Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενισχυμένες ζώνες και συνδετήρες


 
Panayiotis

Recommended Posts

Σε δοκούς χωρίς αυξημένες απαιτήσεις πλαστιμότητας απαιτείται πύκνωση των συνδετήρων (οπλισμοί διατμήσεως) στα άκρα των δοκών μόνο με τις απαιτήσεις των εκτός κρίσιμων περιοχών του ΕΚΟΣ 18.3.4.

 

Όμως

Παράδειγμα

Έχω πλάκα 18 εκατοστά. Σε μεγάλα ανοίγματα έχω ενισχυμένες ζώνες σαν δοκό επί δοκού (οι πλάκες δεν πατάνε σε αύτά τα ενισχυμένα δοκάρια δηλαδή σαν να μην υπάρχουν βλέπε παράδειγμα 25: Πώς εισάγω κατανεμημένο φορτίο σε πλάκα) για μελλοντική τοιχοποιία. Βάζω πλάτος ενισχυμένης ζώνης 0.8 μέτρα και ύψος 0.18 και 8Φ12 Α&Κ και φορτία 0 ΚΝ/m2 (φορτίζεται η δοκός μόνο με το ίδιο βάρος της δηλαδή 3.6ΚΝ/m = 0.8*0,18*25, θα έπρέπε να τοποθετήσω ακομα 2ΚΝ/m για μπατική τοιχοποιία(2.1ΚN.m2 *2.65 = 5.6KN/m ). Το παράξενο είναι ότι στην ενισχυμένη ζώνη μου βγάζει πυκνώσεις ανά 4 εκατοστά και ενδιάμεσο συνδετήρα 11.

 

Έστω και εάν τοποθετήσω δύναμη φόρτισης στους δοκούς 3.6KN/m για να μηδενίσω την τέμνουσα πάλιν μου βγάζει συνδετήρες Φ8/4/11/4 εδώ το σκεπτικό της τέμνουσας μπάζει νερά. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά και λαμβάνει 0.3d σαν πύκνωση (18.3.4 ΕΚΟΣ) και με μηδενική τέμνουσα. Εγώ δεν βγάζω νόημα. Επίσης δοκίμασα και με τετράτμητους συνδετήρες και με συνδετήρα Φ10 & Φ12. Καμία αλλαγή στο 4/11/4.

 

Μήπως στην ενισχυμένη ζώνη την ορίζουμε μόνο για μεραφορά φορτίων στις δοκούς?????? και δεν λαμβάνουμε υπόψη τους συνδετήρες στην κρίσιμη περιοχή εφόσων είναι απλά μία ενισχυμένη ζώνη? άρα κατασκευαστικά θα ορίσω Φ8 10/10/10.

 

Καμιά διαφώτιση?

Δεύτερο ερώτημα (όχι πολύ σημαντικό). Ο υπολογισμός ιδίου βάρους είναι απενεργοποιημένος. Μπορώ να τον ενεργοποιήσω και να θέσω βάρος δοκού 0?

 

Παιδιά πρόσεξα ότι αυτό συμβαίνει μόνο στον ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΑ.

ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΓΑΖΕΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΤΗΡΩΝ.

post-743-131887218161_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Να σου απαντησω στο μικρο σου ερωτημα οτι το ΦΕΣΠΑ παιρνει αυτοματα το ιδιο βαρος...Δεν μπορεις να το απενεργποιησεις..Εχεις δει πουθενα τετοια επιλογη???

Link to comment
Share on other sites

Να σου απαντησω στο μικρο σου ερωτημα οτι το ΦΕΣΠΑ παιρνει αυτοματα το ιδιο βαρος...Δεν μπορεις να το απενεργποιησεις..Εχεις δει πουθενα τετοια επιλογη???

 

Στα φορτία δοκού υπάρχει αυτή η εντολή αλλά απενεργοποιημένη (Υπολογισμός ιδίου βάρους). Για να ήμασταν πιο ακριβείς θα έπρεπε΄να μπορούσαμε να απενεργοποιήσουμε το βάρος αυτής της δοκού ΄(πιο γρήγορη εντολή) ή θα έπρεπε να αφαιρέσουμε το βάρος της δοκού από το βάρος της τοιχοπλήρωσης.

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο να απενεργοποιησεις το βαρος αυτης της δοκου??Δεν ειναι υπαρκτη δοκος στην κατακευη σου??Δεν εχει βαρος??

 

Η εντολη που λες υπαρχει αλλα δεν μπορεις να την "πειραξεις". Εχω κανει κ γω την ιδια ερωτηση στη Λογισμικη κ μου εχουν πει οτι ειναι αυτοματα ενεργοποιημενο το ιδιο βαρος για ολα τα στοιχεια κ ΔΕΝ γινεται να το απενεργοποιησεις..

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να απενεργοποιήσω το βάρος αυτής της δοκού διότι αυτό το βάρος υπάρχει ίδη σαν μέρος της πλάκας. Άρα δεν πιστεύεις ότι θα ήταν πιο σωστό να αφαιρέσω το βάρος αυτής της δοκού από το γραμμικό φορτίο της τοιχοποιίας? Γιατί να μεταφέρω το βάρος που είναι βασικά το βάρος της πλάκας, στις δοκούς και στις κολώνες 2 φορές? Ήτε θα έχω βάρος δοκού και αφαίρεση του από το φορτίο τοιχοποιίας, ήτε εάν μπορούσα θα τοποθετούσα όλο το φορτίο τοιχοποιίας και θα έβαζα ιδίο βάρος δοκού 0.

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω την αληθεια δεν ξερω αν ισχυει αυτο ...Εισαι σιγουρος...??Η ενισχυμενη ζωνη στοιχειο δοκου δεν ειναι??Πρεπει απλα να τελειψσεις το οριο της πλακας σου στο οριο του ΕΖ..Να κανεις δλδ 4 πλακες οχι δυο..Θα το κοιταξω να σιγουρευτω...Αλλα δε νομιζω να παιρνει το βαρος αυτο 2 φορες...Το ιδιο θα εκανε τοτε κ στις πλακοδοκους..

Link to comment
Share on other sites

Χμμμμμ

Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά πιστεύω ότι στις πλακοδοκούς αφαιρά το βάρος (πάχος της πλάκας επί το πλάτος της δοκού) και στις ορθογωνικές διατομές δεν αφαιρά τίποτα. Άρα στις κρυφοδοκούς πρέπει να αφαιρέσουμε το βάρος της δοκού.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το πλάτος μιας ενισχυμένης ζώνης έχει στάνταρ τιμή 1μ, ή μπορεί να γίνει και μεγαλύτερο;

 

 

 

 

 

Διαβαζουμε τους κανονες Συμμετοχης

ΔΕΝ δημοσιευουμε σε λαθος ενοτητα

Κανουμε αναζητηση ΠΡΙΝ δημοσιευσουμε νεο θεμα

Ευχαριστω terry

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.