Μετάβαση στο περιεχόμενο

απαλλαγή ΦΠΑ για αγορές από το amazon.co.uk


ileve

Recommended Posts

Αν μπορείτε την βοήθεια σας καθότι το οριστικό τιμολόγιο που μου έστειλε ο πωλητής από την Αγγλία έχει όλα τα επιμέρους ποσά, (καθαρό, ΦΠΑ, τελική τιμή), και η λογίστρια μου, μου είπε ότι θα περάσω στα έξοδά μου όλο το ποσό των 400 Ευρώ, (καθότι το ΦΠΑ ούτως ή άλλως δεν εκπίπτει μου ανέφερε). Ωστόσο εγώ αυτό που είχα καταλάβει είναι ότι θα πρέπει να περάσω στα έξοδά μου μόνο το ποσό των 330 και όχι των 400 Ευρώ. Τελικά τι ισχύει? Ο πωλητής πάντως δεν γυρνάει τον ΦΠΑ, εσείς έχετε κάποια εμπειρία που ο πωλητής σας επέστρεψε το ΦΠΑ?

Link to comment
Share on other sites

μην περιμένεις επιστροφή ΦΠΑ από τον πωλητή... αυτά έπρεπε να τα διευθυτήσεις πριν την αγορά... δηλαδή τιμολόγιο με το ΑΦΜ σου, χωρίς χρέωση ΦΠΑ

 

σωστά στα λέει η λογίστρια σου....

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι μπορείς να εκπέσεις από τα εξοδά σου invoice από άλλη χώρα, χωρίς να έχεις κάνει από πριν την διαδικασία με τις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις.

Παρόλαυτά ορισμένοι τα περνάνε στα έξοδά τους μαζί με το ΦΠΑ. Εγώ θα το περνούσα, όλο το ποσό.

Edited by Meremeti
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ, είχα ήδη κάνει έναρξη ενδοκοινοτικών, (το είχα αναφέρει στο πρωτο μήνυμά μου). Πήγα στην εφορεία και μου είπε ότι θα έπρεπε ο πωλητής στο τιμολογιό του να είχε αφαιρέσει το ΦΠΑ, ωστόσο τώρα εγώ θα πρέπει να περάσω στα έξοδά μου όλο το ποσό των 400 Ε, (δηλαδή μαζί με το ΦΠΑ), όπως δηλαδή μου είχε αναφέρει και η λογίστριά μου, καθότι όπως ανέφερε το ποσό του ΦΠΑ ο πωλητής δεν θα το δώσει στο αγγλικό κράτος. Σε επόμενη ερώτησή μου για το αν υπάρχει κάποιο θέμα αναντιστοιχίας μεταξύ της δικιάς μου μηνιαίας δήλωσης μου με την δικιά του, (σε περίπτψση διασταύρωσης), μου ανέφερε ότι αυτός θα έχει πρόβλημα όχι εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μην αποδώσει το ΦΠΑ στην αγγλική εφορία; Αγγλικό % δεν χρέωσε; Εγώ νομίζω ότι θα χρειαστεί να το αποδώσει. Εκτός αν είναι κανένας κινέζος που δραστηριοποιείται στην ΕΕ μέσω Αγγλίας ημι-παράνομα (έχει γεμίσει ο τόπος από τέτοιους), οι οποιοι κάνουν μεγάλες κομπίνες με το ΦΠΑ εις βάρος των νομοταγών επιχειρήσεων βεβαίως βεβαίως..

 

Δυνατότητα επιστροφής δεν υπάρχει; Π.χ. να το βγάλεις σε DOA με υποθετικό πρόβλημα.. Να αναγκαστεί να σου κόψει επιστροφικό και να το ξαναπαραγγείλεις ακόμη και από τον ίδιο; Γιατί να μην γλυτώσεις τα 70€ αφού είσαι ήδη στις ενδοκοινοτικές. Αμαρτία είναι..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.