Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπολογισμός αμοιβών για άδεια ίδρυσης & λειτουργίας συνεργείου αυτοκινήτων


Recommended Posts

Μήπως κάποιος συνάδελφος θα μπορούσε να με βοηθήσει με το παρακάτω ερώτημα?

 

Πώς υπολογίζονται (βάση ποιου πινακίου ή συντελεστών) οι αμοιβές μηχανικού για μελέτη & επίβλεψη που αφορούν άδεια ίδρυσης & λειτουργίας νέου συνεργείου αυτοκινήτων από την διεύθυνση συγκοινωνιών της εκάστοτε νομαρχίας?

 

Ευχαριστώ

 

Κανένας ???

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

μελέτη - επίβλεψη για άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ????????

 

Ευάγγελε δώσε και άλλες πληροφορίες για το τι ζητάς.

Link to comment
Share on other sites

Η Διεύθυνση Συγκοινωνιων όταν καταθέτεις φάκελο για άδεια ίδρυσης συνεργείου σου ζητάει αποδεικτικό για κατάθεση αμοιβών μελέτης και εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ κλπ.

Αντίστοιχα όταν καταθέτεις για την τελική άδεια λειτουργίας σου ζητάει αποδεικτικό κατάθεσης αμοιβών επίβλεψης.

Δεν είναι οικοδομικό έργο. Οι παραπάνω αμοιβές δεν υπολογίζονται μέσω του online συστήματος του ΤΕΕ. Για να πάρεις κωδικό πληρωμής κάνεις αίτηση μέσω FAX. Ρώτησα και στο ΤΕΕ αλλά δεν μπορούσαν να με βοηθήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε συγνώμη αλλά δε γνωρίζω τότε.

 

Καλύτερα ρώτα στη Δ/νση Συγκοινωνιών ή ακόμα καλύτερα πες εκεί σε κανέναν συνάδελφο ελεγκτή να σου δώσει αντίγραφα να δεις από άλλους τελειωμένους φακέλους.

Link to comment
Share on other sites

Ο φορέας που εγκρίνει την άδεια πρέπει να σου υπολογίσει τις αμοιβές τις κρατήσεις ΤΣΜΕΔΕ ΕΜΠ και ΦΕΜ. Μετά στέλνεις φαξ με αυτές τις αμοιβές στο ΤΕΕ σου στέλνει τον κωδικό πληρωμής

Link to comment
Share on other sites

Συντάσσεις σε ένα πινακάκι τον προϋπολογισμό του έργου (αφού η οικοδομή υπάρχει υπολογίζεις μόνο κόστος Η/Μ εξοπλισμού-αναβατόρια, αεροσυμπιεστές κτλ-) από τα τιμολόγια αγοράς του πελάτη σου. Στην συνέχεια υπογράφει ο πελάτης σου δήλωση ανάθεσης εκπόνησης μελέτης και όλα αυτά τα περνάς με ένα fax στο ΤΕΕ. Σου υπολογίζουν αμοιβές και σου δίνουν κωδικό πληρωμής. Προσοχή στις κρατήσεις ΤΣΜΕΔΕ να υπολογίσεις και του πελάτη σου.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι όταν επικοινώνησα με το ΤΕΕ κάνοντας την παραπάνω ερώτηση μου απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν. Την ίδια απάντηση πήρα και από την Διεύθυνση συγκοινωνιών.

 

Είμαι σε αδιέξοδο !!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν θυμάμαι το τηλέφωνο και το όνομα της κυρίας που είναι υπεύθυνη αλλά σε μια πρόσφατη άδεια που έκανα, όλα αυτά που σου προανέφερα τα έστειλα με fax στο ΤΕΕ στο 2103221772. Πήρες στο τμήμα αμοιβών να ρωτήσεις ποιος είναι υπεύθυνος για τις αμοιβές Η/Μ (μόνο) για συνεργείο και δεν βρήκες άκρη?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφε λίγο καθυστερημένα παρεμβαίνω αλλά τώρα παρουσιαστηκε και σε εμενα το ίδιο πρόβλημα. Από το ΤΕΕ μου ζήτησαν μόνο τον προυπολογισμό(αναλυτικο) και τη δήλωση ανάθεσης και είπαν οτι υπολογίζουν τις αμοιβές οι ίδιοι και τις στέλνουν μαζί με την εντολή πληρωμής. Η ερωτηση που έχω να κάνω είναι: μπορώ σαν πολιτικός μηχανικός να υπογράψω εγώ τις αμοιβές ή θα χρειαστώ μηχανολόγό? Ο προϋπολογισμός είναι 18500ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Απαιτείται μηχανολόγος, ο Πολ. Μηχ. υπογράφει τα της ειδικότητας του: τοπογραφικά, χρήσεις γης, κατόψεις κτλ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.