Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχιτεκτονικη στο TU Eindhoven, Ολλανδια, Αναγνωριση, Επαγγελματικα Δικαιωματα


DeCay

Recommended Posts

Το πολυτεχνειο της Αιντχοφεν (TU Eindhoven) Ολλανδια,  μου εχει κανει conditional offer για να ξεκινησω στο προπτυχιακο τμημα Αρχιτεκτονικης που διδιασκεται στα αγγλικα.

 

Παραθετω link για την ιστοσελιδα της σχολης αριχτεκτονικης:

 

https://www.tue.nl/en/university/departments/built-environment/education/undergraduate-program-architecture-urbanism-and-building-sciences/architecture-urbanism-and-building-sciences/

 

Αναρωτιεμαι αν καποιος απο εσας εχει εμπειρια με το συγκεκριμενο ιδρυμα. Ξερετε αν εχει καλη φημη?

 

Εχω επισυναψει και παραθετω με link με το προγραμμα σπουδων για το 3ετες bachelor:https://onedrive.live.com/redir?resid=E29DB2F95428F733!52214&authkey=!AJE8tiPiqeKTvcA&ithint=file%2cxlsx

 

Θα μου προτεινατε να παω?

 

Εχω την εξης απορια:

 

Ειναι δυνατον στο τελος του 5ετους πτυχιου, το πτυχιο μου να αναγνωριστει ως ισοδυναμο πτυχιου αρχιτεκτονα μηχανικου ελληνικου πολυτεχνειου?Θα χρειαστει να δωσω μαθηματα?

 

Επισης θα μπορω να εχω επαγγελματικα δικαιωματα στην Ελλαδα? 

 

Σε ποιον φορεα θα πρεπει να απευθυνθω για την αναγνωριση? Στο ΔΟΑΤΑΠ η στο ΣΑΙΤΕΕ?

 

Ευχαριστω πολυ, περιμενω τις απαντησεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι αναγνωρισμενο οπως και πολλα αλλα ιδρυματα αμφιβολου ποιοτητας, αλλα δεν υπαρχουν πληροφοριες σχετικα με ισοτιμια - αντιστοιχια. Με αλλα λογια δεν ξερω ποσα μαθηματα θα χρειαστει να δωσω σε περιπτωση που θελω να αντιστοιχηθει με πτυχιο αρχιτεκτονα μηχανικου απο ελληνικο πολυτεχνειο. Αυτο γινεται μονο κατοπιν αιτησης στο ΔΟΑΤΑΠ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

μα φυσικα και εχει καλη φημη

κατ εμενα η σειρα

1o tu delft

2o tu e

3o university of twente

που εχουν και σχεση μεταξυ τους τα 3 αυτα

 

tu munchen δες ,dtu δεν ειναι για αυτο που θες νομιζω.

Link to comment
Share on other sites

μα φυσικα και εχει καλη φημη

κατ εμενα η σειρα

1o tu delft

2o tu e

3o university of twente

που εχουν και σχεση μεταξυ τους τα 3 αυτα

 

tu munchen δες ,dtu δεν ειναι για αυτο που θες νομιζω.

 

Θα ηθελα πολυ να παω στο Delft αλλα το προπτυχιακο τους διδασκεται στα ολλανδικα. Επομενως, σκεφτομαι να τελειωσω 3 χρονια στο Eindhoven (bachelor) και επειτα να κανω το 2ετες master στο delft (αν μπορεσω να μπω). Για επαγγελματικη αποκατασταση σκεφτομαι Αγγλια, αλλα αυτο ειναι ακομα μακρια. Επισης, δε ξερω αν κανοντας τα πτυχια μου στην Ολλανδια θα μου επιτρεψει να εχω τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα σε ολες τις χωρες της Ευρωπης, ωστε να ξερω που μπορω να ψαξω για δουλεια.

 

Mertaghon, απο που γνωριζεις οτι το συγκεκριμενο πανεπιστημιο εχει καλη φημη? Το dtu ειναι στη Δανια?

Edited by DeCay
Link to comment
Share on other sites

... δε ξερω αν κανοντας τα πτυχια μου στην Ολλανδια θα μου επιτρεψει να εχω τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα σε ολες τις χωρες της Ευρωπης, ωστε να ξερω που μπορω να ψαξω για δουλεια....

Το αρχιτέκτονας έχει ιδιαίτερη δική του πιστοποίηση. Αν τελειώσεις αρχιτεκτονική σε αρχιτεκτονική σχολή (και όχι μικρά γράμματα κάτι άλλο ή τμήμα άλλου που απλά να έχει και συνθετικό την αρχιτεκτονική) τότε είσαι αρχιτέκτονας σε όλο τον κόσμο.

 

Φυσικά ανα κράτος υπάρχουν οι ανάλογες διαδικασίες πιστοποίησης που πίστεψε με αν έχεις τελειώσει σωστά την σχολή σου όπως πρέπει δεν θα έχεις πρόβλημα πουθενά.

Φυσικά για να μπορείς πράγματι να αποδώσεις αρχιτεκτονικά σε κάποια χώρα πρέπει να μάθεις τις τεχνικές, κατασκευαστικές κλπ ειδικές συνθήκες της χώρα. Τι υλικά είναι κυρίαρχα ποιες τεχνικές κλπ…

 

Φτάσε μέχρι εκεί και θα μάθεις ότι χρειαστεί στη διαδρομή… (η οποία να θυμάσαι και δεν είναι μικρή και δεν τελειώνει ποτέ)

 

 

 

εδιτ

Δεν ξέρω τις συγκεκριμένες σχολές. Αλλα γενικα προτίμησε να πας σε πανεπιστήμιο που είναι στη τοπική γλώσσα. Εκεί είναι κατά κανόνα οι πιο καλοί καθηγητές… και το 80% της γνώσης είναι η ποιότητα των καθηγητών και όλα τα άλλα είναι μικρά και δευτερεύοντα στον τομέα μας. Πιο καλά να χάσεις και 6μήνες και 1 χρόνο αφού θα έχεις πρόβλημα με την γλώσσα παρά να χάσεις όλα τα χρόνια σπουδών σου με μισές καταστάσεις... (μη το υποτιμήσεις αυτό)

 

Δεν χρειάζεσαι στις σπουδές σου ατομικούς αντιδραστήρες λέιζερ κλπ… ένα σκέτο μολυβί και ένα κομμάτι χαρτί φτάνει να κάνεις θαύματα, αρκεί να μάθεις το πως …. (στην πράξη φυσικά θα χαλάσεις πολλά μα πολλά λεφτά για υλικά και όργανα και χρόνους να τρέχεις, μέχρι να τελειώσεις την σχολή, αλλα αυτό είναι αλλού πατερ ευαγγέλιο)

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.