Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ηλεκτρονικό τσιγάρο


ΝΙΚΟΣΤΡΙ

Recommended Posts

Το "άτμισμα" ή "ηλεκτρονικό τσιγάρο" ή όπως αλλιώς το λένε, είναι μια κακή κι εθιστική συνήθεια (ή και απλά εθισμός), όπως το απλό τσιγάρο, ή η κλασική πίπα ή ο τζόγος ή το ποτό.

 

Το αν το ένα είναι χειρότερο ή καλύτερο ή ασφαλέστερο από το άλλο, δεν αναιρεί ότι όλα ανεξαιρέτως κάνουν κακό, τόσο στην υγεία, όσο και στην τσέπη, ενώ δεν παύουν να είναι ενοχλητικά για τους γύρω σας!

 

Κάπνιζα για αρκετά χρόνια και το έκοψα μαχαίρι από τα 5 πακέτα την ημέρα! Κι όχι, δεν είμαι 200 κιλά! Ο πατέρας μου επίσης το έκοψε μαχαίρι έχοντας καπνίσει την τελευταία του ημέρα σαν καπνιστής 10 πακέτα!

 

Τους εθισμούς και ειδικά το κάπνισμα (με όποιον τρόπο κι αν γίνεται) ή τους κόβεις μαχαίρι ή δεν τους κόβεις ποτέ!

 

Δικαιολογίες του στυλ "το έχω μειώσει", "το ελέγχω", "δεν μπορώ", κλπ δοκιμάστε να τις πείτε στον καθρέφτη...

Συμφωνώ απόλυτα.

Κι εγώ, μανιώδης καπνιστής για 20 χρόνια, και τι κόλπα δεν είχα κάνει για να το κόψω. Μάταια!

Ένα σάββατο, ο συνάδελφος του διπλανού γραφείου (φουγάρο κι αυτός) μου λέει : "το κόβουμε από Δευτέρα ?"

Πραγματικά τη Δευτέρα, κανένας απ' τους δυο μας δεν κάπνισε. Κατά τις 10πμ όμως, ο συνάδελφος που πήγε σε ένα έργο για λίγο, γύρισε "ανανεωμένος". Είχε σπάσει τη συμφωνία! Την έσπασα κι εγώ.

Μετά από κάποιο διάστημα, η ίδια πρόταση : "το κόβουμε από Δευτέρα ?" 

Συμφώνησα αλλά είπα "ναι βρε π.... αλλά εγώ δεν θα την χαλάσω τη συμφωνία!"

Έτσι και έγινε. Αυτός το ίδιο πάλι αλλά εγώ, από πείσμα, δεν το ξανάβαλα στο στόμα το άτιμο εδώ και 30 χρόνια!

Ήταν μια απλή κίνηση. Η "έλλειψη" δεν με ενόχλησε πάνω από μια-δυο ημέρες και όχι και πολύ.

Είμαι σίγουρος ότι βοήθησε πολύ και το ότι μαζί με το τσιγάρο έκοψα "μαχαίρι" και τον καφέ (που και σ' αυτόν έκανα κατάχρηση).

 

Συμπέρασμα : το μόνο αποτελεσματικό μέσο είναι η αποφασιστικότητα. Τα ημίμετρα, και τα υποκατάστατα, δεν κάνουν τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Οκ και ο Θειος μου θυμάμαι έτσι στο ξαφνικό το έκοψε μια μέρα.. Μπαμ και κάτω μετά από 35 χρόνια.

Προσωπικά δεν το μπορώ έτσι.. Κάτι με χαλάει. Είναι το ψυχολογικό πιο πολύ παρά η νικοτίνη. Πχ καφές και τσιγάρο στην έξοδο για ποτό στις σκέψεις , στην αγωνία κτλ.. Εκεί ήθελα κάτι λιγότερο βλαπτικό. Με το ητ μέσα σε λιγότερο από μήνα είδα διαφορά εκεί λέω μπορεί να μην είναι αέρας της φύσης καλύτερο όμως είναι.. Μέχρι τότε θα παίζω με τα εργαλεία μου έδωσα και το aio στη γυναίκα να κάνει καμία τζούρα αντί για 3-4 slim που έκανε την μέρα

post-27467-1471459905,3_thumb.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Όσοι φίλοι μου χρησιμοποίησαν το ΗΤ σε 6 μήνες ξαναρχισαν το κάπνισμα. Εγώ κάπνιζα 2,5~3 πακέτα την ημέρα και το έκοψα μαχαίρι με μία απόφαση. Όπως λέει και ο dpapap μόνο αποφασιστικότητα χρειάζεται.

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

πήρα το pico και nautilus 5ml (οκ κορυφή στη γεύση) και πρόσφατα το ego joy tech. Μάλλον πρέπει να αρχίσω και εγώ να στρέφομαι σε επισκευάσιμους..

Εάν βλέπεις κορυφή στη γεύση τον nautilus, με έναν Phenomenon (έστω και κλώνο από fasttech) ή οποιονδήποτε αξιόλογο επισκευάσιμο (λέγε με kayfun), θα δεις αστράκια.

 

Επίσης, αφήστε εμάς τους αδύναμους (ποσοστό > 90%) που δεν μπορέσαμε να το κόψουμε μαχαίρι να λέμε τον πόνο μας σε αυτό το νήμα και να δείχνουμε τα παιχνίδια μας.  8-)

 

Mεγάλη αλήθεια φυσικά είναι πως εάν κάποιος δεν το έχει πάρει απόφαση να το κόψει, όποια υποκατάστατα και να δοκιμάσει θα αποτύχει, είτε λέγεται άτμισμα είτε λέγεται super επιστημονική μέθοδος by nasa.

Γιαυτό και τα πολλά παραδείγματα ατμιστών που πισωγύρισαν στο 6μηνο.

 

Προσωπικά, έχω επιλέξει να απολαμβάνω μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις σχετικά με τους εναλλακτικούς τρόπους πρόσληψης της νικοτίνης επειδή δεν είχα το σθένος να το κόψω μαχαίρι σε μια ημέρα.

Και όλα δείχνουν πως ο οργανισμός μου συμφιλιώθηκε σχετικά γρήγορα με τη νέα μέθοδο και στους σχεδόν 20 μήνες χρήσης δεν μου έχει χτυπήσει κανένα προειδοποιητικό καμπανάκι (εκτός από την τσέπη μου καμιά φορά...).

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Κάπνιζα από τα 17 ως τα 34. Μια μέρα η μικρή μου (1,5 τότε) βρήκε ένα πακέτο, το άνοιξε, πήρε ένα και το έκοψε. Δεν ξέραμε αν είχε καταπιεί καπνό (για μικρά παιδιά μπορεί να αποβει μοιραίο). Στο νοσοκομείο και πλύση στομάχου, 2 μέρες μέσα. Οι γιατροί να μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε οι χειρότεροι γονείς, ως ότου τους έκραξα και τελείωσε εκεί η γελοιότητα τους.

Το έκοψα μαχαίρι εκείνο το βράδυ. Εμεινα 3,5 χρόνια με μισό μόνο τσιγάρο κάποια στιγμή σε έναν... δύσκολο ελληνικό καφέ.

Μέχρι πέρυσι. Παρασκευή και ανακοινώνουν το δημοψήφισμα.. Πλέον 1 και κάτι χρόνια..

Η διακοπή είχε ως αποτέλεσμα +12 κιλά. Αντί για τσιγάρο στο μπαλκόνι, πήγαινα ψυγείο..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.