Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόγραμμα "Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης"


tasxan206

Recommended Posts

Εχεις δίκιο φίλε Βutcher. Τωρα το συνειδητοποίησα. Υπέβαλα στην τριτη περιοδο και κόπηκα με βαθμολογία 58. πολυ πιθανόν να έμπαινα στην δευτερη περίοδο υποβολής.

Ξέρετε αν μπορούμε να μάθουμε πως και που χάσαμε βαθμούς στη αξιολόγηση? Εγώ προσωπικά έπιανα 58 χωρίς να λάβω υπόψη την βαθμολογία του business plan που είναι υποκειμενικό κριτίριο του αξιολογιτή, υποθέτω πήρα 0 στο business plan πως γίνεται αυτό? θεωρούσα ένα 64 θα το έπιανα...

Link to comment
Share on other sites

εε δες που βρίσκεται η βάση πρόκρισης για την  ομαδα 1  - κατηγορία διακιούχου Β  για τους αιτούντες στην 1η & 3η περίοδο υποβολής έναντι αυτών της 2ης περιόδου και θα καταλάβεις. 

Για τις υπόλοιπες ομάδες και κατηγορίες δεν κοίταξα για να συγκρίνω , οπότε δεν έχω άποψη

Κατηγορία δικαιούχου Β μπορεί να έτυχε. Για παράδειγμα κατηγορία Α - ομάδα 1 είναι 44,24 - 43,54 - 60,77 (!!!). στην 3η φάση ήταν οι άτυχοι.

Link to comment
Share on other sites

Κατηγορία δικαιούχου Β μπορεί να έτυχε. Για παράδειγμα κατηγορία Α - ομάδα 1 είναι 44,24 - 43,54 - 60,77 (!!!). στην 3η φάση ήταν οι άτυχοι.

 

Αυτή ακριβώς είναι η ΒΑΣΙΚΗ μου ΕΝΣΤΑΣΗ  thanasis3 .

Είναι αδιανόητο να "τρέχουν" προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ με λογικές .. ΤΥΧΗΣ & joker. Πάλι καλά δηλαδή να λέμε που .. δεν έκαναν ΚΛΗΡΩΣΗ για να βγάλουν του διακαιούχους  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Και επειδή πιθανόν πολλοί να μην μπουν στη διαδικασία να κοιτάξοιυν την κατάταξη , θα παραθέσω εδω μια πολύ απλή & συγκεντρωτική εικόνα που προκύπτει από τις 3 λίστες κατάταξης ποιυ δημοσιεύτηκαν. και που αφορούν στην [ ομάδα 1 - κατηγορία δικαιούχου Β ]

 

ποσοστά επιτυχίας αιτούντων & βάση(μόρια) πρόκρισης στην επόμενη φάση

 

1η περίοδος 60% (1646/2728) εκ των οποίων 405 στην [ ομάδα 1 - κατηγορία δικαιούχου Β ] . Δηλαδή (405/1646) = 24,5% επί των προκριθέντων στην επόμενη φάση προέρχονται από την  [ ομάδα 1 - κατηγορία δικαιούχου Β ] με μόρια τελευταίου : 73.03

 

2η περίοδος 78% (1619 /2084) εκ των οποίων 559 στην [ ομάδα 1 - κατηγορία δικαιούχου Β ]. Δηλαδή (559/1619) = 34,5% επί των προκριθέντων στην επόμενη φάση προέρχονται από την [ ομάδα 1 - κατηγορία δικαιούχου Β ] με μόρια τελευταίου : 57,63 

 

3η περίοδος50% (2196/4343) εκ των οποίων 391 στην  [ ομάδα 1 - κατηγορία δικαιούχου Β ]. Δηλαδή (391/2196) = 18% επί των προκριθέντων στην επόμενη φάση προέρχονται από την [ ομάδα 1 - κατηγορία δικαιούχου Β ] με μόρια τελευταίου : 71,78

 

Δηλαδή ... στην επίμαχη 2η περίοδο που έχουμε συνολικά τις λιγότερες αιτήσεις (2084, που είναι κάτω από τις μισές σε σχέση με την 3η)  επιλέγονται  οι περισσότεροι αριθμητικά Δικαιούχοι [559] και μάλιστα σαν ποσοστό [ 34,5% ]  .. είναι σχεδόν οι Διπλάσιοι σε σχέση με την 3η περίοδο υποβολής !

 

Για να το πω λίγο πιο παραστατικά, είναι σαν να δίνουν  πανελλήνιες εξετάσεις υποψήφιου για εισαγωγή σε σχολές σε συγκεκριμένη ημερομηνία και όλοι στα ίδια θέματα,  όμως για την εισαγωγή τους σε σχολή να ορίζονται κατόπιν 3 περίοδοι αιτήσεων . Αυτός που έκανε αίτηση την 1η περίοδο περνάει πχ πολυτεχνείο με βάση  73.03 / 100 , αυτός που έκανε αίτηση την  3η περίοδο περνάει πολυτεχνείο με βάση 71,78 / 100 ένω αυτός που έκανε αίτηση στη 2η περίοδο περνάει με βάση … μόλις 57,63 / 100 !!!!

 

Αντί λοιπόν να χρησιμοποιούνται το κατά δυνατόν αντικειμενικά κριτήρια προκειμένου να επιλεγούν οι δικαιούχοι, "επινοούνται" ... περίοδοι υποβολής αιτήσεων με αποτέλεσμα η επιλογή εν τέλει να είναι θέμα ΤΥΧΗΣ !!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κατά τη γνώμη μου 

Edited by Butcher
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έτυχε, εννοώ ότι τουλάχιστον δεν το έκαναν για να ευνοήσουν κάποιους συγκεκριμένους (όπως πίστευα κι εγώ). Το ότι έχει διαφορετικές βάσεις σε κάθε περίοδο είναι λίγο σαν τις πανελλήνιες. Άλλος τη μία χρονιά κόβεται με 19 και ο άλλος την επόμενη εισάγεται με 18. Υπάρχουν πολλά σημεία που μπορείς να θεωρήσεις ύποπτα, πχ γιατί η ημ/νια έναρξης 1-1-2011 να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο; Αλλά για τις 3 περιόδους εφόσον ο καθένας είχε δικαίωμα να επιλέξει ποια περίοδο θα κάνει αίτηση, και κανένας δεν ήξερε πόσοι συμμετέχουν σε καθεμιά, δεν το θεωρώ μεμπτό.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

(1) http://www.antagonistikotita.gr/epanek/news.asp?id=477

(2) http://www.antagonistikotita.gr/epanek/news.asp?id=487

 

Τί είναι αυτές οι τροποποιήσεις που αφορούν στον Α ΚΥΚΛΟ , γνωρίζει κανείς ?

Ακόμη δεν έχουν οριστικοποιήσει τα αποτελέσματα του Α ΚΎΚΛΟΥ ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.