Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πληροφορίες για τα νέα ΕΣΠΑ (2016)-λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε (Νεοφυής επιχειρηματικότητα, ενίσχυση αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων...)


Recommended Posts

+1 στον sdim που έφτιαξε την ωραία λίστα με "όσα δε σας είπε κανείς για τις επιδοτήσεις".

 

-1 (*) στο Roy_Hobbs που αντί να διαβάσει, ρωτάει πράγματα που υπάρχουν στην πρόσκληση και στα FAQs.

-1 (*) στον terry που κάθεται και απαντάει.

 

Το έχουν πει και άλλοι πριν από μένα: ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις προκηρύξεις (και τις συχνές ερωτήσεις).

Αν κάτι είναι ασαφές, το συζητάμε. Όχι όμως να μην έχεις καν ανοίξει το pdf και να ρωτάς εδώ για απαντήσεις στα πιο απλά...

 

Φιλικά

 

 

[ (*): δεν έβαλα πραγματικά -1, αποδοκιμάζω διακριτικά από εδώ]

 

βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα... έχω διαβάσει και την προκήρυξη και τις FAQ

 

-1 για τη βιασύνη σου... δεν το έβαλα πραγματικά...

 

1. αναφέρεται ότι οι άνεργοι μπορούν να συμμετάσχουν με ατομική επιχείρηση και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εταιρεία. Μίλησα με το help desk του ΕΣΠΑ και με δύο γραφεία που αναλαμβάνουν την υποβολή φακέλου και οι γνώμες διίστανται, αυτό είναι που με μπέρδεψε

2. στο πρόγραμμα αναφέρεται ότι αποδεκτός τύπος εταιρείας είναι η ΙΚΕ, τώρα αν εσύ μ'αυτό καταλαβαίνεις ότι εννοεί και τις Μ.ΙΚΕ πες το μου και εμένα. Στο ένα γραφείο διίσταντο οι γνώμες μεταξύ των στελεχών του γραφείου, στο άλλο μου είπαν ότι αναμένουν και αυτοί επίσημη διευκρίνιση

3. αναφέρεται ότι η σύσταση της εταιρείας πρέπει να γίνει μέχρι την υποβολή των δικαιολογητικών, αλλά επειδή είναι πολύ κρίσιμο σημείο το ρώτησα προς επιβεβαίωση

 

πρόκειται για διαδικασία που με το παραμικρό σε πετάνε έξω λόγω μη τήρησης των όρων, σου κάνει τόση εντύπωση να ρωτάμε και κάποια πράγματα προς επιβεβαίωση? στην τελική δεν είσαι και υποχρεωμένος να απαντάς σε κάθε ερώτηση...

 

φιλικά

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Για το 13, Ερώτημα, αν παραχωρηθεί τμήμα κατοικίας απο συγγενή  για χρήση ως γραφείο, υπάρχει πρόβλημα εκεί? Ανεξάρτητος χώρος θα ειναι, χωρίς συστέγαση, και δεν θα χρησιμοποιείται ως κατοικία

Δεν υπάρχει θέμα αποκλεισμού, απλά δεν μπορείς να επιδοτηθείς για τα μισθώματα.

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ διαβάστε τον οδηγό  του προγράμματος, τις συχνές ερωτήσεις και τα σχετικά θέματα (http://www.michanikos.gr/topic/45830-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%95%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%A0%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9/page-16) πριν ρωτήστε κάτι.

 

"Προϋπόθεση για την ενίσχυση των δικαιούχων της Δράσης είναι η οργάνωση της δραστηριότητάς τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο (βλ. Κεφ. Ι.1.4 της Πρόσκλησης). Ως εκ τούτου το επιχειρηματικό τους σχέδιο θα πρέπει να υλοποιηθεί σε χώρο εκτός της κατοικίας (κύριας ή δευτερεύουσας) τους".

 

Μπορείς τώρα να δηλώσεις έδρα το σπίτι σου προς το παρόν αλλά αν εγκριθεί η αίτησή σου θα πρέπει να μεταφέρεις την δραστηριότητα σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο. Σκέψου όμως ότι αν σκοπεύεις να νοικιάσεις χώρο, θα επιδοτηθείς στην πράξη με το 40% του ενοικίου (θα επιδοτηθείς με το ενοίκιο 2 ετών και υποχρεούσαι να διατηρήσεις την επιχείρηση άλλα 3 έτη). Το "επαγγελματικό" σημαίνει ότι δεν έχει χρήση κατοικίας, αποθήκης, γκαράζ, κτλ.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Για 

8. Υπαλληλο - μπορει να τον εχεις για 4ωρα-6ωρα ή πληρες ωραριο οποτε τα χρηματα (τουλαχιστοιν για 4ωρο) φτανουν για 24μηνες του προγραμματος. Δεν ξερω αν απαιτειται απο το προγραμμα να τον κρατησεις οπωσδηποτε για επιπλεον χρονικο διαστημα.

 

10. Δεν υπαρχει η προκαταβολη του 40% ;

 

Από την εμπειρία μου από το προηγούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ)

 

8. Τον υπάλληλο θέλανε να τον προσλάβω με πλήρη απασχόληση!

10. Η προκαταβολή ήταν το μεγαλύτερο ανέκδοτο! Δεν υπάρχει τράπεζα που να μη σου ζητήσει καθαρό ενέχυρο ή καθαρό εγγυητή και πάλι ΑΝ θα σου δώσει το δάνειο για την προκαταβολή... Όσο για εγγυητική? Εκεί να δεις γέλια... Ένας υπάλληλος σε μια τράπεζα που απευθύνθηκα μου ζήτησε να καταθέσω ισόποσα χρήματα για να μου δώσει την εγγυητική!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

10. Στο τρεχον ΕΣΠΑ εχουν κανει καποια συμφωνια με το Παρακαταθηκων και Δανειων, ωστε απο εκει να πληρωνονται οι προμηθευτες, απευθειας για το ποσοστο επιδοτησης (πχ για δαπανη 10.000Ε, ο προμηθευτης θα πληρωθει απο το Π&Δ τα 4000Ε και ο επενδυτης θα πληρωσει 6000Ε+ΦΠΑ).

 

Συναδελφε, ασφαλως και οι τραπεζες δεν δινουν εγγυητικες ετσι απλα.

Το συνηθες ειναι να ζητησουν ισοποση καταθεση.

Μονο σε καλους πελατες εκδιδουν εγγυητικες,αλλα με το αζημιωτο φυσικα.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Πρόσθεσα στο αρχικό θέμα και μερικά σημεία που προκύπτουν από την σημερινή τροποποίηση της απόφασης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

Μονο σε καλους πελατες εκδιδουν εγγυητικες,αλλα με το αζημιωτο φυσικα.

 

Η έκδοση εγγυητικής επιστολής σημαίνει κόστος για αυτόν που τη ζητάει . Το κόστος θα υφίσταται για όσο χρόνο είναι ενεργή η εγγυητική επιστολή (πρακτικά μέχρι να την επιστρέψεις στην τράπεζα θα χρεώνεσαι με τα έξοδα )

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή και τεκμηριωμένη η δουλειά του συναδέλφου sdim και να πω και εγώ ενα ευχαριστώ για την αναλυτική ενημέρωση.Εχω κατεβάσει την προκύρηξη αλλά έχω την εντύπωση(ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος) οτι για την δράση:"Ενίσχυση πτυχιούχων Γ΄Βάθμιας εκπαίδευσης" η προκαταβολή 40% δεν ισχύει.

Επίσης σε ένα σχόλιο του κάποιος συνάδελφος γράφει οτι η αγορά εξοπλισμόυ για να εγκριθεί ειναι χρονοβόρα και απαιτεί πολύ γραφειοκρατεία.Ολες οι δαπάνες της δράσης για να εγκριθούν απαιτούν προσοχή στα δικαιολογητικά.

Αν όμως για παράδειγμα αγοράσω ένα επώνυμο(π.χ. dell,Hp κτλ) και καινούργιο pc ή laptop δεν πιστεύω πως θα υπάρξει πρόβλημα να το δικαιολογησω ως επιλέξιμη δαπάνη εξοπλισμού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.