Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Καθυστερεί το περιουσιολόγιο - Ανέτοιμο το σύστημα


Engineer

Recommended Posts

Στα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017 τοποθετείται χρονικά η λειτουργία της εφαρμογής για το περιουσιολόγιο, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών, ούτε υπάρχει η τεχνική δυνατότητα να εφαρμοστεί.

 

Η καθυστέρηση κατάθεσης των σχετικών διατάξεων αλλά και η τεχνική αδυναμία του υφιστάμενου ηλεκτρονικού συστήματος Taxis, καθιστούν δύσκολη την δημιουργία του περιουσιολογίου, όπου θα καταγράφονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, η Γενική Γραμματεία Εσόδων δεν έχει, προς το παρόν, καμία ενημέρωση για τα δεδομένα που θα εισαχθούν στον φάκελο του κάθε φορολογούμενου και δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει ακόμα αν η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα. Τα στελέχη της Γραμματείας αναφέρουν ότι το σύστημα θα επιβαρυνθεί περισσότερο και ίσως να δημιουργηθούν προβλήματα στις υπάρχουσες εφαρμογές.

 

Πάντως σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, προβλέπεται η καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων, όπου μεταξύ άλλων, θα πρέπει να δηλώνονται όλες οι τραπεζικές καταθέσεις – το ποσό και η πηγή προέλευσης – και όλοι οι συνδικαιούχοι. Επιπλέον, θα πρέπει να δηλώνεται η αξία αποτίμησης όλων των κινητών αξιών.

 

Ταυτόχρονα με το περιουσιολόγιο, η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή διάταξη για την νομιμοποίηση αδήλωτων εισoδημάτων, η οποία θα προβλέπει ότι όσοι αποκαλύψουν εθελοντικά τα εισοδήματά τους θα έχουν έκπτωση 20 έως και 70%. Οι ευνοϊκοί όροι θα αφορούν τους φορολογούμενους που έχουν αδήλωτα εισοδήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού ή της Ελλάδας, αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα και τίτλους του εξωτερικού σε χρηματιστήριο και πλατφόρμες συναλλαγών. Η έκπτωση θα συνδέεται με την επένδυση των κεφαλαίων που θα νομιμοποιηθούν αλλά και το ύψος του ποσού.

 

Πηγή: http://www.cnn.gr/mo...oimo-to-systima

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αφού στις φορολογικές δηλώσεις αυτομάτως συνδέονται τα ποσά και οι τόκοι με το ΑΦΜ του δικαιούχου. Η επιπλέον αναγραφή τι νόημα έχει;

Link to comment
Share on other sites

Ταυτόχρονα με το περιουσιολόγιο, η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή διάταξη για την νομιμοποίηση αδήλωτων εισoδημάτων, η οποία θα προβλέπει ότι όσοι αποκαλύψουν εθελοντικά τα εισοδήματά τους θα έχουν έκπτωση 20 έως και 70%.

 

Φαντάζομαι ότι όσοι δεν τα αποκαλύψουν καθόλου θα έχουν έκπτωση 100%.

Link to comment
Share on other sites

Φτιάχνουν νόμο-περιουσιολόγιο για 500 άτομα στην Ελλάδα που έτσι και αλλιώς δεν τους κόφτει ότι νόμο και να βγάλουν.
Το Ε1, Ε9, ΕΝΦΙΑ, η φοροογία των τόκων δεν τους φτάνουν?
Ας ξεκαθαρίσουν και τι θεωρούν περιουσία.

Link to comment
Share on other sites

Εδω δεν εχουμε ψωμι και αυτοι θελουν ηλεκτρονικα συστηματα. Γιατι ως γνωστον η ανεργια ειναι διαφορετικη οταν υπαρχουν ηλεκτρονικα συστηματα. Eιναι high tech

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Δε πειράζει καλά να πάθουν που άργησε. Ένα τζάμπα σύστημα αφού το κράτος γνωρίζει και τα ακίνητα και τις καταθέσεις και όλα, άντε να δεχτώ με τις μετοχές μήπως υπάρχει θέμα και τίποτε αμοιβαία κεφάλαια και ειδικά πιστωτικά επενδυτικά προϊόντα. Αυτός που έχει μαύρα περιουσιακά στοιχεία κινητά ή ακίνητα και τα έκρυβε μέχρι τώρα, δεν θα τα δηλώσει ούτε με το περιουσιολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.