Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αρχιτεκτονικά στο Archicad


thaikick

Recommended Posts

Κάτι δεν έχεις κάνει καλά στις ρυθμίσεις. Δεν σου βγάζει σε ξεχωριστό παράθυρο τα σχήματα και τον τρόπο που κάνει την εμβ/ση?

Link to comment
Share on other sites

Το κάνει αυτό αλλά μόνο για τα μη-καμπύλα σχήματα. Για τα καμπύλα έχει μόνο το αποτέλεσμα - χωρίς τις μετρήσεις. Συγκεκριμένα έχει πρόβλημα με ότι δεν εγγράφεται σε ορθογωνικό ή κυκλικό τμήμα.

Link to comment
Share on other sites

Start 2009. 12 δηλαδή. Ότι δεν εγγράφεται σε ορθογωνικό, τριγωνικό ή κυκλικό τμήμα, το παρουσιάζει μόνο ως αποτέλεσμα - χωρίς υπολογισμούς.

Link to comment
Share on other sites

για κάντο λίγο πιό λιανά αυτό να καταλάβουμε τι θέλεις να κάνεις, γιατί το Revit, εγώ τουλάχιστον δεν το γνωρίζω...

Link to comment
Share on other sites

Στο revit υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις edit το προφίλ του τοίχου. πχ να μην ειναι ορθογώνιο το σχήμα του βλέποντας την όψη του, αλλά να του δίνεις όποιο σχήμα θέλεις, αλλά παρ όλα αυτά να διατηρεί τις ιδιότητες του τοίχου.

Ίσως εννοεί κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

Στο revit αυτή η δυνατότητα να κάνεις edit στο προφίλ του τοίχου γίνεται όταν βρίσκεσαι στην όψη? Στο AC αυτό δεν γίνεται στην όψη παρά μόνο αυξομείωση ύψους. Στην κάτοψη όμως μπορείς να αλλάξεις το σχήμα του τοίχου επιλέγοντας την μία εκ των δύο παράλληλων γραμμών, την γραμμή αναφοράς, και να δώσεις νέα κορυφή. Αυτά στους κανονικούς τοίχους.

Αν όμως έχεις σχεδιάσει πολυγωνικό ή τραπεζοειδή τοίχο τότε τον διαμορφώνεις στην κάτοψη στην μορφή που θέλεις.

Αν το πρόβλημα είναι στην όψη του τοίχου, δηλαδή θέλεις πχ να έχεις τριγωνική ή οποιαδήποτε άλλη μορφή, τότε πρέπει να παίξεις με εργαλεία, όπως η στέγη, κοπής του τοίχου ή να αφαιρείς τμήματά του όπου θέλεις κι όπως θέλεις πχ ραβδωτές εσοχές κλπ με το εργαλείο πράξεις μεταξύ στερεών. Γενικά όρεξη να έχεις να ασχοληθείς και όλα γίνονται.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, αν θέλεις τοίχο με "περίεργο" προφίλ, μπορείς να το σχεδιάσεις και να το σώσεις σαν Custom Profile, και να το χρησιμοποιήσεις για τον τοίχο σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.