Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αρχιτεκτονικά στο Archicad


thaikick

Recommended Posts

Την ιστοσελίδα την είδα προχθές, πράγματι πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και δυνατότητες για το πρόγραμμα. Έχεις πάρει κανένα από αυτά τα add-on?

Μια παρόμοια σελίδα είναι αυτή:http://www.cigraph.it/cigraph/index.jsp?lang=en

Για τα άλλα θα επανέλθω, είμαι ακόμα στην διαδικασία......... ''συγχώνευσης''.

 

Σε ότι αφορά την συγχώνευση έκανα λίγες ασκήσεις και είδα περίπου τι γίνεται αλλά θέλω κι άλλο εξάσκηση με τους μεταφραστές.Το ίδιο και με το εργαλείο ''σχέδιο''.

Εκείνο που έλεγα για τα σημεία (σύμβολα σημείων) που δεν υπάρχουν στο archicad αλλά μόνο τα ''χαρακτηριστικά σημεία'' που είναι βοηθητικά σχεδίασης και δεν είναι εκτυπώσιμα, τηλεφώνησα στην top-software και το επιβεβαίωσαν. Η λύση είναι η πατέντα με το κυκλάκι σαν σύμβολο σημείου αλλά το καταχωρείς στην βιβλιοθήκη σαν gdl αντικείμενο και το έχεις όποτε θέλεις. Η ανάγκη αυτή προκύπτει όπως έλεγα για τα τοπογραφικά-διαγ/τα κάλυψης και όταν θέλεις γενικά να περιγράψεις χώρους στην κάτοψη με σημεία Α-Β-Γ.... κλπ. Το έκανα, δεν ήταν δύσκολο και ξεμπέρδεψα. Σχέδια του autocad που περιέχουν σημεία, εξαφανίζονται όταν τα τοποθετείς στο archicad.

Αυτό που έλεγες για τον υπολογισμό εμβαδού οποιουδήποτε σχήματος αναλυτικά, πώς γίνεται? Με τα ράστερ και τους χώρους, δίνει εμβαδό-όγκο αλλά όχι αναλυτικά. Προσπαθώ να βρώ τις ρυθμίσεις από το ''έγγραφο-πίνακες-λίστες-λίστα εμβαδών'' και να δώ τι γίνεται. Είναι εκεί που ψάχνω?

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο εργαλείο είναι (χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμηση συνάδελφοι)

Β, υπολογισμός εμβαδού οποιουδήποτε σχήματος - με κυκλ τομείς (με αφαίρεση – επίσης αναλυτικά - τρυπών –μπορείς δηλ να βάλεις εξωτερικά περίγραμμα κάλυψης και σαν τρύπες είτε τους η/χ είτε πραγμ τρύπες )

 

'Οταν λές αναλυτικά, τι εννοείς, κάνει και τις πράξεις υπολογισμού των εμβαδών? Κάπου το είδα ή το έκανα αλλά δεν θυμάμαι πώς. Ρωτάω για τα διαγ/μματα κάλυψης φυσικά, μέχρι στιγμής δεν μπορώ να βρω-κάνω τις ρυθμίσεις στίς λίστες-χώρους-ράστερ, κλπ. Για τα υπόλοιπα, από το Α έως το Η, θα τα πούμε αργότερα, άν έχεις το χρόνο και το κουράγιο εννοείται, είπαμε ένα-ένα!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους

Αυτό που θέλεις να υπολογίσεις το περιγράφεις σαν “χώρο” το σχήμα μπορεί να είναι οτιδήποτε.

Μετά πας έγγραφο-λίστες και εμβαδά-ρυθμίσεις λίστας (εδώ ρυθμίζεις αν θέλεις υπολογισμό όλων των χώρων και για ποιους ορόφους - πρόσεξε να ορίσεις το όνομα αυτού του χώρου τουλάχιστο), ρυθμίζεις διάταξη -σχέδιο και αναλυτικό υπολογισμό-χαρτί εξαγωγής- και μετά ξανά «έγγραφο»- «εμβαδό»

Σε βγάζει παράθυρο με τους υπολογισμούς σου-.

Τώρα μπορείς να το αποθηκεύσεις σε μορφή rdf κλπ ή να βάλεις πλαίσιο επιλογής μέσα στο παραπάνω παραθυράκι και να τα κατεβάσεις μέσα στην κάτοψη ή σε πινακίδα.

Αν θες να το βάλεις ακριβώς πάνω στην κάτοψη, ώστε να βάλεις και τις εσωτερικές διαστάσεις των τριγώνων – ορθογ τετράπλευρων που σχηματίζει, μπορείς να πιάσεις μόνο το σχέδιο (με το εργαλείο πλαίσιο επιλογής) δηλ χωρίς τους υπολογισμούς, που τους αφήνεις πιο έξω, να το τοποθετήσεις ώστε η μία γωνία να ταιριάζει με μια κορυφή της κάτοψης και να το μεγαλώσεις ή να το σμικρύνεις διανυσματικά πριν εγκαταλείψεις το πλαίσιο επιλογής με το εργαλείο συστολή/διαστολή

Link to comment
Share on other sites

Παρών! Πιάνω αμέσως δουλειά. Σε ευχαριστώ.

 

Πάντως θα ήθελα να ξέρω, πόσοι από το φόρουμ ασχολούνται με το archicad, ποιά έκδοση του προγράμματος έχουν και σε τι μηχανήματα PC το δουλεύουν.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη συνάδελφοι αν σας ταλαιπώρησα

 

Στο παραπάνω ποστ έγραψα εργαλείο «συστολή/ διαστολή»

 

ενώ είναι το εργαλείο «ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ»

 

Που γίνεται ως εξής

με το εργαλείο πλαίσιο επιλογής συλλαμβάνουμε το σχήμα του χώρου που ζητάμε την μετακίνηση . Προσέχουμε αυτή να είναι, γωνία που φαίνεται και στο σχέδιο μας.

Κάνουμε την μετακίνηση ώστε να συμπέσουν οι γωνίες (στροφή δεν χρειάζεται ποτέ)

Μετά πατάμε εικονίδιο «αλλαγή μεγέθους» επιλέγουμε «γραφικά» o.k και δείχνουμε την γωνία αμέσως μετά το τέλος μια αντίστοιχης πλευράς του σχήματος που μετακινήσαμε και την αντίστοιχη γωνία του σχεδίου μας.

Εδώ πρέπει να προσέχετε το μέγεθος του «πλαισίου επιλογής» και τις ρυθμίσεις του (γιατί μπορεί να αλλάξετε και το μέγεθος του πραγμ «χώρου»-οπότε πατάτε αναίρεση)

Link to comment
Share on other sites

Παρών! Πιάνω αμέσως δουλειά. Σε ευχαριστώ.

 

Πάντως θα ήθελα να ξέρω, πόσοι από το φόρουμ ασχολούνται με το archicad, ποιά έκδοση του προγράμματος έχουν και σε τι μηχανήματα PC το δουλεύουν.

 

Δε θα ήταν άσχημη ιδέα να κάνουμε ένα χώρο για χρήστες ArchiCAD

(με λένε Κώστα και είμαι καλά)...

Link to comment
Share on other sites

realarch:

Δε θα ήταν άσχημη ιδέα να κάνουμε ένα χώρο για χρήστες ArchiCAD

(με λένε Κώστα και είμαι καλά)...

 

Δεν νομίζω να χρειάζεται άλλος χώρος μιας και ο τίτλος του θέματος το υποδηλώνει, από την άλλη δεν θα ήταν κι άσχημο άν γίνει.Τι έννοείς......''και είμαι καλά''?

Εύχομαι να είσαι καλά και να γράφεις και να σε διαβάζουμε, όπως όλοι μας βέβαια. Τελικά πόσα χρόνια χρησιμοποιείς το πρόγραμμα. Εγώ το πήρα στην έκδοση 10 πριν 2 χρόνια περίπου αλλά ασχολήθηκα πολύ λίγο. Τώρα έχω την 12 και προσπαθώ να το μάθω όσο μπορώ από μόνος. Δεν είχα/ω την δυνατότητα σεμιναρίων και ο χρόνος είναι περιορισμένος αλλά κάνω ότι μπορώ. Είναι πάντως βαρύ πρόγραμμα με τα 3D του και θέλει μηχάνημα-τρακτέρ. Μέχρι τώρα το δουλεύω σε CPU amd 4600 με 2 GH RAM, geforce Nvidia 7950 GT, win-xp. Aυτή την βδομάδα περιμένω άλλο μηχάνημα που παρήγγειλα απο e-shop με τον INTEL CORE I7-940, NVIDIA QADRO FX1700 και πιστεύω να πηγαίνει καλίτερα όταν τον ''σετάρω''. Θα δούμε και θα σας πώ τις εντυπώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ποιότητα που έχετε προσδώσει σε αυτό το νήμα (thread). Έχω υπάρξει χρήστης του ArchiCAD και καταλαβαίνω την σημασία των όσων συζητάτε εδώ. Έχω επίσης φίλους Αρχιτέκτονες (μια και εγώ είμαι Πολ.Μηχ) που τους προτείνω τις δημοσιεύσεις σας για ενημέρωση και ειλικρινά ακούω τα καλύτερα.

Για την δημιουργία νέου θέματος για το ARCHICAD δεν έχω καμμία αντίρρηση σε πρώτη φάση. Από την άλλη όμως είναι πιο καλό να είναι όλα συγκεντρωμένα σε ένα νήμα. Αν νομίζετε ότι χρειάζετε αλλαγή ονομασίας ή κάτι ανάλογο απλά ζητήστε το.

Εγώ θα σας πρότεινα, εάν νομίζετε ότι είναι καλύτερο για την μετάδοση της πληροφορίας, να χωριστεί στο θέμα σε επίμέρους κομμάτια που το καθένα θα ασχολείται με κάποια λειτουργία και όλα να έχουν μπροστά την λέξη ARCHICAD.

ΠΧ ArchiCAD - Φωτορεαλισμός

ArchiCAD - Επικοινωνία με το AutoCAD

ArchiCAD - Παραγωγή λεπτομερειών κλπ κλπ.

Και επιπλέον να προβείτε στην χρήση ετικετών. Θα μπορούσαν δηλαδή όλα αυτά τα νήματα να έχουν την ανάλογη ετικέτα "archicad" για ευκολία στην αναζήτηση.

Ακόμα θα ήταν ωραίο να δημιουργήσετε μια δημόσια Ομάδα για τους χρήστες του ARCHICAD και να συζητάτε και εκεί μέσα.

Αυτά και όποια στηριξη χρειαστείτε είμαστε εδώ.

 

YΓ .Για την χρήση των υπολογιστών, είναι κανένας που να έχει συγκρίνει ταχύτητες ArchiCAD σε MAC και PC?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με iovo, ήδη επικοινωνώ και σε ένα άλλο thread 'τοπογραφικό σε ArchiCAD' και σίγουρα θα ήταν καλό να φτιάξουμε μία συζήτηση αποκλειστικά για το εργαλείο αυτό αφού κατά βάση είναι τρόπος εργασίας που τον έχουμε κοινό και με βάση αυτόν επικοινωνούμε.

 

όσον αφορά στις υποενότητες συμφωνώ και εκεί, παρόλα αυτά έχοντας πήρα από τα αγγλοφωνα threads, οι υποενότητες δημιουργούνται από τους χρήστες, δε νομίζω ότι μπορούμε να προβλέψουμε τις ερωτήσεις. Έχοντας πει αυτό όμως δεν βλέπω αδύνατο μιά βασική διέραιση όπως προτείνεις, εφόσον υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας νέων θεμάτων από τους χρήστες. (ισως μια ματιά στο ArchiCADTalk να βοηθησει στον τρόπο στησίματος, το δικό μας όμως ίσως απλα θα μπορούσε να αρχίσει με τα πολύ βασικά και στην πορεία βλέπουμε.)

 

Για το SIRADRAB που με ρώτησε πόσα χρόνια χρησιμοποιώ ArchiCAD, η αρχή έγινε στο version 4. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν θα έπαιρνα το πτυχίο μου χωρίς το ArchiCad. !

 

για οτιδήποτε μπορώ να βοηθήσω είμαι στη διάθεσή σας.

K.

Link to comment
Share on other sites

realarch:

Για το SIRADRAB που με ρώτησε πόσα χρόνια χρησιμοποιώ ArchiCAD, η αρχή έγινε στο version 4. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν θα έπαιρνα το πτυχίο μου χωρίς το ArchiCad. !

για οτιδήποτε μπορώ να βοηθήσω είμαι στη διάθεσή σας.

 

Ευχαριστώ για την καλή διάθεση. Συμφωνώ κι εγώ με όσα ελέχθησαν. Για την ώρα χρειάζομαι εξάσκηση σε αυτά που μου έδειξε ο ΚΑΝΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.