Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αρχιτεκτονικά στο Archicad


thaikick

Recommended Posts

Φίλε ΚΑΝΑ γειά σου,

To 2 τι είναι? αυτά τα moduls που βρίσκονται ή πώς τα εννοείς? Δεν έχω την βιβλ/κη 8, οπότε πώς γίνονται όλα αυτά?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε siradrb

Πρώτα θα σου πω μερικά γενικά.

Ότι με τα μοντουλς μπορείς να πάρεις αντικείμενα, από ένα ή και πολλούς ορόφους (με το χοντρό-διπλό πλαίσιο επιλογής) από ένα σχέδιο σου

Κατόπιν

1. κατά την δημιουργία τους, διαλέγεις (έχει επιλογή) ποιον όροφο (με τα στοιχεία του εννοείται) θα αποθήκευσης ως μοντουλς

2. στην δε διασύνδεση (έχει και πάλι επιλογή) ποιον όροφο θα φέρεις

Mπορείς να διασυνδέσεις επίσης πολλά μοντουλς σε ένα σχέδιο (κουζίνας-σαλονιού κλπ)

Βασικός σκοπός της δημιουργίας των είναι

1. είτε να αποσυνδέσεις μόλις τα βάλεις σε ένα σχέδιο ώστε να έχεις όλα τα αντικείμενα έτοιμα χωρίς να τα ξαναψάχνεις ένα ένα από την βιβλιοθήκη η να κάνεις ρυθμίσεις για τα χρώματα τα ύψη και λοιπά (μπορείς δηλ να έχεις και παράθυρα και τοίχους κλπ που συνήθως χρησιμοποιείς)

2. είτε (αν τα αφήσεις συνδεδεμένα στην νέα σου μελέτη) που έχει πολλά τέτοια επαναλαμβανόμενα στοιχεία (πχ ξενοδοχεία ή γραφεία) τροποποιώντας το αρχικό μοντουλς να τροποποιούνται όλα με μια κίνηση (εδώ εξυπακούεται ότι μπορείς μια φορά το ίδιο το μοντουλς να το έχεις αποσυνδεδεμένο και μια φορά συνδεδεμένο για να ενημερώνεται)

Τα μοντούλς γίνονται ως εξής

Πρώτος τρόπος

Κάνεις πχ μια διάταξη (σε κάτοψη) με όλα τα έπιπλα μιας κουζίνας ή ενός σαλονιού μαζί με τοίχους παράθυρα κλπ κλπ

Μετά πας «αποθήκευση σαν» « Τεμάχιο ΑC (mod)», (εδώ έχει την επιλογή ορόφων που σου ανέφερα) σε ένα φάκελο πχ moduls (αν το αποθηκεύσεις έτσι όταν πας να το διασυνδέσεις αργότερα στην προεπισκόπηση θα βλέπεις την κάτοψη του-αν θες στην προεπισκόπηση να βλέπεις μια 3Δ φωτο του πρέπει να γυρίσεις το σχέδιο από κάτοψη σε 3D να βάλεις «πλαίσιο επιλογής» «αντιγραφή» μετά «αρχείο-πληροφορίες-επιθ μελέτης» και στο παραθυράκι να κάνεις επικόλληση της φωτο)

 

Δεύτερος τρόπος

Επιλέγεις όσα αντικείμενα ή τοίχους κλπ θέλεις από την κάτοψή σου, πας αρχείο «εξωτ περιεχόμενο» «αποθ επιλ ως ΤΕΜ ΑC» (ως προεπισκόπηση του έχεις την κάτοψη μόνο)

Τρίτος τρόπος

Επιλέγεις όσα αντικείμενα θέλγεις και πάλι από την κάτοψη σου κάνεις «αντιγραφή» μετά πας «αποθήκευση σαν» «τεμάχιο ΑC από πρόχειρο» (εδώ δυστυχώς δεν έχει προεπισκόπηση)

 

Αυτά για την αποθήκευση

Τώρα πως τα εκμεταλλεύεσαι σε νέο σχέδιο

Ενώ είσαι μέσα στο σχεδιασμό ενός κτιρίου, πας «αρχείο» «εξ περιεχ» «τοπ διασυν τεμ» «επιλ διασ» «ρυθμίσεις» «νέα διασυν» επιλέγεις το φάκελο moduls αρχείο (έχεις και το κουμπί προεπισκόπησης-πάνω) «τοποθ τεμ AC» (στο φέρνει στην κάτοψη) αν θες το ανασηκώνεις το περιστρέφεις το συστέλεις κλπ (με το «επεξεργασία» αυτά)

Τώρα έχεις δύο τουλάχιστον επιλογές (έχεις και άλλες)

Να το αφήσεις συνδεδεμένο ή να το αποσυνδέσεις (δηλ να το έχεις στο σχέδιο με δυνατότητα σβησίματος μετακινήσεων κλπ

Αν το επιλέξεις φαίνεται σαν κλειδωμένο (δεν είναι όμως και μπορείς να κάνεις πολλα αντίγραφα με το εργαλείο «πολλά αντίγραφα» -μετακινήσεις κλπ)

Αν θες ένα αντίγραφο του να το αποσυνδέσεις (ενώ τα άλλα θα παραμένουν συνδεδεμένα και σου εξήγησα για πιο σκοπό) επέλεξε το (εδώ πρόσεξε το κουμπί «προσ απομαδ» να μην είναι πατημένο) πήγαινε «αρχείο» «εξωτ αρχείο» πρώτο κουμπί τώρα έχει το «ρυθμ επιλ τεμ ΑC» στο παραθυράκι που σου βγάζει πάτησε το τετραγωνάκι «διακ διασυνδ επιλ τεμ» και αν θες συγχρόνως αλλάζεις και περιστροφή και mirror

Καλή επιτυχία λοιπόν

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ.

Αυτά με τα <<Τεμάχια ac>> και τις διασυνδέσεις δεν τα χρησιμοποίησα ποτέ, πρέπει να τα δω και να κάνω ασκήσεις για να τα καταλάβω έχοντας τυπωμένες τις οδηγίες σου. Νά 'σαι καλά.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή βλέπω ότι πολλοί συνάδελφοι ζορίζονται με την εύρεση αντικειμένων στο archicad 12, παραθέτω τα παρακάτω, που πιστεύω ότι δεν το γνωρίζουν.

 

Για την εύρεση αντικειμένων βιβλιοθήκης υπάρχει και το «εργαλείο», κατά την «φάση εισαγωγής των» δηλ στο παράθυρο «προκαθορισμένες ρυθμίσεις αντικειμένου», επάνω αριστερά (ρολάρετε στο «προβολή φακέλων») και θέστε «εύρεση στοιχείου ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ», όπου μπορείτε να βάλετε τα «αρχικά» «κατάληξη» «περιέχει» «ταυτίζονται» ενός αντικειμένου και να το βρείτε πολύ εύκολα

 

Άντε και «χρόνια μας πολλά»

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους.Έιμαι νέος στην κοινότητα και φοιτητής Πολ.Δομ.Έργων.Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι οτι ενώ εχω τελειώσει την εργασία μου,με την βοήθεια του ArchiCad11,και πάω να την μεταφέρω σε άλλο υπολογιστή,έτσι ώστε να την εκτυπώσω σε plotter,σε αυτό τον υπολογιστή δεν μου εμφανίζει τις σκάλες που εχω στην μελέτη μου.Μήπως κάποιος γνωρίζει αν χρειάζεται κάποια επιπλέον ρύθμιση?Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

nikossitia, η σωστή λύση είναι η αποθήκευση σε pla όπως σου είπε και ο m_d, ουσιαστικά πρόκειται για αρχείο που περιλαμβάνει και όλα τα αντικείμενα βιβλιοθήκης που χρησιμοποίησες. Αλλά αν θέλεις απλά να τυπώσεις θα σου πρότεινα μέσω του publisher να σώσεις τα σχέδια σε pdf. Έτσι θα έχεις συνολικά πολύ μικρότερα αρχεία και θα μπορείς να τυπώσεις σε οποιονδήποτε υπολογιστή, ακόμα και αν δεν έχει archicad.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

γεια σας και απο εμένα,

με σχετικά αρκετή εμπειρία στο archicad (6.0) μπορώ (?) να βοηθήσω και εγώ αλλά και να λύσω, πιστεύω, κατι δικές μου απορίες που παραμελούσα τόσα χρόνια....

 

 

realarch ποιο ειναι το ενεργειακό που κοιτας σαν add-on ?

εγω ψαχνω λιγο το archiphysics αλλα δεν εχω καταφερει τιποτα ακόμα...

 

παντα αποθηκευω σε pla (στο τέλος βέβαι της μελέτης) για τους λόγους που πολυ σωστά αναφέρει ο achille αλλα και σε plt για να ξέρω τι εχω σφραγήσει....- κατι σαν την παλαια σχεδιοθήκη- Τα pdf τελικα είναι τόσο χρήσιμα που μαλλον θα παρουν την σκυτάλη απο τα plt.

Link to comment
Share on other sites

Nikosita

 

Όταν φτιάχνεις δική σου σκάλα πρέπει να την αποθηκεύεις σε γνωστό φάκελο ή μέσα στο φάκελο μελέτης ή να αποθηκεύσεις σαν pla

Τώρα πρόσεξε τι πρέπει να κάνεις

Κατά το άνοιγμα της μελέτης σου βγάζει το παράθυρο « αναφορά φόρτωσης βιβλιοθήκης» εκεί βλέπεις ποια αντικείμενα πόρτες κλπ σου λείπουν.

(αν δεν στο βγάζει αυτό το παράθυρο, πήγαινε «παράθυρα» «παλέτες» «αναφ φορτ βιβλ/θηκης»

Ή αν το αποθηκεύσεις σαν pla και σαν pln αλλά εσύ κατά το άνοιγμα του άνοιξες το pln ή το bpn τότε πήγαινε «αρχείο» «βιβλ και αντικ» «διαχειρ βιβλ» και εκεί θα δεις ποια βιβλ pla σου λείπει ώστε να την βρεις και να την φορτώσεις)

Αν την σκάλα την φόρτωσες σε άλλο φάκελο κάνε ανεύρεση σε *.gsm ή κατά το ‘όνομα της. Όταν την βρεις πήγαινε «αρχείο» «βιβλ και αντικ» «διαχειρ βιβλ» και φόρτωσε το ως αντικείμενο από το φάκελο.

Όσο για τις εκτυπώσεις φαίνεται από τις απαντήσεις και των λοιπών συν/φων ότι πολλοί λίγοι γνωρίζουν τον «οργανωτή» που κάνει ακριβώς αυτή την δουλειά (για να εκτυπώσεις σωστά πρέπει να πας τα σχέδια στην «πινακίδα» ( εκεί ρυθμίζεις κλίμακα εκτύπωσης μέγεθος χαρτιού χρώματα διαστάσεις din ή χιλ και διάταξη των σχεδίων και επί μέρους κλίμακες των όταν τις βάλεις όλες μαζί τις όψεις π.χ ή και να φέρεις απευθείας εξωτερικά αρχεία ή σε dwg ή σε pln)

Θα επανέλθω άλλη φορά. Έχω αρκετή δουλειά αυτές τις μέρες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.