Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αρχιτεκτονικά στο Archicad


thaikick

Recommended Posts

paktomenos

πήγαινε στο 3δ (εμφάνιση όλου του κτιρίου σου)

κεντρικό μενού «επεξεργασία» «εύρεση και επιλογή»

διάλεξε «πόρτες» πρόσθεσε « κριτήριο» πχ το όνομα (αν θυμάσαι τα ονόματα- αν δεν τα θυμάσαι πάτα δίπλα το βελάκι και σου δείχνει όλα τα ονόματα του-οπότε διαλέγεις ) ή το πλάτος διάλεξε < ή > δώσε πλάτος και πάτησε το + κάτω

αν χρειαστεί επανέλαβε και με άλλα ονόματα ή πλάτος κλπ κριτήρια.

θα στα κάνει για όλους τους ορόφους

Link to comment
Share on other sites

Αν είχες μεγάλο κτίριο, με πολλούς ορόφους

και το δούλευες με autocad, πόση χρόνο θα σε έτρωγες

Paktomene;

 

Επίσης σημαντικά εργαλεία είναι και το «εκδότης» και το «μαρκάρισμα»

Τι κάνουν

Λειτουργία Εκδότης

Το χαρακτηριστικό Εκδότης του ArchiCAD αυτοματοποιεί και απλοποιεί τις επαναλαβανόμενες και σταθερές εξαγωγές ενός μεγαλύτερου αριθμού εγγράφων (στοιχεία Έκδοσης). Διαμορφώνετε τα Σύνολα Εκδότη, προκαθορίζετε κάποιες επιλογές και ιδιότητες και μετά μπορείτε να τα εκδώσετε οποτεδήποτε και όσες φορές θέλετε με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτή η λειτουργία είναι κεφαλαιώδης για τη φάση της τεκμηρίωσης, αλλά είναι και πολύ εύχρηστη όταν προετοιμάζετε μία μελέτη για να τη παρουσιάσετε σε εργολάβους ή πελάτες.

Κάθε στοιχείο Έκδοσης αναφέρεται άμεσα σε μία Άποψη ή σε μία Πινακίδα. Οι Ρυθμίσεις Άποψης ή Πινακίδας εμφανίζονται στο κάτω μέρος του Εκδότη, αλλά δεν είναι επεξεργάσιμες. Οι μόνες πρόσθετες ρυθμίσεις ελέγχου του Εκδότη είναι η διάταξη εξαγωγής και οι σχετικές επιλογές (προσπελάσιμες στη σελίδα Διάταξη, στο κάτω μέρος του Εκδότη). Το εικονίδιο κάθε στοιχείου του Εκδότη αντιστοιχεί στη διάταξη της εξαγωγής του. Στην παρούσα εικόνα, κάθε ένα από τα σχέδια κάτοψης έχει διαφορετική διάταξη εξαγωγής: DWG, DXF DWF PMK σε image (SGI-Photoshop – Windows BMP-JPG-PICT-DNG-TIFF-TGA-JPEG 2000-Quick time) κλπ και PDF.

 

Με το RDF μπορείς να προσθέσεις ένα προσθετο αρχείο (που περιλαμβάνεται στην έκδοση του) και ο πελατης να βλεπει το κτίριο ως 3D χωρίς να έχει κανένα πρόγραμμα (archicad ή autocad)

 

Εγγραφές Μαρκαρίσματος

Το Μαρκάρισμα διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ συνεργατών καθ' όλη τη διάρκεια ολοκλήρωσης μίας Μελέτης. Επιτρέπει την επισήμανση με ένα χρώμα τονισμού των προβληματικών στοιχείων ή κάποιων στοιχείων που θα θέλατε να προστεθούν. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους είναι πιθανό να θέλετε να πραγματοποιήσετε επισημάνσεις σε μία μελέτη. Π.χ. για να διορθώσετε και να διαχειριστείτε τα σφάλματα ή τις αποκλίσεις από τις κατευθυντήριες γραμμές του έργου που έχουν γίνει από έναν συνεργάτη ή τον πελάτη σας για να διαμορφώσετε εναλλακτικές προτάσεις.

 

Κάθε σχέδιο μπορεί να μαρκαριστεί από περισσότερα από ένα άτομα. Το Μαρκάρισμα Μελέτης υποστηρίζει αρκετές διαφορετικές ομάδες σχολίων, επιτρέποντας τη χρήση διαφορετικών χρωμάτων για κάθε μια επισήμανση-υπόδειξη.

 

Ο πελάτης ή οι συνεργάτες μπορούν (με αποστολή μέσου internet και του εργαλείου εκδότη) και με μόνο εγκατεστημένο στον υπολογιστή του το παρακάτω πρόγραμμα

 

Project Reviewer

(Το Project Reviewer είναι ένα applet της Java που σας επιτρέπει να βλέπετε αρχεία DWF, JPG, GIF και TXT που έχουν αποθηκευτεί στο ArchiCAD με την εντολή Εκδότης Μελέτης. Σας επιτρέπει επίσης να προσθέσετε πληροφορίες επισήμανσης σε αρχεία DWF.

Πρόκειται για ένα πολύ βολικό τρόπο επικοινωνίας με πελάτες και όσους παίρνουν αποφάσεις, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να μάθουν να χρησιμοποιούν το ArchiCAD ή και να το εγκαταστήσουν. Ο Reviewer τρέχει σε ένα περιβάλλον περιήγησης του διαδικτύου και εμφανίζει τις απόψεις που έχετε εκδώσει ή που εκδόσαν οι υπόλοιποι με διαφορετικά χρώματα του καθενός- με δυνατότητα εμφάνισης όλων μαζί ή του καθενός ξεχωριστά.

 

Μετά ο τελικός πχ Αρχιτέκτονας ανοίγει την αρχική μελέτη προσθέτει τα «μαρκαρίσματα» του κάθε συνεργάτη (χωρίς να κάνει καμία αντιπαραβολή σε ολόκληρα σχέδια από 3 πχ συνεργάτες-γιατί τα βλέπει απευθείας στο αρχικό σχέδιο του) και καταλήγει

Link to comment
Share on other sites

Φίλε ΚΑΝΑ, κάνε άν θέλεις διορθώσεις στο κείμενό σου γιατί γίνεται μπέρδεμα για όποιον το διαβάζει, κινδυνεύει να βλέπει εμένα και να κοιτάει εσένα μετά από λίγο, βάλε όπου, &micro=μ. Ποιά έκδοση του προγράμματος έχεις? Πήγα στην βοήθεια του προγράμματος σχετικά με αυτά που αναφέρεις και έχει κάτι μικροδιαφορές.

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με την ταχύτητα του Archicad, τρέχω την έκδοση 11 σε laptop vaio με διπύρηνο intel 2.0GHz, μνήμη 2.0GΒ, και κάρτα γραφικών GeForce 8400M GT στα 1024 MB και γενικά πάει πολύ καλά. Ενδεικτικά η διάρκεια του φωτορεαλισμού με lightworks, picture background και μέγεθος εικόνας 3000x2000 είναι της τάξεως λεπτού. Εκεί που δείχνει να ζορίζεται λίγο (χωρίς όμως να σέρνεται) είναι στην ενημέρωση των όψεων.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι

Δεν ξέρω τι σημαίνουν τα παρακάτω

AMD 64 processor 3200+

2.00 chz,2.00 gb ram

πολλές φορές μου κολλάει

και δύο εικόνες παραδοσιακών (με μικρή ανάλυση)

3.zip

e1.zip

Link to comment
Share on other sites

Φίλε ΚΑΝΑ,

Οπως το αισθάνομαι εγώ, πρόκειται για βαρύ πρόγραμμα και θέλει μηχάνημα τρακτέρ. Μεγάλο ρόλο παίζει και η μνήμη RAM (μέχρι 4GB για 32BIT επεξεργαστές) και η κάρτα γραφικών. Ακόμη περιμένω από Αθήνα το μηχάνημα που αγόρασα από E-shop και θα σας πω τις εντυπώσεις αφού φορτώσω όλα τα προγράμματα που έχω.

Αν έχεις το χρόνο μπορείς να γράψεις κάτι για την βιβλιοθήκη του προγράμματος. Διαβάζω από την βοήθεια και από ότι καταλαβαίνω πρέπει να δημιουργήσω μια βιβλιοθήκη με τα αντικείμενα που χρησιμοποιώ και να την έχω για κάθε μελέτη. Μέχρι τώρα χρησιμοποιώ την γενική βιβλ/κη 12 και γίνεται μπέρδεμα για να βρώ τα αντικείμενα που θέλω, χώρια που όταν ανοίγω μια μελέτη εκεί που είχα πόρτες-παράθυρα μου βγάζει μπλέ κουκίδες και ψάχνομαι.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κατεβάσεις οποιδήποτε αντικείμενο (καρέκλες-νιπτήρες-τραπέζια-φωτιστικά, προπαντώς για όσους ξέρουν αγγλικά, γιατί αλλιώς όπως εγώ, ψαχνεσαι κλπ) μέσω του wed της autedesk ή και άλλων εταιριών που έχουν ιστοσελίδα και τα βλέπεις μάλιστα κανονικά σαν 3D και στο φωτορεαλισμό. Στις τομές σου βγάζει, ανάλογα με την εμφάνιση που διαλέγεις, για αυτά τα αντικείμενα, μερικές περιτές γραμμές, που θέλουν σβήσιμο.Φαντάζομαι να κατάλαβες ότι στο archicad το παν είναι να κάνεις την κάτοψη.

Υπόψη για τα παραπάνω που λες, ότι μπορείς να τα αποθηκεύεις (π.χ πόρτες που χρησιμοποιείς τακτικά-τοίχους - αντικείμενα κλπ) ως προσφιλή

Link to comment
Share on other sites

Η γενική βιβλιοθήκη είναι καλή αλλά μονον για τα βασικά. Μπορείς να βρεις από το internet βιβλιοθήκες για οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς (π.χ. porsche carrera, ή bmw-x5 στην κατηγορία αυτοκινήτων!) και να απογειώσεις την ποιότητα των σχεδίων σου. Το επίσημο site της graphisoft έχει πληθώρα add-on αντικειμένων.

Η μπλέ κουκίδα (πράσινη σε άλλους) δηλώνει ότι ένα αντικείμενο που έχεις χρησιμοποιήσει, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει στην ενεργό βιβλιοθήκη. Αν ανοίξεις τον library manager μπορεις να βρεις το path του (local/lan) και να το ξαναφορτώσεις (add).

Θα σου συνιστούσα να κατηγοριοποιήσεις τα add-on αντικείμενα σε folders (π.χ. σε κατηγορίες όπως στην βασική βιβλιοθήκη του archicad) ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα.

 

Πάντως εκεί που πραγματικά το archicad δείχνει την αξία του και την διαφορά από άλλα αντίστοιχα προγράμματα είναι στην εγκατάσταση νέων "textures". Μπορείς να εγκαταστήσεις αντικείμενο "υφής" για οποιοδήποτε κατηγορία υλικού (μάρμαρο, πέτρα, ξύλο, χαλί, τοιχοποιία και οτιδήποτε άλλο). Η επεξεργασία του στο material settings/texture/search μπορεί να καταπλήξει και τον πιο απαιτητικό πελάτη! Ακόμα και φωτογραφία του επιθυμητού υλικού μπορείς να "φορτώσεις" ως υφή και να στο εισαγάγει στο σχέδιο!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.