Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια για κατασκευή πέργκολας - στεγάστρου


evakanellop

Recommended Posts

καλησπέρα, γνωρίζει συνάδελφος τί είδους άδεια πρέπει να πάρω για κατασκευή στεγάστρου τύπου LIDL σε κοινόχρηστο χώρο ?

 

Link to comment
Share on other sites

παραθέτω ερώτημα συναδέλφου

 

 

ΕΡΩΤΗΜΑ

 

Πρόκειται να γίνει κατασκευή μεταλλικής κατασκευής – πέργκολας (ως ανοιχτή θέση στάθμευσης) σε ισόγειο ακάλυπτο χώρο οικοπέδου, σε θέση όπου ο ιδιοκτήτης έχει την αποκλειστική της χρήση, για στάθμευση του οχήματός του, επιφάνειας 15,00 τ.μ.

Συγκεκριμένα θα κατασκευαστεί προβολική κατασκευή – σκίαστρο/πέργκολα τύπου Γ που αποτελείται από 2 μεταλλικές κουρμπαριστές κολώνες με κάθετες σωλήνες μεταξύ των 2 κολονών, επικαλυμμένη με ύφασμα σκίασης από διάτρητο πολυαιθυλένιο (θέση στάθμευσης όπως στο super market Βασιλόπουλος, LIDL κ.τ.λ.) για προστασία του αυτοκινήτου από τον ήλιο και τα από έντονα καιρικά φαινόμενα όπως το χαλάζι κ.τ.λ.

Κατά το παρελθόν, το έτος 2013-2014, για ανάλογες κατασκευές είχα κάνει έγγραφη ενημέρωση εργασιών (48ωρη) στην πολεοδομία, όταν ακόμα η κατασκευή πέργκολας εντασσόταν στην ενημέρωση εργασιών. Δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σήμερα για την ίδια ακριβώς κατασκευή χαρακτηρίζοντάς τη ως πέργκολα για στάθμευση, θεωρούσα ότι μπορώ να προχωρήσω στην κατασκευή της, με έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας από την αρμόδια πολεοδομία.

 Η υπάλληλος μου είπε πως αυτή η κατασκευή δε θεωρείται πέργκολα επειδή έχει δύο στηρίξεις (και όχι τέσσερις) και έχει και μικρή πλευρική κάλυψη (με ύφασμα), και γι’ αυτό πρέπει να εκδοθεί άδεια δόμησης. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά με τέτοιες θέσεις στάθμευσης?

Link to comment
Share on other sites

Πες την υπάλληλο να διαβάσει καλά τον ορισμό της πέργκολας (§60 άρθρου 2 ΝΟΚ) και να σου δείξει αν κάπου αναφέρει αριθμό στηρίξεων ή και βάσει ποιου νόμου θεωρεί την καμπύλη στέγη του υφασμάτινου σκίαστρου ως κατακόρυφο στοιχείο πλήρωσης του φέροντα οργανισμού.

 

Η ημιμάθεια όντως είναι χειρότερη της αμάθειας.

Link to comment
Share on other sites

...

 Η υπάλληλος μου είπε πως αυτή η κατασκευή δε θεωρείται πέργκολα επειδή έχει δύο στηρίξεις (και όχι τέσσερις) και έχει και μικρή πλευρική κάλυψη (με ύφασμα), και γι’ αυτό πρέπει να εκδοθεί άδεια δόμησης. ...

να το γράψει.

 

Επίσης.

Ας διαλέξει. ή είναι πέργολα (υπάρχουν και με 2 ποδάρια και με κανένα ποδάρι) οπότε πάει με μικρής κλίμακας.

ή αν δεν το θεωρεί πέργολα και αφού έχει μόνο σε δυο σημεία στήριξη και ένα απλο πανί το οποίο ουτε κάν την βροχή δεν σταματά να χαρακτηριστεί ως απλή τέντα (κάτι σαν τα τεντόπανα στα μπαλκόνια) ... οπότε με 48ωρη και ούτε καν είναι απαιτητό για τις τέντες.

 

Δήμος που είναι η ΥΔΟΜ? έτσι για να ξέρουμε τι κυκλοφορεί στην πιάτσα

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη για το off-topic, αλλά με τις πολεοδομίες νιώθω ότι αναβιώνουμε τις ιστορικές πόλεις-κράτη στον Ελλαδικό χώρο.

 

Επίσης ποτέ δεν κατανόησα, την "εχθρικότητα" των ελεγκτών με την έννοια ότι προσπαθούν με το ζόρι να εντοπίσουν πρόβλημα από εκεί που δεν υπάρχει συνήθως.

Αλλά κι όταν εντοπίζεται εκεί που υπάρχει, διακρίνω μια ευχαρίστηση που με στεναχωρεί και με προβληματίζει ταυτόχρονα.

 

Εννοείται ότι δεν ισχύει παντού και μιλάω με την πολύ μικρή εμπειρία που έχω.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.