Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τέσσερις εταιρείες πήραν τον διαγωνισμό-εξπρές για κοντέινερ προσφύγων


Engineer

Recommended Posts

Οι εταιρείες Glassart, Ευρωεμπορική, ΝΕΟΚΑΤ και ΙΝΤRΑΚΑΤ ανεδείχθησαν προσωρινοί μειοδότες του διαγωνισμού-εξπρές του υπουργείου Υποδομών για την προμήθεια οικίσκων για τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, ο οποίος προκηρύχθηκε και ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες χωρίς δημοσίευση προκήρυξης και έπειτα από κλειστές προσκλήσεις προς τους προμηθευτές, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με έγγραφο του κ. Σπίρτζη, που αναρτήθηκε στη «Δι@ύγεια», το υπουργείο θα προμηθευτεί 769 οικίσκους αντί 1.150 που ήταν ο στόχος του διαγωνισμού, αντί συνολικού κόστους 9,1 εκατ. ευρώ.

 

Ειδικότερα, στον διαγωνισμό της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (πρώην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων) «Προμήθεια 1.150 ενιαία μεταφερόμενων οικίσκων, τύπου container, επιφανείας εκάστου 25 τ.μ., για την προσωρινή στέγαση προσφύγων-υπηκόων τρίτων χωρών», αρχικού προϋπολογισμού 14,1 εκατ. ευρώ, ανακηρύχθηκαν προσωρινοί μειοδότες οι:

 

Glassart (180 οικίσκοι) με προσφορά 2,1 εκατ. ευρώ

Ευρωεμπορική (180 οικίσκοι) με προσφορά 2,1 εκατ. ευρώ

ΝΕΟΚΑΤ (50 οικίσκοι) με προσφορά 0,6 εκατ. ευρώ

ΙΝΤRΑΚΑΤ (359 οικίσκοι) 4,2 εκατ. ευρώ.

 

Σύμφωνα με την απόφαση, οι εταιρείες υποχρεούνται αύριο, Παρασκευή, να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία θα ελέγξει η Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού και θα συντάξει την απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισμού.

 

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις γύροι διαπραγμάτευσης, στη διάρκεια των οποίων οι τιμές ξεκίνησαν από περίπου 9.990 ευρώ ανά μονάδα και μειώθηκαν ελαφρώς για να καταλήξουν περίπου στα 9.650 ευρώ ανά μονάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Υποδομών, οι τιμές εκκίνησης των προμηθευτών ανά μονάδα ήταν παρεμφερείς και δεν διαφοροποιήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

 

Σύμφωνα με το έγγραφο, «διαπιστώθηκε συμφωνία των προσφορών προς τους όρους και τις τεχνικές προδιαγραφές της πρόσκλησης» και «ο ανταγωνισμός που αναπτύχθηκε μετά τους ανωτέρω γύρους διαπραγματεύσεων ήταν ικανοποιητικός».

 

Μάλιστα, σημειώνεται, «η τελικώς διαμορφωθείσα τιμή προσφοράς είναι πλέον συμφέρουσα σε σχέση με τις τιμές που προσφέρθηκαν ανά οικίσκο στον αμέσως προηγούμενο διαγωνισμό που διεξήγαγε το έτος 2008 η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων» για την «Προμήθεια ενιαίων μεταφερόμενων οικίσκων τύπου container» προϋπολογισμού ανά οικίσκο 9.500 και συνολικού προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ, με κατακυρωθείσα τιμή 9,480. «Οι προδιαγραφές του ανωτέρω διαγωνισμού ήταν παρόμοιες με τον παρόντα διαγωνισμό, όσον αφορά στο εμβαδόν με κατώτερες όμως απαιτήσεις (όπως χωρίς την προμήθεια air-condition (κλιματιστικού) κάγκελων ασφαλείας, κ.λπ.)».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό κατατέθηκαν δύο ακόμη προσφορές των εταιρειών KMS Buildings και BHMKA, «οι οποίες όμως δεν υπέβαλαν ηλεκτρονική προσφορά και δεν ελήφθησαν υπόψη», επισημαίνει το ίδιο έγγραφο.

 

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σπίρτζη, η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Εσωτερικών είχε ζητήσει στις 20 Ιανουαρίου την προμήθεια 1.150 οικίσκων και την τμηματική παράδοσή 250 οικίσκων μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου και 900 οικίσκων μέχρι τις αρχές Μαρτίου του 2016 για την προσωρινή στέγαση προσφύγων - υπηκόων τρίτων χωρών στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας.

 

Στο μεταξύ, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, όπως σημειώνεται, αποφάσισε «την αποχή από την έκδοση γνώμης επί του αιτήματος… για παροχή σύμφωνης γνώμης, λόγω έλλειψης αρμοδιότητας».

 

Πηγή: http://www.tovima.gr...cle/?aid=775984

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

οι δημοσιοι υπαλληλοι να περναν καλα, ο ολυμπιακος να περνει πρωταθλημα, ο κοκκαλης δημοσια εργα και ολοι οι αλλοι ας παν να ''κουρευτουν''

  • Upvote 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τι ειναι αυτά τα ξεφτιλίκια ρε γμτ...ιντρακατ και προμήθεια κοντέινερς, γελάει ο κόσμος.

 

Τον διαγωνισμό εξπρές, δε το σχολιάζω.

Link to comment
Share on other sites

..ιντρακατ και προμήθεια κοντέινερς,

 

απο την ιστοσελίδα της δείχνει να έχει ευρυ φάσμα έργων σε εξειδικευμένους τομείς... οπότε τα Κοντέινερς ειναι στο κ.α. στο τέλος της πρώτου παραγράφου.

Και φυσικά αναλαμβάνει το 50% του όλου ποσού. Το υπόλοιπο το μοιράζουν οι άλλοι μεταξύ τους.

 

(Γνωρίζει κάποιος συνάδερφος αν έχει πριν απο αυτόν τον διαγωνισμό κατασκευάσει κοντέινερς? όχι πως ειναι ικάτι το δύσκολο .... αλλά όταν υπάρχουν ήδη κατασκευαστές εδώ και χρόνια στην ελλάδα είναι μια μικρή απορία η επιλογή με άμεση ανάθεση)

 



Η INTRAKAT στην Ελλάδα.

Η INTRAKAT, αναπτύσσει συνεχώς τη δραστηριότητα της στην Ελλάδα μέσω των θυγατρικών της καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα έργων σε νέους εξειδικευμένους τομείς όπως της ενέργειας και του περιβάλλοντος, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της συντήρησης έργων, των συστημάτων οδικής ασφάλειας, των τηλεπικοινωνιακών υποδομών κ.α.

Η INTRAKAT στο Διεθνή Χώρο.

Η INTRAKAT, μέσα από ένα ήδη εγκατεστημένο δίκτυο θυγατρικών και υποκαταστημάτων, δραστηριοποιείται σε ένα σημαντικό αριθμό χωρών του εξωτερικού. Η περαιτέρω διείσδυση της εστιάζεται σε τομείς και αγορές με έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον, όπως είναι τα έργα μεταφοράς δεδομένων (τηλεπικοινωνίες, οπτικές ίνες κ.λπ.) και τα έργα real estate.

Χώρες με σημαντική παρουσία της εταιρείας είναι η Ρουμανία, η Πολωνία, η Κύπρος, η Αλβανία, η Βουλγαρία και η Συρία.

ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ ΑΤΕ EUROKAT ATE ΙΝΜΑΙΝΤ INTRACOM CONSTRUCT (Ρουμανία) INTRAPOWER FRACASSO HELLAS AE INTRAKAT INTERNATIONAL (Κύπρος) ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Η INTRAKAT διατηρεί υποκαταστήματα στην Ρουμανία, Πολωνία, Αλβανία, Βουλγαρία & Συρία.

 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Θυμάται κανένας παλαιότερος να έγινε τέτοιος διαγωνισμός/ανάθεση express για προμήθεια οικίσκων σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών / φυσικών καταστροφών στο παρελθόν ;

 

Εύχομαι να δείξουν την ίδια σπουδή σε ω μη γένοιτο τέτοιο συμβάν (σεισμός, πυρκαγιά κλπ) εις το μέλλον.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα το αγαπητό Υπουργείο Υποδομών (ονόματα δε λέω) προχωράει όλο και πιο συχνά σε αυτό το "στυλ" των αναθέσεων, που σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργούν ερωτηματικά, (και φυσικά χωρίς να γίνεται λόγος για αυτές από κανέναν...) (βέβαια πρέπει να αναφερθεί ότι δυστυχώς είναι στα πλαίσια του νόμου).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θυμάται κανένας παλαιότερος να έγινε τέτοιος διαγωνισμός/ανάθεση express για προμήθεια οικίσκων σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών / φυσικών καταστροφών στο παρελθόν ;

 

...

αν δεν κάνω λάθος και στους σεισμούς της αθήνας προ 15 χρόνια με συνοπτικές διαδικασίες έγιναν....

και στην τελική λογικό είναι.

Να φροντίζουν όμως οταν υπάρχουν έκτακτες ανάγκες και ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν συνοπτικά να μη προκαλούν.... 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

έπειτα από κλειστές προσκλήσεις προς τους προμηθευτές, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη.

 

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.