Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχιτεκτονικά στο Archicad


Recommended Posts

όταν φορτώνει ένα αρχείο δεν σου βγάζει ένα πινακάκι που λέει το όνομα του αρχείου, την ημερομηνία δημιουργίας, τις βιβλιοθήκες κλπ.?

αν σ' αυτό ο,τι είναι γραμμένο στα ελληνικά εμφανίζεται με ερωτηματικά, σημαίνει ότι σου λείπει το αρχείο των ελληνικών.

 

 

το ζητάς από την αντιπροσωπεία και σου το στέλνει.

post-24441-13188724895_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας και πάλι. Άλλη μία ερώτηση! Έχω κατεβάσει αρκέτα αντικείμενα απο το archibaseplanet καί παρατήρησα ότι εχούν πολύ μεγάλο μέγεθος π.χ 9ΜΒ, 12ΜΒ με αποτέλεσμα όταν κάνω εισαγωγή καμιά 10αρια από αυτά να κολλάει το archicad και να μου λέει οτι η μνήμη δεν επαρκεί. το ίδιο συμβαινει και με τα textures, 2MB,2.5MB.Οπότε με μερικά αντικείμενα και κάποια textures το archicad τα παίζει και μαζι του και εγώ.κάνω κατι λάθος? Βοήθεια Παρακαλώ!

 

επίσης ξέχασα να πω ότι όταν κατέβαζω αντικείμενα αυτά δεν έχουν τα σωστά textures οπότε βάζω εγώ αυτα που επιθυμώ.συνήθως τα περισσότερα που κατεβάζω είναι μαύρα ή γκρι. οπότε φανταστείτε ένα αντικείμενο με 10ΜΒ και ένα texture me 2 MB. βρε παιδιά αν λέω χαζομάρες ας μου το πεί καποιος. μήπως δεν είναι σωστός ο τρόπος με τον οποιο επεξεργάζομαι τα αντικείμενα?

Link to comment
Share on other sites

η επεξεργασία σου είναι σωστή,

η επιλογή των αντικειμένων είναι που θέλει προσοχή.

Ορισμένα είναι κακοσχεδιασμένα, και άλλα έχουν πολλές καμπύλες που βαραίνουν το σχέδιο.

επίσης, ίσως η ισχύς του υπολογιστή σου δεν επαρκεί.

Τα textures μπορείς να τα επεξεργαστείς με το photoshop για να μειώσεις το μέγεθος τους.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σε ολους

 

Απευθυνομαι στους παλιους χρηστες Archicad ξερεις κανεις αν υπαρχουν καπου τοπογραφικες γραμμες για συνταξη τοπογραφικων, εννοω τις βασικες ξερολιθια,φρυδι πρανους κτλ, κυριως για τοπογραφικα αδειων, ή αν καποιος εχει καποια μεθοολογια για να τις φτιαξει εντος του archicad γιατι εχω προβλημα με την κλιμακα καθως και με την γραμμη αναφορας(εννοω το που εισαγει το archicad την γραμμη που εχω δημιουργησει.

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

εδώ έχει διάφορες γραμμές :

 

http://www.archiradar.it/index.php?option=com_rokdownloads&view=file&task=download&id=1801%3Atipilinea&Itemid=92&lang=en

 

 

εδώ πως μπορείς να φτιάξεις δικές σου :

http://www.graphisoft.com/support/archicad/archiguide/linetypes.html

 

και εδώ πως μπορείς να αλλάξεις την θέση του Hotspot :

http://archicad-talk.graphisoft.com/viewtopic.php?p=13779&highlight=hotspot#13779

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!ήθελα να κάνω μια ερώτηση που αφόρα τους νόμιμους κατόχους του προγράμματος. Πριν λίγες μέρες με ειδοποιησαν για την ανανεωση συμβολαιου συντηρησης του archicad.Προσωπικα δεν μου προσφερει κατι πλεον,ο μονος μου ενδοιασμός ειναι η περίπτωση κλοπής.Τη γνώμη έχετε?νιώθω οτι εκβιάζομαι να έχω αυτό το συμβόλαιο για αυτό ζητάω την γνώμη σας.Αν πχ υπηρχε ενας μοναδικός κωδικός ενεργοποίησης δεν θα ειχα το άνχος κλοπής του κλειδιου,μου όλο φτιαγμένο στα μέτρα της εταιρίας.τυχαίο?δεν νομίζω.......

Link to comment
Share on other sites

και εγώ φέτος δεν ανανέωσα την συνδρομή μου

είμαι κάτοχος από το 2002 (πλήρωσα 4730,76 αν θυμάμαι καλά)

δηλ έδωσα για συνδρομές 8χ530 (αν και πάλι θυμάμαι καλά)=4240 ευρώ δηλ πολύ παραπάνω από την ίδια την αξία του προγράμματος σήμερα (αναβαθμισμένου)

Πήρα και 2-3 add-ons στη αρχή αλλά γρήγορα τα παράτησα και αυτά αφού και για αυτά σε κάθε νέα έκδοση πρέπει να πληρώνεις αναβαθμίσεις

Το ίδιο έπαθα και με το STRAD (κάτοχος από το 1986-87) δηλ συνδρομητής για 23χρόνια οπότε έδωσα 23χ630 ευρώ=14490ευρώ δηλ και πάλι 3 φορές την σημερινή αξία του προγράμματος με όλες μάλιστα τις αναβαθμίσεις του (του βασικού πακέτου) + τόσα στην μία αναβάθμιση τόσα στην άλλη...

Και στις δύο εταιρίες είπα πως κανονικά θα έπρεπε κάποτε, είτε βάσει αξίας συνδρομών και προγράμματος, είτε με τα χρόνια π.χ 8-10 χρόνια να μη καταβάλουμε πλέον ετήσιες συνδρομές (χωρίς να παραβλέπω φυσικά και τον κόπο αυτών των ανθρώπων)

 

όσο για την κλοπή κλειδιού δεν νομίζω ότι καλύπτεται τέτοια περίπτωση από την ετήσια συνδρομή και το συμβόλαιο

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

να κάνω μια ερώτηση.........άμα αγοράσω το πρόγραμμα είμαι υποχρεωμένος να κάνω αναβαθμίσεις, εγώ το χρησιμοποιώ σαν απλό σχεδιαστικό πρόγραμμα, είμαι υποχρεωμένος να κάνω τις αναβαθμίσεις??????????????

Link to comment
Share on other sites

Δεν είσαι υποχρεωμένος, απλά δεν μπορείς να παίρνεις στο 8.... με αστική χρέωση, αλλά παίρνεις στα άλλα τηλ/να για επεξηγήσεις κλπ

Εγώ τουλάχιστον το απαίτησα αυτό και πραγματικά, τις λίγες φορές που χρειάστηκα βοήθεια, προς τιμή τους, με εξυπηρέτησαν

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.