Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

e banking Attica Bank


spinalgr1990

Recommended Posts

Εϊναι η πλέον εξελιγμένη  και ευέλικτη (!!!) μορφή ασφάλειας στις συναλλαγές. Είναι ΕΤΗ μπροστά μιλάμε η τράπεζα των μηχανικών.

Εϊναι το αντίστοιχο με το μηχανηματάκι (συσκευή i-code) που δίνουν οι άλλες τράπεζες για την ασφάλεια των συναλλαγών ή η διαδικασία που έχουν κάποιες τράπεζες μεσω smartphone (sms-i code).

Γενικότερα το ebanking της έχει τα βασικά. Κάτι σαν να λέμε μια φωτογραφική μηχανική χωρίς ζουμ, φλας,, κλπ  ... απλά τραβάς ότι βλέπεις ... πχ στην πιστωτική κάρτα βλέπει μόνο τι χρωστάς τίποτα περισσότερο ... τίποτα λιγότερο.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Σαν e-banking δεν έχει τίποτα σπουδαίο. Προτίμησε άλλων τραπεζών.

Εγώ το χρησιμοποιώ μόνο για πληρωμές λογαριασμών ΔΕΗ καθώς είναι το μόνο που δεν κρατάει προμήθειες, σε αντίθεση με άλλες τράπεζες που τώρα κρατάνε 0,40-0,80 ευρώ

Link to comment
Share on other sites

Καθε κωδικος που χρησιμοποιειται απο την λιστα μπορει να ξαναχρησιμοποιηθει ή είναι μιας χρήσεως ;

Edited by spinalgr1990
Link to comment
Share on other sites

ο κάθε κωδικος ειναι μιας χρήσης. έχεις όμως πολλούς κωδικούς (μπορεί να σου πάνε και καμιά 10ετία μέχρι να τελειώσουν..)

Aκριβως όπως τα είπαν οι συνάδελφοι δηλ. είναι ένα πολύ απλό e-baking με ορισμένα όμως αρκετά θετικά όπως:

λίγες ή συχνά δωρεάν σύνηθεις συναλλαγές (αέριο δεη κτλ κτλ.)

όντως η λίστα tan ειναι ένα σύνολο προτυπωμένο...μαζί με κωδικούς επιβεβαίωσης που σου εμφανίζονται και επιβεβαίωνεις ότι η συναλλαγή γίνεται με το αυθεντικό site.

Το εν λόγω σύστημα ειναι αρκετά χρήσιμο εάν κάνετε ταξίδια εξωτερικό κτλ κτλ γιατί πάντα δεν υπάρχει παντού πρόσβαση κινητού και μπορεί επίσης να μην έρχεται το sms λόγω άλλης χώρας-παρόχου (σπάνια) ή λόγω φραγης 

επίσης το i-code μηχανάκι είναι εντελώς ξεπερασμένο και όσες τράπεζες το δουλεύαν γυρίσαν στο sms (π.χ εθνικη) γιατί το sms ειναι πιο σωστό (αλλάζει τον κωδικό και τις προδιαγραφές η τράπεζα αντί να ειναι σε ένα τσιπάκι ο αλγόριθμος). Είναι όλο θέμα συνήθειας πάντως..το ζήτημα της ασφάλειας.

Edited by abouts
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.