Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατάρ: Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της Σήραγγας της Κόκκινης Γραμμής στην Ντόχα


Engineer

Recommended Posts

Με εορτασμό ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου το breakthrough του ΤΒΜ στο Κατάρ. Ουσιαστικά σημαίνει την ολοκλήρωση διάνοιξης της σήραγγας στο βόρειο τμήμα της Κόκκινης Γραμμής του Μετρό της Ντόχα.

 

Η διάνοιξη της σήραγγας μήκους 11,3χλμ ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου 2014 και χρησιμοποιήθηκαν 4 ΤΒΜ. Μάλιστα όπως αναφέρει η ανακοίνωση κατάφεραν να διανοίγουν κατά μέσο όρο 30 μέτρα την ημέρα, με το απόλυτο ρεκόρ για το έργο να είναι 42 μέτρα σε μία μέρα από τον Μετροπόντικα Lebretha στις 29 Μαρτίου 2015.

 

Οι εργασίες στο βόρειο τμήμα της Κόκκινης Γραμμής πραγματοποιούνται από την Κοινοπραξία ISG που αποτελείται από τις Impregilo, SK E&C και Galfar Al Misnad. Το έργο περιλαμβάνει 7 υπόγειους και 2 υπέργειους σταθμούς με το 70% των εργασιών να έχει ολοκληρωθεί.

 

Όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Rail Abdulla Al Subaie, "είναι γνωστό πως πριν ένα έτος ένα από τα ΤΒΜ μας πλημμύρισε και είναι μεγάλο επίτευγμα σήμερα να αποδεικνύουμε την αποτελεσματικότητας μας και πως το συνολικό porject δεν επηρεάστηκε από αυτό το γεγονός.

 

Η Κόκκινη Γραμμή είναι μία γραμμή από Νότο προς Βορρά και συνδέει το Al Wakra με το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad. Συνολικά θα διαθέτει 18 σταθμούς και 41χλμ μήκος. Οι εργασίες χωρίστηκαν σε 2 εργολαβίες και στο Νότιο τμήμα διανοίγουν τις σήραγγες 5 ΤΒΜ.

 

Στην πρώτη φάση των έργων Μετρό έχει φτάσει στο 85% και η ολοκλήρωση τους αναμένεται το Φθινόπωρο. 6 TBM λειτουργούν στην Gold Line όπου εκεί συμμετέχει και ο ΑΚΤΩΡ και άλλοι 10 στην Πράσινη Γραμμής. Η έναρξη λειτουργίας στις 3 γραμμές αναμένεται για το 4ο τρίμηνο του 2019.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....-kokkini-grammi

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι το Κατάρ κατέκτησε το ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα TBM ταυτόχρονα σε λειτουργία πέρυσι τον Σεπτέμβριο...

http://dohanews.co/qatar-sets-world-record-for-most-tunnel-boring-machines-operating-at-once/

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τι εδάφη έχουν εκεί, έτσι από περιέργεια? 

weathered limestone (simsima)

limestone (simsima)

shale (midra)

bedrock (rus formation)

κατα σειρα βαθους

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.