Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επισημάνσεις: Ενεργειακό πιστοποιητικό και υποχρέωση αναγραφής του στο TaxisNet


Engineer

Recommended Posts

Πάντως από ότι καταλαβαίνω εγώ, η πλειοψηφία προχωράει κανονικά σε ΠΕΑ μετά την αλλαγή στο TAXIS, όπου πλέον υπάρχει η διευκρίνηση ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή του ΠΕΑ. Τώρα αν κάποιος επιλέξει να είναι παράνομος, δικό του θέμα. Σχεδόν όλοι οι λογιστές πλέον το ζητάνε γιατί ξέρουν ποιον θα κατηγορήσει ο πελάτης, αν φάει πρόστιμο. Τελικά νομίζω ότι μικρή σημασία έχει ότι προχωράει το σύστημα, χωρίς αυτό.

Είναι σαν να λέμε ότι στο Ε9 για παράδειγμα κάποιος μπορεί να δηλώσει λιγότερα τετραγωνικά για να πληρώσει μικρότερο φόρο. Το σύστημα θα του το επιτρέψει. Ξέρει όμως ότι δεν πρέπει να το κάνει, γιατί διακινδυνεύει. Το αν κάποιος θα επιλέξει να παρανομήσει είναι δικό του θέμα.

Edited by *olga*
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Εχετε δει κανενα πρόστιμο για μη έκδοση ΠΕΑ; Και ούτε πρόκειται να δείτε. Σιγά μην κάτσουν να ασχοληθούν εδω εχουν αλλα ζητήματα καυτά. Φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή κτλ με τα ΠΕΑ θα ασχολούνται;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ναι οκ αλλά ύστερα από τις αλλαγέ που έγιναν πλέον όλοι ζητάνε ΠΕΑ.

 

Κατά τα άλλα υπάρχει κόσμος που δεν κάνει φορολογική δήλωση, δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ....τι να κάνουμε.

Link to comment
Share on other sites

Αρχές Μαρτίου 2015 έχω αρ. πρωτ. ΠΕΑ περίπου 10700 ενώ χθες πήρα αρ. πρωτ. περίπου 34400 οπότε μιλάμε σε διάστημα σχεδόν 15 μέρες λιγότερο έχουν γίνει περίπου 23700 περισσότερα ΠΕΑ. Αυτό μας λέει ότι ακόμα και αν προχωράει το συμφωνητικό στο taxisnet λίγοι πλέον δεν κάνουν ΠΕΑ.

 

Τέλη Φεβρουαρίου 2014 περίπου 27600 ΠΕΑ

 

Τέλη Φεβρουαρίου 2013 περίπου 36150 ΠΕΑ

Link to comment
Share on other sites

Ανανέωση σε υφιστάμενο ενοικιαστή το θέλει τελικά το ΠΕΑ ή όχι ? 

Γιατί οι λογιστές όλοι μου λέγανε να τα βγάζω τα ζητάει κλπ

Link to comment
Share on other sites

Το πως τα καταφέρνουν με τις εγκυκλίους, να μπερδεύουν τα πράγματα, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο.

1). <<Καθώς το ΠΕΑ αφορά στο ακίνητο (κτίριο ή κτιριακή μονάδα) και όχι στα πρόσωπα, δεν απαιτείται η έκδοση νέου ΠΕΑ στο δεκαετές διάστημα ισχύος του εφόσον στο κτίριο ή την κτιριακή μονάδα δεν έχουν υπάρξει μεταβολές οι οποίες να συνιστούν ριζική ανακαίνιση (ανακαίνιση μεγάλης κλίμακας), όπως αυτή ορίζεται στην παρ.12 του άρθρου 2 του ν.4122/2013>>. Η δεκαετής ισχύς μας έχει αφήσει χρόνους.

2). <<Σύμφωνα με την παρ.6 του άρθρου 12 του ν.4122/2013 σε συνδυασμό με την παρ.7 του άρθρου 4 του ιδίου νόμου, οι ακόλουθες κατηγορίες κτιρίων ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από την έκδοση ΠΕΑ: ...ζ). μεμονωμένα κτίρια με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια, ήτοι μικτή επιφάνεια δαπέδων των κλειστών στεγασμένων χώρων του κτιρίου που προορίζονται για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κύριας χρήσης του, μικρότερη από πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50 τ.μ.)>>. Από 01/01/2016 ε΄χει γίνει υποχρεωτική η έκδοση ΠΕΑ και για κτίρια ή κτιριακές μονάδες μεικτού εμβαδού μικρότερου των 50 τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

"Επισημαίνεται ότι, οι υπόχρεοι οφείλουν σε διάστημα τεσσάρων (4) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας να εκδώσουν (εφόσον δεν έχουν ήδη εκδώσει) και να συμπληρώσουν τα στοιχεία του ΠΕΑ στα σχετικά πεδία της Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας."

 

Τουλάχιστον αναγράφηκε επιτέλους σε κάποιο επίσημο έγγραφο η αναδρομική υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ έστω και με μεγάλη καθυστέρηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.