Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δημοτικά τέλη και ΤΑΠ σε κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα


dimitris GM

Recommended Posts

οπότε Δημήτρη αναμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει την παράταση? Κάτι τέτοιο μου είπαν και στον Δήμο Αθηναίων που πήρα τηλ πριν 2-3 μέρες (έχασα την προθεσμία της 19/01 για λίγες μέρες!!!)

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Νόμος 4555/2018 – ΦΕΚ Τεύχος Α 133/19.07.2018
 Άρθρο 222 
Τροποποίηση του άρθρου 3 παρ. 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74)

1. Τα δύο τελευταία εδάφια της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 5 του ν. 3345/2005 (Α΄138), αντικαθίστανται ως εξής:

 

«Ακίνητα, στα οποία διακόπτεται η ηλεκτροδότηση, απαλλάσσονται από την καταβολή ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, από την ημερομηνία υποβολής δήλωσης του ιδιοκτήτη τους ή του νόμιμου εκπροσώπου αυτού προς τον οικείο δήμο ότι δεν ηλεκτροδοτούνται και ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Μέχρι την υποβολή της ανωτέρω δήλωσης, τα τέλη οφείλονται ανά κατηγορία ακινήτου και καταβάλλονται κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του από 24.9/20.10.1958 β.δ. (Α΄ 171).

Εάν, παρά την υποβολή της δήλωσης διαπιστωθεί ηλεκτροδότηση ή χρήση του ακινήτου, επιβάλλεται σε βάρος του υπόχρεου το τέλος που αναλογεί από το χρόνο απαλλαγής και ισόποσο πρόστιμο.».

2. Οφειλές από τέλη καθαριότητας και φωτισμού, που αντιστοιχούν σε χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, κατά το οποίο είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση ενός ακινήτου, σύμφωνα με βεβαίωση του αρμόδιου διαχειριστή δικτύου και αυτό δεν χρησιμοποιούταν, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του, διαγράφονται ή παραλείπεται η βεβαίωσή τους.

Εφόσον η ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση δεν έχει υποβληθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, υποβάλλεται μέσα σε έξι (6) μήνες από αυτήν. Ποσά που έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται.

αυτο το "6μηνο" θα παραταθει μεχρι 31-12-2019

και,

 αν θυμηθουν να προσθεσουν   "ή όσα δεν ηλεκτροδοτήθηκαν ποτέ,"

θα ειναι μια πληρης ρυθμιση, χωρις να χρειαζεται ξανά προσφυγή στα Διοικητικα  Δικαστηρια ή  στον  ο Συνηγορο του Πολιτη,  για το αυτονόητο...

 

 

Edited by Pavlos33
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα στην παρέα Έχω ένα διαμέρισμα το οποίο δεν είχε ποτέ ρεύμα (δλδ απο το 1991). Πρέπει να πληρώσω ΤΑΠ άπω το 1991 έως σήμερα; Ή μόνο τα τελευταία 5 χρόνια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλημέρα, μίλησα πριν λίγο με τον Δήμο Αθηναίων σχετικά με την αναμενόμενη παράταση. Μου είπαν ότι δόθηκε μέχρι 31/12/2019.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

να ξεκαθαρισουμε οτι

ΤΑΠ οφειλεις, ως εξης:

https://www.synigoros.gr/?i=state-citizen-relations.el.tap.18841

Ομως, για  το θεμα των ΔΤ κλπ, κατά την αποψη των Δημων, δεν υπαρχει ρυθμιση   στον Νομο, για οσα δεν ειχαν παρει ρευμα ποτέ.

δλδ μονον οσοι ειχαν ρευμα και διεκοψαν, μονον αυτοι  μπορουν να το δηλωσουν μεχρι 31-12-2019 και να μην εχουν υποχρεωση

Αναλυτικα  λιγο πιο πανω.

εχουμε και αυτο

https://www.pomida.gr/newspost.php?nsl=synigoros-toy-politi-oxi-sti-xreosi-dimotikon-telon-sta-kena-akinita

 

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

thanks Δημήτρη, μια ερώτηση αν τη γνωρίζεις: σε ακίνητο που έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και άρα δεν πληρώνεται το ΤΑΠ μέσω του λογαριασμού ΔΕΗ, νόμιζα ότι απλά υπάρχει οφειλή ΤΑΠ της τελευταίας 5ετίας. Υπάρχει και πρόστιμο πάνω σε αυτή? Δηλαδή κανονικά τι πρέπει, να πηγαίνουμε κάθε χρόνο στο Δήμο και να ζητάμε από μόνοι μας να πληρώσουμε το ΤΑΠ?

Link to comment
Share on other sites

η διαδικασια για το ΤΑΠ, ειναι η εξης:

Πηγαινεις και κανεις την διακοπη,  μετα, με το χαρτι της ΔΕΗ και το συμβολαιο και  φωτοτυπια ταυτοτητας και φωτοτυπια ΑΦΜ, πας και δηλωνεις στον Δημο την  διακοπη και με βαση το ΑΦΜ σου χρεωνεται το ΤΑΠ  μεσω ΔΕΗ.

[οχι, φωτοτυπιες δεν βγαζουν στους Δημους...δεν εχουν σχετικη πίστωση...]

Βέβαια, θα μπορουσαν να γινουν ολα ηλεκτρονικα,  αλλα αυτοι στον Δημο  δεν μπορουν να συννενοηθουν με  την ΔΕΗ "ποιος θα κανει και τί"

ασε που απαιτουν να δουν συμβολαιο για να ελεγξουν τα τμ...άρα...μηδεν εις το πηλικον:-(

Θα σου γινει αυτοψια,  μηπως εχεις κανα ξεχασμενο ιποδηλατο του εγγονου ή κανα παληο σκρινιο της γιαγιας, οπότε το θεωρουν "αποθηκη",  αρα κανεις χρηση,  αρα πληρωνεις κανονικα.

[Αν εισθε πολλοι συνιδιοκτητες, μπορει να παει ενας,  αλλά θελουν και εξουσιοδοτησεις με το γνησιο  απο τους υπολοιπους και ολα τα παρεπόμεν...]

Οταν το νοικιασεις , πας στον Δημο και μετα στην ΔΕΗ και ξαν-πληρωνεις μεσω της ΔΕΗ

Οταν  διακοψεις το ρευμα...ξανα μανα κανεις την ιδια διαδικασια τηςδιακοπης ...

...μαλλον θα σου ξαναζητησουν τα συμβολαια....εχουν κι αυτοι τα χούγια τους...

Σκετος παιδεμος

Για τα δημοτικα τελη, σε οσα διεκοψαν το ρευμα, γλυτωνεις αν πας μεχρι 31-12-2019 για τα κενα και μη ηλεκτροδοτουμενα και μη χρησιμοποιουμενα

Οσοι χρωστανε τα αναδρομικα πλεον δεν ειναι μονον της τελευταιας 5ετιας, αλλα μετα το 2015, προστιθεται  καθε χρονο και ενας χρονος...δλδ 5 +1+1+1 κλπ μεχρι 20ετια.

Οσα δεν πηρανε ποτε ρευμα, υπαρχει κενο στο νομο, που το αφησαν οι υπηρεσιακοι παραγονται....

αρα οι Δημοι θεωρουν οτι δικαιως τα ζητανε......παρα την αντιθετη αποψη του ΣτΠ

[οπως λεμε  "δια   χειρος Σκουρλετη"]

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

http://www.pomida.gr/dimotika_telh.php

Εδώ λέει ξεκάθαρα ότι αν το ακίνητο δεν ηλεκτροδοτηθηκε ποτέ δεν χρειάζεται να κάνεις καμιά αίτηση αν δεν έχουν βεβαιωθεί μέχρι σήμερα δεν μπορούν να βεβαιωθούν. Ισχύει? Ή χρειάζεται αίτηση και ως πότε?

 

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

πηρες μια απαντηση του Απριλίου και ρωτας

ενω ηδη εχουμε συζητησει όλες  τις νεωτερες ρυθμισεις [και εδω και αλλού]

και εχεις λαβει μερος

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν πηρα καμία απάντηση Απριλίου. Είναι νέα ερώτηση διότι δεν κατάλαβα και ξαναρωτάω ποια ακριβώς είναι η άποψη για αυτά που δεν ηλεκτροδοτηθηκαν ποτέ και δεν είναι αυθαίρετα?

Θέλουν κάποια αίτηση ή όχι?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.