Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σεισμός 5,2 βαθμών στη δυτική Πελοπόννησο


Engineer

Recommended Posts

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 20:55 το βράδυ της Δευτέρας στη δυτική Πελοπόννησο. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 10χλμ.

 

Η ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Πελοπόννησο, ακόμα και στην Αθήνα.

 

Η δόνηση, η οποία είχε διάρκεια, ανησύχησε κατοίκους του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας και άλλων περιοχών της Ηλείας, αρκετοί από τους οποίους βγήκαν από τα σπίτια τους.

 

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί ζημιές μικρής έκτασης σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων. Τα προβλήματα εστιάζονται σε πτώσεις σοβάδων και σε οικοσκευές, χωρίς να υπάρχει καμία ανησυχία.

 

Για το σεισμό ενημερώθηκε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ενώ αυτοψίες θα κάνουν στην περιοχή μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος για τις πρώτες αναφορές.

Σύμφωνα με το ArcadiaPortal, η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Τρίπολη.

 

Την ανάγκη παρακολούθησης του φαινομένου, δεδομένου ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού έχει αρκετά ρήγματα, επεσήμανε μιλώντας στους Patrastimes ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

 

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με δημάρχους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για να δούμε αν υπάρχουν τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

 

Πηγή: http://www.tovima.gr...cle/?aid=777017

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.