Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

πυρασφάλεια σε βιομηχανικό χώρο ένδυσης και διαφόρων ειδών από ύφασμα


ΗΛΙΑΣ Ζ.

Recommended Posts

καλημέρα, σε βιομηχανικό χώρο που ράβει ρούχα (μεσαίου κινδύνου Αβ) χρειάζεται να κάνω την ενεργητική πυρασφάλεια.ο χώρος είναι στο υπόγειο και είναι περίπου στα 90 τ.μ...προβληματίζομαι για το άμα χρειάζεται να βάλω αυτοδιεγειρόμενους πυροσβεστήρες....ο νόμος λέει απαιτείται η εγκατάσταση αυτοδιεγειρόμενου πυροσβεστήρα οροφής μόνο στις επιχειρήσεις που οι δραστηριότητες τους αναπτύσσονται σε περισσότερους από ένα ορόφους στο επίπεδο υπεράνω του οποίου υφίσταται μία από τις προαναφερόμενες χρήσεις ( κατοικία, εκπαιδευτήρια, ξενοδοχεία κ.α.)

εγώ όπως το καταλαβαίνω  εννοεί ότι πρέπει η βιομηχανία να στεγάζεται στο ελάχιστο σε 2 συνεχόμενους ορόφους για να μπουν οι πυροσβεστήρες...στην περίπτωση μου δηλαδή που η βιομηχανία στεγάζεται στο υπόγειο νομίζω δεν χρειάζεται

Link to comment
Share on other sites

Εάν αναφέρεσαι στη ΚΥΑ 1589/2006, πράγματι θα πρέπει να βάλεις αυτοδιεγειρόμενους πυροσβεστήρες μόνο στους χώρους Η/Μ και στις αποθήκες. Αφού δεν αναπτύσσεται σε δυο ορόφους η επιχείρηση δεν απαιτείται σε όλους τους άλλους χώρους. Καλό είναι να πάρεις και ένα τηλέφωνο στη Π.Υ. της περιοχής που θα κάνει έλεγχο για το φόβο των Ιουδαίων, υπόγειο είναι δεν ξέρεις τη μπορεί να απαιτήσουν παραπάνω,

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή ανεξάρτητα από το πόσους ορόφους καταλαμβάνει η επιχείρηση θα τοποθετήσω αυτοδιεγειρόμενους πυροσβεστήρες στους χώρους Η/Μ και στις αποθήκες? η παράγραφος ου νόμου : απαιτείται η εγκατάσταση αυτοδιεγειρόμενου πυροσβεστήρα οροφής μόνο στις επιχειρήσεις που οι δραστηριότητες τους αναπτύσσονται σε περισσότερους από ένα ορόφους στο επίπεδο υπεράνω του οποίου υφίσταται μία από τις προαναφερόμενες χρήσεις ( κατοικία, εκπαιδευτήρια, ξενοδοχεία κ.α.)   δεν με απαλλάσσει από την τοποθέτησή τους στους χώρους Η/Μ και αποθήκες (η επιχείρηση θα εγκατασταθεί  στο υπόγειο) 

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο και πολύ κακογραμμένο και δυσνόητο σημείο εννοεί ότι: αν η επιχείρηση είναι πολυόροφη τότε τοποθετείς αυτοδιεγερόμενους μόνο στον τελευταίο όροφο που βρίσκεται  κάτωθεν των συγκεκριμένων χρήσεων. Φυσικά το ίδιο ισχύει ακόμη και αν έχεις ένα και μόνο επίπεδο αλλά άνωθεν αυτού υπάρχουν οι συγκεκριμένες χρήσεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η ΚΥΑ λέει στην παράγραφο 5 ότι αν η επιχείρηση στεγάζεται σε κτήριο των οποίων οι υπερκείμενοι όροφοι.... Επομένως, δεν λέει ότι η επιχείρηση καταλαμβάνει 2 ορόφους... αναφέρεται στο κτήριο γενικά. Παράδειγμα, μπορείς να έχεις μονόροφη βιοτεχνία Αβ και στον Α΄ όροφο να είναι κατοικία. Τότε πρέπει να έχει πυροσβεστήρες οροφής.

Στην περίπτωσή σου που έχεις υπόγεια βιοτεχνία, αν στο ισόγειο έχεις κατοικία κλπ, τότε θα πρέπει να βάλεις πυροσβεστήρες οροφής. Αυτό που κάνουμε συνήθως, είναι να δηλώνουμε στην κάτοψή μας ένα τμήμα της βιομηχανίας στην οποία αποθηκεύεται η πρώτη ύλη και τα έτοιμα προϊόντα και αν πάνω από αυτό το τμήμα είναι κατοικία κλπ τότε βάζουμε μόνο στο τμήμα αυτό πυροσβεστήρες οροφής. Όχι σε όλη την έκταση της βιοτεχνίας.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης μου έχει τύχει η βιοτεχνία να στεγάζεται σε υπόγειο και ισόγειο.

Αλλά η παραγωγή ήταν στο υπόγειο και η έκθεση - πώληση στο ισόγειο.

Οπότε δεν απαιτήθηκαν πυροσβεστήρες οροφής.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω κι εγώ με τους προλαλλήσαντες. Και εναν οροφο να καταλαβάνει η επιχείρηση θέλεις πυροσβεστήρες οροφής. Έιχα παλαιοτερα περίπτωση που μου ζητηθηκε απο την Π.Υ. να μπουν πυροσβεστήρες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.