Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ε.Σ.Λ. ΕΟΤ σε μη άρτιο αγροτεμάχιο εντός ΖΟΕ με Ρύθμιση Ν.4178/13


Alsterwasser

Recommended Posts

Συνάδελφοι εχω μια περίπτωση όπου έγινε ρύθμιση 4178/13 σε εκτός σχεδίου μη άρτιο μη οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο Ε = 1700,00 τ.μ. εντός ΖΟΕ (επιτρέπονται τουριστικές χρήσεις) με ελάχιστο όριο κατάτμησης τα 4 στρ. και χρήση κατοικίες (8 bungalows). Στο αγροτεμαχιο δεν υπήρχε καμιά Ο.Α.

 

Τα συγκεκριμένα ενοικιάζονταν παρανόμως σε τουρίστες, καθώς ουδέποτε είχε ΕΣΛ ΕΟΤ.

 

Σημερα, θέλει να κάνουμε διαδικασία  για έκδοση ΕΣΛ.

 

Διαβάζω στο Άρθρο 23 παρ 12 του Ν.4178/13:

 

"Στις διατάξεις του παρόντος νόμου υπάγονται αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης των τουριστικών εγκαταστάσεων, κατά παρέκκλιση των όρων δόμησης και των χρήσεων γης που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής, υπό την προϋπόθεση ότι για τις κατασκευές αυτές έχει εκδοθεί, μετά την καταβολή σχετικού προστίμου, σήμα λειτουργίας από τον Ε.Ο.Τ., καθώς και υπό την προϋπόθεση ότι λειτουργούσαν νομίμως μέχρι τις 28.7.2011.

Στις διατάξεις του ν. 4178/13 υπάγονται αυθαίρετα κτίρια ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης που έχουν κατασκευαστεί κατά παρέκκλιση των όρων δόµησης και χρήσεων που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής. ∆εν ισχύουν οι περιορισµοί της παρ. 6 του άρθρου 13, αλλά απαιτείται έγκριση της επιτροπής του άρθρου 12 του νόµου. "

 

Ερωτήσεις:

 

1.Επιτρέπεται η έκδοση ΕΣΛ σε μη άρτιο μη οικοδομήσιμο γήπεδο και κτίρια που εχουν υπαχθεί στον 4178/13?

 

2.Απο τη στιγμή που θέλω να εκδόσω ΕΣΛ για βοηθητικά καταλύματα που κατασκευάζονται με Ο.Α. κατοικίας, εμπίπτω στην παραπάνω διάταξη και θεωρούνται "τουριστικές εγκαταστάσεις" ή έπρεπε όπωσδήποτε να έχει ηδη ισχύων ΕΣΛ προ τις 28.07.2011?

 

Σας έχει τύχει περίπτωση έκδοσης ΕΣΛ σε μη άρτιο/οικοδομήσιμο μετά απο 4178? Πως το αντιμετώπισαν οι κατά τόπους υπηρεσίες Π.Υ.Τ. - ΕΟΤ?

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.