Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έως το 2018 η απλοποίηση για την αδειοδότηση επιχειρήσεων


Engineer

Recommended Posts

Έως το 2018 θα έχει απλοποιηθεί το καθεστώς αδειοδότησης για τη σύσταση επιχειρήσεων σύμφωνα με την υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.

 

Όπως τόνισε σε ομιλία της στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών η κ. Τζάκρη, προσέλκυση επενδύσεων σημαίνει βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτό, στο υπουργείο Βιομηχανίας «προχωρούμε στη ριζική απλοποίηση της διαδικασίας και στη συμβατότητα με αντίστοιχα ευρωπαϊκά αδειοδοτικά πλαίσια. Μέχρι το 2018 θα έχει απλοποιηθεί η αδειοδότηση για το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας. Το 2018 δεν είναι μακροπρόθεσμος αλλά ρεαλιστικός σχεδιασμός. Μέχρι τότε που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα γίνονται βήμα – βήμα, σταδιακά, οι αναγκαίες απλοποιήσεις ανά κλάδο».

 

Η αρχή έγινε με τους τρεις πρώτους κλάδους - τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τον κλάδο της μεταποίησης τροφίμων και ποτών. Για αυτούς τους τρεις πρώτους τομείς, η απλοποίηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2016, δηλαδή μέσα σε τέσσερις μήνες από σήμερα.

 

Ο επόμενος, «δύσκολος» για το θέμα της αδειοδότησης κλάδος που έχει επιλεχθεί, είναι οι εξορυκτικές και μεταλλευτικές δραστηριότητες. Η απλοποίηση σε αυτόν τον κλάδο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017, λόγω της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος. Στο ενδιάμεσο, μέσα στο 2016, θα οριστικοποιήσουμε το χρονοδιάγραμμα για την απλοποίηση όλων των κλάδων, ώστε το 2018 να ολοκληρωθεί το έργο.

 

«Εθνική μας υποχρέωση είναι η προστασία της ελληνικής επιχειρηματικότητας, της εθνικής παραγωγής με προοπτική, αλλά κυρίως της εθνικής πλέον, αντίστασης, απέναντι σε παράλογες πολιτικές λιτότητας» σημείωσε.

 

Πηγή: http://www.voria.gr/...si-epichiriseon

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλά αυτές τις πίπες περί ευκολίας αδειοδότησης επιχειρήσεων πόσα χρόνια τα ακούμε ρε παιδιά; Υπηρεσίες μιας στάσης, hotspot και πράσινα άλογα.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.