Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αρχιτεκτονικά στο Archicad


thaikick

Recommended Posts

...αν μιλάς αγγλικά ρίξε και μια ματιά στο ArchiCad Talk. Ειναι πολύ πολύ χρήσιμο. Υπάρχει και μία σειρά μαθημάτων σε βιντεάκια.. (γενικά πάντως να αποφεύγεις τη διάσπαση και την εργασία με γραμμές, όσο ποιό τρισδιάστατα τόσο καλύτερα). καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω αυτό το site και το επεσκέπτομαι τακτικά όπως επίσης και το, http://www.3dsmile και ορισμένα άλλα ιταλικά.

Εχω βοηθηθεί πάρα πολύ σε πολλά θέματα πάνω στο πρόγραμμα όπως επίσης και από το manual που διαβάζω on line. Είχα αναφέρει προηγουμένως για τα add-ons του προγράμματος (Cadimage tools), έχετε αγοράσει κανένα, χρειάζονται? Πρίν λίγο καιρό αγόρασα από topsoftware το MEP για τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις, περισσότερο από προσωπικό ενδιαφέρον. Τελικά, είμαστε μόνο 5-6 άτομα που χρησιμοποιούμε το Archicad? Οι άλλοι τι γίνεται, τα ξέρουν όλα....γιατί δεν συμμετέχουν?

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον realarch... το φορουμ της Graphisoft είναι τρομερή πηγή πληροφόρησης.

Ισως θα βοηθούσε κάποιο thread εδώ που να επικεντρώνεται κυρίως σε περισσότερο ελληνικά ζητήματα του Archicad.

Link to comment
Share on other sites

..και τελικά πράγματι, μάλλον δεν ειμαστε πολλοί, δεν πειράζει, δυστυχώς όλος ο πλανήτης έχει πέσει στην απάτη (και ταλαιπωρία) του AutoCad.

 

..τι είναι τα Ελληνικά ζητήματα του ArchiCad (εκτός του ότι το πειρατικό πάει σύννεφο?!! :)?

 

...το μόνο add on που έχω χρησιμοποιήσει είναι το ArchiTerra και το Αrtlantis. Χρήσιμα και τα δύο αν κάνεις τέτοιου τύπου δουλειά. Τώρα εξετάζω αυτό που υπολογίζει την κατανάλωση ενέργειας για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις (αλλά μου φαίνεται πολύ ...παιδικό...βασισμένο όμως στα απαιτούμενα για τις επιθεωρήσεις, οπότε γι αυτή τη δουλειά, μάλλον καλό είναι) δεν θα πάρω απόφαση ακόμη όμως.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που το λές, είχα πάρει κι εγώ το archittera από την Cigraph.it όταν είχα την έκδοση 10 του προγράμματος όταν το αγόρασα, αλλά με την στραβομάρα που είχα το archittera με μάρανε! Πρέπει να βρίσκεται κάπου στον δίσκο.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας. Αρκετα ενδοιαφέρον το θέμα της ισχύς του υπολογιστή αναφορικά με το Archicad. Από προσωπική πειρα ,θα έλεγα πως το προγραμμα δεν χρειάζεται ακριβό υπολογιστή. Για μένα βασικότερο είναι μνήμη 4g ,δυο πυρήνες και κάρτα μεχρι 200 ευρω. Με τετοιο πισι, εκτος του ότι η παραγωγή σχεδιων (όψεις ,κατόψεις, τομες, τοπογραφικό, κάλυψης ) γίνεται άψογα και ταχύτατα λόγω μνήμης , αλλά γίνεται και ένας σωστός φωτορεαλισμός ,διαστάσεων για πινακίδα (πχ 2μ επί 2μ) γίνεται σε μισή ώρα .Ακριβός υπολογιστής χρειάζεται στην περίπτωση άλλων προγραμμάτων πχ 3ds max που εκεί ακόμα και ένα πισι των 3000 ευρω ζορίζεται.

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς, ελληνικά ζητήματα, γίνε πιο σαφής άν μπορείς σε παρακαλώ.

 

π.χ. αντικείμενα βιβλιοθήκης. Ως γνωστόν στην ελλάδα χρησιμοποιούμε πολύ τα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου. Όμως το Archicad έχει μόνο συρόμενη πόρτα και όχι παράθυρο, άρα για συρόμενο παράθυρο πρέπει να χρησιμοποιηθεί πόρτα. Επίσης η συρόμενη πόρτα δεν έχει συρόμενο παντζούρι ούτε ρολλό, αλλά μόνο ανοιγόμενο.

 

Επίσης, άλλο πονομένο κεφάλαιο η πλήρης υποστήριξη Unicode, ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί με αποτέλεσμα προβλήματα με τα ελληνικά (όχι σε κείμενο, αλλά σε zones κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου arisaisav,

Ισως να έχεις δίκιο, το PC που έχω είναι 2πλοπύρηνο με 2g ram ,την διαμόρφωσή του την ανέφερα προηγουμένως, αλλά συνήθως τρέχω 2-3 προγράμματα μαζί το ένα κάτω απο το άλλο και το βλέπω ότι ζορίζεται στην ανηφόρα ιδίως όταν γίνεται ενημέρωση τομής-όψης ή ακόμη χειρότερα όταν το πρωτοανοίγω. Πάντως για τις κάρτες γραφικών διάβασα για αυτές που έχει τεστάρει η graphisoft και έτσι κατέληξα στη Quadro.

 

Όμως το Archicad έχει μόνο συρόμενη πόρτα και όχι παράθυρο, άρα για συρόμενο παράθυρο πρέπει να χρησιμοποιηθεί πόρτα. Επίσης η συρόμενη πόρτα δεν έχει συρόμενο παντζούρι ούτε ρολλό, αλλά μόνο ανοιγόμενο.

 

Επίσης, άλλο πονομένο κεφάλαιο η πλήρης υποστήριξη Unicode, ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί με αποτέλεσμα προβλήματα με τα ελληνικά (όχι σε κείμενο, αλλά σε zones κλπ)

 

Ναι, έχεις δίκιο, χρησιμοποιώ κι εγώ παράθυρα για μπαλκονόπορτες.

Το άλλο που ανέφερες με Unicode και zones δεν το έχω αντιμετωπίσει, ίσως γιατί δεν το χρησιμοποίησα ακόμη. Πού είναι?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ στο σταθερό έχω μια ATI HDRADEON 256MB και τα βρίσκει σκούρα σε ARCHICAD και sofistik, ενώ το laptop που έχει Quadro FX1500 512MB είναι κατά πολύ καλύτερο. Ειδικά σε φωτορεαλισμό με ArchiCAD με την ίδια μηχανή είναι 2 φορές πιο γρήγορο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.