Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συγκριτική μέθοδος εκτίμησης ακινήτων


Toposauros

Recommended Posts

  • 2 months later...
Αν αναφέρεσαι σε εκτιμητήριο της ΑΤΕ (αυτό υποψιάζομαι), το νούμερο αυτό είναι το default ποσοστό της εκτιμηθείσας εμπορικής το οποίο δίνουν ως μέγιστο ποσό δανειοδότησης υπό κανονικές συνθήκες: 75% (πάντα αυτό θέλουν να γράφεις, άσχετα αν τελικά δίνουν παραπάνω ανάλογα τον πελάτη και την κατηγορία του καταστήματος).

 

καλησπέρα σε εκτίμηση που μου έχει τύχει για ρύθμιση οφειλών σε μονοκατοικία έχει νόημα ο υπολογισμός της αξίας άμεσης διάθεσης?και πως προκύπτει αυτή.πρόκειται για εκτιμηση της εθνικής.ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

fotinoula στην ΑΤΕ πάντα υπολογίζουμε την "άμεσης διάθεσης" και πάντα είναι 75%* Εμπορική. Ένας πολλαπλασιασμός δηλαδή. Δεν ξέρω στην ΕΤΕ πως την ορίζουν. Όπως και να την ορίζει η ΕΤΕ πάντως, δε βλέπω το λόγο να μη χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις. Το πόσο μπορεί να πωληθεί ένα ακίνητο άμεσα δείχνει.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πάρα πολύ tpanag.΄πιστεύω οτι κάπου τόσο πρέπει να είναι και στην εθνική.ρωτάς κάπου συγκεκριμένα για να μάθεις αυτό το ποσοστό?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλημέρα συνάδελφοι.έχω μια απορία!!!οταν έχουμε ένα επαγγελματικό ακίνητο-κατάστημα το οποίο είναι 25 ετιας για παραδειγμα αλλα σε αυτό κατασ την αυτοψία διαπιστωθεί οτι έχουν γίνειεργασίες ανακαίνισης,χρωματισμοί,αλλαγή φωτιστικών κλπ τότε χρονολογικά΄πόσο το θεωρείτε?Σε εκτίμηση που κανω αυτη τη στιγμη σε αντιστοιχη ηλικιας καταστημα οι εργασιες έχουν γίνει τα τελευταια 5 χρόνια και δε ξέρω χρονολογικά πόσο θα ήταν εύλογο να το απαξιώσω.παραλληλα ανηκει σε περιοχή που τα τελευταια χρόνια αναπτύσσεται οικιστικά. ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Κάνω post εδώ, να μην ανοίξω νέο θέμα.

 

Το σπίτι κατασκευάστηκε το 74. Ακολούθως το 2004 έγινε προσθήκη σε αυτό. Η αντικειμενική αξία του πως υπολογίζεται?

Πρόκειται για ένα σπίτι πλέον (εάν ναι; πότε κατασκευάστηκε; το 74 ή το 04) ή μπορώ να εκτιμήσω την αντικειμενική αξία δυο <<χωριστών>> σπιτιών (πως γίνεται αυτό; αφού το 2ο αποτελεί προσθήκη)

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.