Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

«Πράσινο» από ΚΑΣ για τον «Αστέρα»


Engineer

Recommended Posts

Ξεπερνιούνται σταδιακά τα εμπόδια που υπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης του Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασής του, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έδωσε θετική γνωμοδότηση όσον αφορά τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων των έργων ανάπλασης που περιλαμβάνονται στο σχέδιο πώλησης του γνωστού ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ΚΑΣ κατέθεσε παρατηρήσεις για την ελεύθερη πρόσβαση στον Ναό του Απόλλωνος Ζωστήρος και τους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους. Οι παρατηρήσεις αυτές βρίσκουν σύμφωνους τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και τους επενδυτές, όπως αναφέρουν οι υπάρχουσες πληροφορίες, κάτι που αποτελεί μία πολύ σημαντική θετική ένδειξη.

 

Συγκεκριμένα, τα μέλη του ΚΑΣ έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη δημιουργία εντός της αδόμητης ζώνης απόλυτης προστασίας (Α1) στην οποία και βρίσκεται ο Ναός, ενός οργανωμένου επισκέψιμου χώρου, που θα λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες και ημέρες. Η είσοδος στον χώρο θα είναι από τον δημόσιο δρόμο, και θα είναι αποκομμένη και ανεξάρτητη από τις λουτρικές εγκαταστάσεις.

 

Το επόμενο βήμα είναι η υποβολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας του αναθεωρημένου χωροταξικού σχεδίου (ΕΣΧΑΔΑ). Σημειωτέον πως σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπουργεία Περιβάλλοντος και ’μυνας έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους όσον αφορά συγκεκριμένα τμήματα του ΕΣΧΑΔΑ και μένει να δούμε αν τελικώς θα υπάρξει και νέα εμπλοκή.

 

Πηγή: http://www.imerisia....pubid=113937449

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.