Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το ΤΣΜΕΔΕ κυνηγάει τους μηχανικούς αλλά όχι τις τράπεζες


Engineer

Recommended Posts

Πολιτική δύο ταχυτήτων από το ΤΣΜΕΔΕ όσον αφορά χρήματα που χάνει το ταμείο. Από τη μια κυνηγάει τα μέλη του που δεν μπορούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, από την άλλη τηρεί σιγή ιχθύος απέναντι στις τράπεζες που επένδυσε, αλλά έχασε τα χρήματά του.

 

Ο λόγος για την Attika Bank, από την οποία όπως διαβάζουμε το ΤΣΜΕΔΕ έχασε 267 εκατ. ευρώ από χρήματα των ασφαλισμένων στο ταμείο του, που είχε επενδύσει στην εν λόγω τράπεζα. Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το ΤΣΜΕΔΕ επένδυσε 382 εκατ. ευρώ και η αξία αυτής της επένδυσης ήταν στις 3 Μαρτίου του 2016 περί τα 115 εκατ. ευρώ. Αν μάλιστα συμπεριλάβουμε στο ΤΣΜΕΔΕ και τις παρελθούσες ζημίες περί τα 370 με 400 εκατ. τότε οι ζημίες μετεξελίσσονται σε χάος φθάνουν τα 650 εκατ. ευρώ.

 

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι εύλογα, και μάλιστα για τους μηχανικούς – μέλη του ΤΣΜΕΔΕ. Θα κυνηγήσει νομικά το ταμείο την Attika Bank για την απώλεια όλων αυτών των εκατομμυρίων; Θα κυνηγήσει τη τράπεζα όπως κυνηγάει τα μέλη του που, λόγω της πλήρους κατάρρευσης του τομέα της οικοδομής, δεν μπορούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στα ταμεία τους; Είναι απορίας άξιο πώς το ΤΣΜΕΔΕ κυνηγάει τα άνεργα πλέον μέλη του, αλλά δεν αντιδρά προς τη συγκεκριμένη τράπεζα η οποία έχασε τα χρήματα αυτών των ίδιων των μελών του τα οποία κυνηγάει. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι κάποτε είχαν δουλειά και χρήματα, αλλά πλέον είναι άνεργοι και, όχι μόνο δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, αλλά ούτε να εξυπηρετήσουν τα τραπεζικά τους δάνεια και, βέβαια, παλεύουν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Δυστυχώς όμως, οι μηχανικοί δανειολήπτες, δεν έχουν μόνο τις τράπεζες που τους κυνηγάνε για να τους πάρουν τα σπίτια, αλλά και το ίδιο τους το ταμείο, το οποίο πλήρωναν και συντηρούσαν επί σειρά ετών.

 

Είναι πράγματι οξύμωρο το ταμείο που πληρώνεις επί χρόνια και λειτουργεί από τις εισφορές σου, τώρα που το έχεις ανάγκη να δείχνει το σκληρό του πρόσωπο και να σε κυνηγάει, παρά το ότι είναι αυτό που γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα το πρόβλημα που υπάρχει στο συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο. Και από την άλλη, να βλέπεις ότι τα χρήματα που κατέβαλες επί χρόνια ως ασφαλιστικές εισφορές, το ταμείο σου να τα έχει επενδύσει σε μία τράπεζα, να τα έχει χάσει και να μην κινείται νομικά προς τη συγκεκριμένη τράπεζα.

 

Πηγή: http://www.daniolipt...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αναρωτιέμαι, όταν επενδύεις τα χρήματά σου δεν αναλαμβάνεις εις γνώση σου ένα ρίσκο να τα χάσεις ή να απομειωθούν?

 

Επίσης το άρθρο δεν διευκρινίζει πότε επενδύθηκαν τα 382 εκ.  Αν τα χρήματα επενδύθηκαν πρόσφατα τότε έχει και το ταμείο ευθύνη.

 

Μήπως το ερώτημα του άρθρου πρέπει να διατυπωθεί κάπως έτσι?

 

''Με ποιό κριτήριο το ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ επένδυσε τα χρήματα των ασφαλισμένων σε τράπεζες σε μια περίοδο που οι τράπεζες παραπαίουν και το ταμείο είχε ήδη χάσει χρήματα από το PSI??''

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς που με την αριστερά στην κυβέρνηση η διαπλοκή και η ρεμούλα έλαβαν τέλος. Πλέμπα, Σύριζα, Τράπεζες και Εφοπλιστές στην εξουσία. Όλοι οι καλοί χωράνε. Κι ο λαουτζίκος το σκ... του παξιμάδι.

Link to comment
Share on other sites

Ο καρανίκας είναι σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού (γεωστρατηγική, μεταναστευτικό κλπ) του πρωθυπουργού φίλε. Δεν ασχολείται με τα πεζά οικονομικά θέματα, μόνο με στρατηγικές προβλέψεις

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχάριστώ για τη διόρθωση...Θα έχει κανά φίλο όμως δεν μπορεί, κανα ράπερ κάτι θα γίνει μην αγχωνόμαστε 

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ποστάρονται τέτοια θέματα στο φόρουμ ? Τι νόημα έχει να κάνουμε συνεχώς καφενειακή συζήτηση για τα πάντα ? Και τι σχέση έχουν οι εισφορές με την τράπεζα ?! 

  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

Γιατί ποστάρονται τέτοια θέματα στο φόρουμ ? Τι νόημα έχει να κάνουμε συνεχώς καφενειακή συζήτηση για τα πάντα ? Και τι σχέση έχουν οι εισφορές με την τράπεζα ?! 

 

αν δεν πληρώναμε αυτές τις εισφορές  σιγά μην υπήρχαν λεφτά να πληρώνει το ταμειο συνέχεια σε ΑΜΚ

μην ξεχνάμε ότι να βρεις συνταξιουχο μηχανικό πιο εύκολα έβρισκες στο νεκροταφείο

το να δεις μηχανικό να περιμένει ουρά  για να πάρει πίσω χρήματα από κλάδο υγείας η πιθανότητα για μικρά ποσά ήταν πιο ευκολο να πιάσεις τζοκερ

 

γιαυτό το ταμείο ΕΙΧΕ και ΕΧΕΙ  ταμειακά διαθέσιμα

τα οποία όμως δεν είναι  για να κάνει το ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ τις μικροπολιτικές του στην πλάτη μας και μετά να μας φορτώνει και 30-40%  ασφαλιστικές εισφορές

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.