμμα "Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης"


tasxan206

Recommended Posts

Ό,τι λέει ο giorgosv. Αυτά που αναφέρεις (το Δημόσιο βασικά) είναι σημαντικοί λόγοι για να κάνεις αίτηση μόνος σου και όχι με συνέταιρο. Βέβαια έτσι θα χάσεις κάποια μόρια. Εσύ θα κρίνεις τι είναι καλύτερα και πόσο θες να ρισκάρεις.

Link to comment
Share on other sites

Πόσα μορια πρεπει να εχεις...για να εχεις ελπιδα για να επιλεγεις;

Υπαρχει βάση;

 

Ετσι όπως τα βλεπω μονο αν εισαι μοκροχτονια ανεργος (λιγοι μηχανικοι ειναι) και βαλεις και μια θεση εργασιας ...με σαφος χαμηλο εισοδημα 2015 θα εχεις αρκετη καλη βαθμολογια.

Αλλιως ....στα ιδια.

Link to comment
Share on other sites

Όχι δυστυχώς μόνο γι'αυτό ρώτησα

 

που αν επιτρέπεται συνάδεφλε;

 

Εγώ οπου κι αν ρώτησα...πήδηξα.

 

Αμφότεροι ειπαν για δωρεάν προέλεγχο. Ο ένας ειπε 500 για υποβολή φακέλου, και 1500 για "τρέξιμο" φακέλου κτλ. Ο αλλος μου πει 350 για υποβολή, 800 ενδιάμεσα και αλλα 800-900.

 

Μαλιστα ειπε ο πρώτος, τα 1000ε που δινει το προγραμμα είναι πολύ λιγα για να ασχοληθεί...

 

Υ.Γ. εάν προσλάβεις υπάλληλο, πρεπει να οτν κρατήσεις 2 χρόνια; ή οσο διαρκεί το προγραμμα; Εχει μεγιστο 12.000ε απ'οσο θυμάμαι. Σε αυτά περιλαμβάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές; γιατί αν ειναι ετσι, πες 500ε μισθό και άλλα 300ε "ενσημα", βγάζουμε 1.5 χρόνο...οπότε πίκρα.

Υ.Γ.2 περί ανακατασκευής/εξοπλισμό γραφείου, προφανώς εννοεί καρεκλες,τραπεζια, πλακάκια κτλ κτλ κτλ μια μινι ανακαίνιση, σωστά;

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

Πάντως και γω δε μπορώ να βρω στη βαθμολόγηση τη σημασία της πρόσληψης στη μοριοδότηση - δε παίζει ρόλο πουθενα. Αλλά υποθέτω οτι στην αξιολόγηση της επένδυσης ίσως ληφθει υπ όψη. Πάντως όλοι λέτε πόσο λίγες είναι οι θέσεις, αλλά εάν σκεφτείτε και ποσο λίγοι ειναι οι ενδιαφερομενοι που πληρούν όλα τα κριτήρια (εάν αφαιρεσεις από τους ενεργούς συστεγάσεις, εισόδημα λπ κλπ) τότε προβλέψεις δε μπορούν να γινουν. Απλά είναι πιθανοτερο να επιδοτηθούν άλλες ειδικότητες, που αντικειμενικά θα εχουν καλυτερες πιθανοτητες επιβιωσης ως επιχειρήσεις, από εκει θα χάσουμε.

 

Τη δημιουργία εταιρείας με παράλληλη παυση δε μπορει να τη σκεφτεται σοβαρά μόνο και μονο για το ΕΣΠΑ (εκτος αν υπηρχε πλανο ηδη) οποιος εχει ανοιχτες υποθεσεις μελετων-επιβλεψεων-αυθαιρετων, το τι μπερδεμα συνεπάγεται δε λεγεται. φανταστείτε να εγκριθειτε και σε 15 μερες να σας καλεσουν για να παρουσιάσετε εναρξη της νεας εταιρειας και κλεισιμο των παλιων (εκτος αν μιλάμε για τοπογραφους που δεν αφήνουν πολλες εκκρεμοττηες).

Πάντως γενικά τα ΕΣΠΑ νομιζω και γω οτι εχουν τη φιλοσοφία στήριξης των υφισταμενων επιχειρησεων ή νεων που όμως ετσι και αλλιως πρεπει να επενδύσουν, όχι τη δημιουργία γραφείων που ίσως και να πανε καλα, ισως και να χαθουν τα λεφτα απλα.

Εγω θυμαμαι στο προγραμμα του 2010 είχα κοπει λογω  χαμηλου εισοδηματος που σημαινε χαμηλοτερη βαθμολογια τοτε. Αρα και τοσα που δινουν στους ανεργους ως μορια καλα ειναι (μεγαλο προβαδισμα).

 

οποτε ας εχουν υπ οψη όσοι ειναι στη σκεψη και δεν ειναι ηδη μεσα στην αγορα, ότι το σκεπτικό ειναι "πληρώνεις για να αναπτύξεις κάτι πραγματικο, και μετά αυτοι στα δινουν πίσω". Επομένως η λύση της δανειοδότησης επισημης ή ανεπισημης απο οικογενεια εάν δεν υπαρχουν πραγματικα σημαδια οτι μπορει να σταθει βιωσιμη επιχειρηση, πολύ πιθανο ειναι να προκαλέσει προβλήματα.

Το βλέπω αλλωστε και σε πελάτες μου που τραβηξαν τον προυπολογισμο τους λογω ΕΣΠΑ απο τα μαλλια με δανεια κλπ και παραμεγαλωσαν τα πλανα τους ποσο το μετανιωνουν τωρα (μαζι μετανιωνω και γω που μου χρωσταν).

Edited by sarcs
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με την πρόσληψη, προφανώς μπορεί να υλοποιηθεί μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των δυνητικά δικαιούχων, συμφωνείτε?

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθώ να κάνω εγγραφή στο :

https://www.ependyseis.gr/mis

 

αλλά το πρόγραμμα αυτό δεν το έχει. Πάτησα το Α δράση ΕΣΠΑ δεν είναι. Βρήκε κάποιος πιο πρόγραμμα είναι? 

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως το πρόγραμμα ανοίγει κατά το μεσημέρι, μπείτε αύριο για σιγουριά.

 

Άνοιξα και ένα  θέμα με σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβει υπ'όψιν ο υποψήφιος πριν αποφασίσει να κάνει αίτησηhttp://www.michanikos.gr/topic/46080-sos-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%95%CE%A3%CE%A0%CE%91-2016-%CE%9F%CE%B9-%CE%BB%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%80/

 

Όποιος έχει να προσθέσει κάτι είναι ευπρόσδεκτος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνήθως το πρόγραμμα ανοίγει κατά το μεσημέρι, μπείτε αύριο για σιγουριά.

Έχεις δίκιο, προστέθηκε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.