Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δόμηση στην pilotis


TheoTDM900

Recommended Posts

λοιπόν ερώτηση,

το κτίριο είναι σε pilotis?

 

αν ναι τότε για να μη μετρήσει ο ελεύθερος χώρος στο ισόγειο (σε pilotis!!!) πρέπει να είναι 60 τ.μ.

αν είναι λιγότερο τότε μετρα κατά ένα μέρος.

Δηλαδή θα υπολογίσεις τα τμήματα του βάσει της λογικής των ημιυπαιθρίων και άρα θα έχεις δύο ζώνες, αν είναι διαμπερής, που δε θα μετράνε. Το "ψαχνό" μέσα πάντως θα μετρήσει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 72
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

κοιτα μπορείς να κάνεις και το εξής

αλλά εμένα δε μου το μέτρησαν.

Σε περίπτωση που έχεις σημαντικό τμήμα του κτιρίου ενοποιημένο σε pilotis μπορείς να δημιουργήσεις επιπλεόν ημιυπαίθριους χώρους στον όροφο.

Δηλαδή για να το περιγράψω απλούστερα.

Φτιάχνεις εξώστη σε όροφο και κατεβάζεις υποστηλώματα στο ισόγειο.

Ουσιαστικά προσπαθείς να επεκτείνεις το ποσοστό σου σα pilotis ουτωσωστε να δημιουργήσεις 50% που ισούται με τα 70 που θες. Τουτέστιν 140 τ.μ. κάλυψη.

 

 

...βέβαια έτσι δε γίνεται δουλειά,

θέλει σκηνοθεσία και το αποτέλεσμα αμφισβητούμενης αισθητικής (άλλο θέμα αυτό που μάλλον δεν αποσχολεί αυτή την ερώτηση εδω...)

τυπικά μοιαζει σωστό

αλλά ο υπάλληλος της πολεοδομίας μου πε πως θα το έκοβε σε συζήτηση μας. Ποτέ δεν έφτασε έτσι οποτε δε ξέρω να σου πω τι θα γινόταν. Προσπάθησε να επεκτείνει το κτίριο στη διεύθυνση του υπόλοιπου ελεύθερου χώρου σου σε pilotis.

Link to comment
Share on other sites

στην pilotis μπορείς να κλείσεις το 50% το κλιμακοστάσιο δεν μετράει στην δόμηση αλλά αν κλείσεις χώρους πχ κατοικία στο παράδειγμα σου τα 20τμ κλιμακοστάσιο δεν μετράνε, έχεις υπόλοιπο να φτιάξεις κατοικία 40τμ σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να φτιάξεις χώρους κλειστούς που να μετράνε ή όχι άνω του 50%

 

Βέβαια υπάρχει η περίπτωση που λέει ο Kaf αλλά φαντάζομαι θα έχεις εξαντλήσει δόμηση και η/χ.

 

Μιά άλλη περίπτωση είναι να αυξήσεις τα μέτρα ενός ορόφου, αν φυσικά σε παίρνουν τα Δ και η κάλυψη και αντιστοίχως να μειώσεις τα μέτρα των ανωθι ορόφων.

Link to comment
Share on other sites

"...επιφάνεια τουλάχιστον ίση με το 50% της επιφάνειας που καταλαμβάνει το κτίριο..."

 

νομίζω σε κάθε περίπτωση μιλάμε για κάλυψη και όχι για δόμηση

οπότε δεν έχει σημασία αν μετρα το κλιμακοστασιο ή όχι

σωστα?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλησπέρα. Μου έχει ζητηθεί να κάνω μια αλλαγή χρήσης από πυλωτή σε κατοικία. Είναι αυτό εφικτό και αν ναι σε τι περιορισμούς υπόκειται? Μπορεί να κλειστεί ολόκληρη η πυλωτή η ένα μέρος της; Εκτός απο αρχιτεκτονικά,τοπογραφικό,παθητική πυροπροστασία, ΚΕΝΑΚ τι άλλες μελέτες απαιτούνται? Μήπως ειναι προτιμότερο να κάνω τακτοποίηση με το Ν.3843/2010;

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάς για αλλαγή χρήσης.... Σαφώς και είναι προτιμότερη η τακτοποίηση με τον 3843.

Αλλαγή χρήσης σημαίνει ότι έχεις υπόλοιπο ΣΔ,όγκου κλπ ότι έχεις κανονίσει για τα πάρκινγκ που πιθανώς να υπήρχαν εκεί κλπ... και βέβαια θα χρειαστείς νέα σχέδια και μελέτες...Αμφιβάλλω αν ο πελάτης σου εννοούσε αυτό... Μάλλον τακτοποίηση θέλει.

Με τον 3843 που είναι ο νόμος-μπάχαλο όλοι κερδίζουν αρκεί να τα στάξουν στο κράτος.

Οπότε είναι κατάλληλος για τη περίπτωσή σου.

Link to comment
Share on other sites

α) Εάν κάνεις τακτοποίηση με ν.3843/2010, αυτό σημαίνει πως έχει ήδη συντελεστεί η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης , οπότε δες τις προυποθέσεις και τα δικαιολογητικά για την περίπτωση αυτή.Σίγουρα οικονομικότερη για τον πελάτη σου, αλλά δεν μας γράφεις άλλα στοιχεία τα οποία αποτελούν και τις προυποθέσεις ένταξης στο Νόμο αυτό (έτος έκδοσης οικ. άδειας, έτος αλλαγής χρήσης, τυχόν αλληλλογραφία με με τμήμα αυθαιρέτων κ.α)

Και τούτο, διότι στην περίπτωση που ναι μεν έχει συντελεστεί η αλλαγή χρήσης αλλά δεν εντάσσεσαι στον προηγούμενο Νόμο, προχωράς με διατάξεις περί αυθαιρέτων.

 

β) Εάν όμως απλά σκέφτεσαι να κλείσεις την Pilotis με οικοδομική άδεια,πρέπει να λάβεις υπόψη σου πολλά πράγματα, όπως είπε και ο συνάδελφος προηγούμενα. Να συμπληρώσω πως έχεις δικαίωμα έως 50% δόμηση στην Pilotis (προσμετρήσιμο φυσικά στη δόμηση).

Στην περίπτωση αυτή, απαιτούνται όλες οι μελέτες που αναφέρεις, πλέον υδραυλικά, στατικά, εγκρίσεις. Επίσης, να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου, πως στην περίπτωση που έχεις πολλές οριζόντιες ιδιοκτησίες (δεν μας το γράφεις αυτό), πέραν του θέματος των θέσεων στάθμευσης που θα χρειαστεί να δημιουργήσεις , έχεις να αντιμετωπίσεις και την υποχρεωτική κατά Νόμο συναίνεση των υπολοίπων συνιδιοκτητών, δεδομένου πως η Pilotis, θεωρείται και είναι κοινόχρηστος χώρος.

 

Ελπίζω να βοήθησα λίγο...........

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.