Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μεταλλική αποθήκη


Recommended Posts

Καλημέρα σας

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν σε περίπτωση αυθαίρετης μεταλλικής αποθήκης ξηλωθούν οι λαμαρίνες επικάλυψης και πλαγιοκάλυψης και μείνει μόνο ο μεταλλικός σκελετός θεωρείται αυθαίρετο;

Link to comment
Share on other sites

σε περίπτωση αυθαίρετης μεταλλικής αποθήκης ξηλωθούν οι λαμαρίνες επικάλυψης και πλαγιοκάλυψης και μείνει μόνο ο μεταλλικός σκελετός θεωρείται αυθαίρετο;

Το θέμα έχει συζητηθεί αρκετά και όπως σε πολλά άλλα ζητήματα και σε αυτό οι απόψεις διίστανται.

Το πρόβλημα για μένα ξεκινά από το ότι ο νομοθέτης, στο άρθρο 3  εδάφιο i, στο λεκτικό της βεβαίωσης περί αδόμητου, δεν όρισε την πολεοδομική έννοια "κτίριο" με βάση κάποιον από τους κανονισμούς, αλλά με αναφορά στη λέξη ¨"κτίσμα" που ο καθένας μπορεί να συμπεράνει ότι νομίζει, αφού ο ορισμός δεν εντάσσεται σε κάποια πολεοδομική έννοια.

Κρίνοντας, όμως αναλογικά και από περιπτώσεις μικρών αυθαιρεσιών κτιρίων (π.χ αλλαγή όψεων) που δεν συντελούν σε αύξηση Σ.Δ, ΣΚ κλπ, οι οποίες, ενώ υπάρχουν, η μεταβίβαση επιτρέπεται, έχω τη γνώμη ότι στην πρόθεση του νομοθέτη, δεν θα μπορούσε να είναι η απαγόρευση κάθε μεταβίβασης γηπέδου./οικοπέδου, επειδή μέσα σε αυτό υπάρχει η οποιαδήποτε κατασκευή, πόσο μάλλον μια κατασκευή, χωρίς οροφοκάλυψη και πλαγιοκάλυψη, η οποία δεν πληροί τον ορισμό του κτιρίου.

 

 

Βεβαίως, αν τακτοποιείς και άλλες αυθαιρεσίες στο ακίνητο, θα βάλεις και αυτή την κατασκευή με αναλυτικό (αν τελικά κατά την αυτοψία διαπιστώσεις αποξηλωμένες τις λαμαρίνες) ή  με υπολογισμό επιφάνειας κατά τα γνωστά αν διαπιστώσεις κτίριο και όχι μόνο σκελετό.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.