Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η Panasonic κατασκευάζει εξωσκελετούς που βοηθούν τους εργαζόμενους


Engineer

Recommended Posts

Η Panasonic ετοιμάζει έναν εξωσκελετό που θα προσφέρει επιπλέον δύναμη στον εργαζόμενο που τον φοράει. Πρόκειται για τα PLN-01 και AWN-03 που αναπτύσσονται από το τμήμα Activelink της Panasonic και έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να σηκώνουν βαριά αντικείμενα, χωρίς να επιβαρύνουν τη μέση τους.

 

Το AWN-03 χρησιμοποιείται ήδη σε ορισμένους χώρους εργασίας, υποστηρίζοντας τη μέση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της μεταφοράς αντικειμένων. Το σύστημα παρακολουθεί την κίνηση του χρήστη και, όταν ανιχνεύσει ότι προσπαθεί να σηκώσει κάποιο αντικείμενο, ασκεί επιπλέον δύναμη.

 

Σύμφωνα με την Panasonic, το AWN-03 μειώνει την επιβάρυνση της μέσης έως και κατά 15 κιλά. Από την άλλη μεριά, το PLN-01 βοηθάει το τρέξιμο, το περπάτημα και την πεζοπορία. Ενισχύει τα πόδια και τα γόνατα, επιτρέποντας στον χρήστη να διανύσει μεγαλύτερη απόσταση.

 

Επιπλέον, το Activelink ετοιμάζει και μια αντίστοιχη έκδοση για τον κορμό, που θα επιτρέπει στον χρήστη να σηκώνει μέχρι και 45 κιλά, χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια.

 

Ακόμη, η Panasonic ετοιμάζει και το Power Loader, έναν μεγάλο εξωσκελετό με μεγάλα χέρια, ο οποίος θυμίζει τον αντίστοιχο που φορούσε η Sigourney Weaver στην ταινία Aliens. Το σύστημα διαθέτει τέσσερις αισθητήρες και η Panasonic πιστεύει ότι θα αξιοποιηθεί στον τομέα των κατασκευών. Βέβαια μέχρι την τελική κυκλοφορία του, η Panasonic σκοπεύει να μειώσει το μέγεθός του.

 

Posted Image

 

 

Πηγή: http://www.insomnia....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Θά'θελα να ήξερα πού "ρίχνει" την αντίδραση . Για παράδειγμα ο άνθρωπος στην παραπάνω φωτογραφία καταφέρνει και περιστρέφει προς τα πάνω τη μέση σηκώνοντας περισσότερα κιλά απ'όσο σε κανονικές συνθήκες . Δεδομένου πως ο άνθρωπος παραμένει ακέραιος , σημαίνει πως η επιπλέον φόρτιση κάπου αποροφάται . Μήπως στις υπόλοιπες αρθρώσεις ; :huh:

Link to comment
Share on other sites

Σαν κάποιος να σου υποστηρίζει/κρατά κόντρα τη μέση σου και ταυτόχρονα να σε τραβά από τους ώμους προς τα πίσω μου μοιάζει.

Αν θυμάμαι καλά, είχα δει κάτι παρόμοιο, για εργαζόμενους σε ναυπηγεία. Κάπου Κορέα ή Ιαπωνία, σε κάποιο βίντεο, πριν κάνα χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

Όπως το  αντιλαμβάνομαι,  ο μεταλλικός, σωληνωτός, πράσινος σκελετός που φαίνεται στην φωτό ασκεί  πίεση "σπρώξιμο" στους μηρούς που ισοκατανέμεται με τα ειδικά μαύρα pads (αποφυγή πόνου), ενώ αντίστοιχα ασκεί πίεση "τράβηγμα" στο στήθος δια μέσου της χιαστί ζώνης ώστε να υποβοηθήσει το σήκωμα του σώματος. Η άρθρωση θα είναι μέσα στο θαλασσί πλαστικό κάλυμα που φαίνεται. Η υποβοήθηση θα λειτουργεί  σαν το παλαιότερο υδραυλικό τιμόνι στα αυτοκίνητα που ήδη έχει αντικατασταθεί και αυτό  από ηλεκτρική υποβοήθηση και βέβαια τροφοδοτείται από  μία μπαταρία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.