Μετάβαση στο περιεχόμενο

18σέλιδη έκθεση στατιστικής ανάλυσης ΠΕΑ κτιρίων, έτους 2015


Engineer

Recommended Posts

Στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων των Τμημάτων Επιθεώρησης Ενέργειας Βορείου και Νοτίου Ελλάδος του ΣΕΠΔΕΜ, πραγματοποιήθηκε στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων κατοικιών, τριτογενούς τομέα και δημοσίων κτιρίων, κατόπιν επεξεργασίας των ηλεκτρονικών αρχείων δεδομένων των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης που έχουν καταχωρηθεί στο (ηλεκτρονικό) Αρχείο Επιθεωρήσεως Κτιρίων του πληροφοριακού συστήματος www.buildingcert.gr από τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές Κτιρίων.

 

Σύμφωνα με το αποτυπωμένο κτιριακό απόθεμα, η μέση ετήσια υπολογιζόμενη κατανάλωση ενέργειας είναι 265,04 kWh/m2 για τα κτίρια κατοικιών, 441,92 kWh/m2 για τα κτίρια τριτογενούς τομέα και 320,10 kWh/m2 για τα δημόσια κτίρια.

 

Εάν αυτά τα κτίρια ήταν κατασκευασμένα με προδιαγραφές ΚΕΝΑΚ (ενεργειακή κατηγορία Β) θα κατανάλωναν κατά μέσο όρο ετησίως 108,76 kWh/m2 τα κτίρια κατοικιών, 272,73 kWh/m2 τα κτίρια τριτογενούς τομέα και 194,78 kWh/m2 τα δημόσια κτίρια.

 

Δηλαδή, η συνολική ετήσια υπολογιζόμενη καταναλισκόμενη ενέργεια είναι 14,77 GWh για τα κτίρια κατοικιών, ενώ αν τα ίδια κτίρια ήταν κατασκευασμένα με προδιαγραφές ΚΕΝΑΚ η κατανάλωση θα ήταν αντίστοιχα 6,06 GWh ετησίως. Αντίστοιχα, η συνολική ετήσια υπολογιζόμενη καταναλισκόμενη ενέργεια είναι 10,68 GWh για τα κτίρια τριτογενούς τομέα, ενώ αν τα ίδια κτίρια ήταν κατασκευασμένα με προδιαγραφές ΚΕΝΑΚ η κατανάλωση θα ήταν 6,58 GWh ετησίως. Oμοίως, η συνολική ετήσια υπολογιζόμενη καταναλισκόμενη ενέργεια είναι 1,13 GWh για τα δημόσια, ενώ αν τα ίδια κτίρια ήταν κατασκευασμένα με προδιαγραφές ΚΕΝΑΚ η κατανάλωση θα ήταν αντίστοιχα 0,69 GWh ετησίως.

 

Συνεπώς, θα προέκυπτε ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας για τα κτίρια των κατοικιών 59%, για τα κτίρια τριτογενούς τομέα 38% και για τα δημόσια κτίρια 39%.

 

Δείτε το πλήρες κείμενο της έκθεσης, εδώ

 

Πηγή: http://www.b2green.g...rion-etous-2015

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

και Β και Α να το κάνεις η ΔΕΗ θα σε χρεώνει για F

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η παλαιότερη έκθεση είχε και επιπλέον στατιστικά, όπως π.χ. πλήθος ΠΕΑ ανά επιθεωρητή.

 

Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αυτά τα στατιστικά.

Link to comment
Share on other sites

Η έρευνα δεν ασχολείται με γκρίνιες κτλ (γιατί εκεί το πάτε με το πλήθος, πως ο άλλος έκανε τόσα άρα δεν έκανε αυτοψίες κτλ...). Η έρευνα εστιάζει στην κατανάλωση ενέργειας και όχι ποιος έκανε τι και πως...

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.